De isolatiewaarde van kozijnen

Goede isolatie is één van de oplossingen om zowel uw energieverbruik als de kosten te verminderen. Extra isolerende kozijnen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!
Kozijnen financieren
Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

De best isolerende kozijnen voor uw woning

Duurzaamheid en energiebesparing zijn opkomende trends die al worden toegepast. Energie besparen zorgt namelijk voor een lagere energierekening. Door een goede isolatie heeft u in de zomer geen last van warmte in huis en in de winter krijgt de warmte geen kans om te ontsnappen. Kunststof kozijnen bieden de beste isolatiewaardes.

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

Subsidie voor isolerende kozijnen

De overheid vindt het belangrijk dat we duurzaam leven en wonen en daarom is er vaak subsidie beschikbaar voor bijvoorbeeld isolerende kozijnen. In dat geval kunt u dus nóg voordeliger genieten van onze kunststof kozijnen! De subsidieregelingen gelden vaak maar voor een korte periode en er is vaak ook een maximaal budget beschikbaar. Zorg er dus voor dat u er op tijd bij bent om ook te kunnen profiteren!

R-waarde van kozijnen

De gevel van een woning heeft invloed op de isolatiewaarde en het mogelijke warmteverlies van de woning. Voor de gevel van een woning kan gebruik worden gemaakt van verschillende materialen zoals kunststof, aluminium en hout om te isoleren.

De R-waarde geeft aan hoe isolerend het materiaal van een bepaalde dikte is. Hoe hoger de R-waarde, hoe meer het isoleert. Met de R-waarde wordt gemeten hoeveel warmte er verloren kan gaan binnen een bepaalde oppervlakte en tijd.

Per 1 januari 2015 horen gevels van constructies een totale R-waarde van 4,5 m²K/W te hebben, om kostenverhoging door energieverspilling te voorkomen. U kunt de R-waarde berekenen door de dikte van het isolerende materiaal in meters te delen door de Lambda – waarde (hoeveelheid warmte die door een materiaal stroomt).

Kozijnen van kunststof

Kunststof kozijnen hebben een isolatiewaarde tot Uw 0.98 W/m²K. Het assortiment van Benitech bestaat uit de meest isolerende en innovatieve kozijnen. Het gebruikte profiel en de montagewijze zijn voor een groot deel bepalend voor de uiteindelijke isolatiewaardes. Montage op kunststof stelkozijnen (mits de situatie dit toelaat) is de de beste manier voor het plaatsen van kunststof kozijnen en het verhogen van de isolatiewaardes. Benitech is officieel dealer van de topmerken Schüco en Veka. Elk van deze kozijnen heeft een andere isolatiewaarde.

Om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen is het ook een optie om te kiezen voor een kunststof voor- en achterdeur. De isolatiewaarde voor kunststof deuren is tot Uw 1.26W/m²K.

De isolatiewaarde van kozijnen en buitendeuren wordt vooral bepaald door de glaskeuze, het gebruikte kozijnprofiel en de montagewijze. Bij Benitech worden de kunststof kozijnen en deuren standaard voorzien met HR++ glas, oftewel dubbelglas. De kozijnen worden gemonteerd door ervaren, VCA gecertificeerde, monteurs op kunststof stelkozijnen indien dit bouwtechnisch de beste oplossing biedt.

Kozijnen van hout en aluminium

Houten kozijnen hebben een isolatiewaarde tot Uw 0,78 W/m²K en houten buitendeuren bieden een isolatiewaarde tot Uw 0,66 W/m²K.

Kozijnen van aluminium hebben een isolatiewaarde tot Uw 0.85 W/m²K. Aluminium buiten deuren hebben een isolatiewaarde tot Uw 1.25 W/m²K. Ook hier is de isolatiewaarde afhankelijk van de glaskeuze.

Kiezen voor kunststof is kiezen voor de hoogste isolatiewaardes!

Dit betekent dat kozijnen van kunststof de beste isolatiewaarde hebben in vergelijking met kozijnen van hout en aluminium. Wilt u klasse A isolerende kunststof kozijnen in uw woning, maximaal energie besparen en genieten van alle voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben? Neem dan snel contact met ons op en plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat in.

U-waarde van kozijnen

De isolatiewaarde van glas wordt weergegeven met de U-waarde. De U-waarde is de hoeveelheid warmte die door het glas verloren gaat. De U-waarde wordt dan ook uitgedrukt in de hoeveelheid warmte die door een vierkante meter glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen binnen- en buitenkant van het glas (W/m²K).

De isolerende werking van glas is goed, wanneer de U-waarde laag is. Een lagere U-waarde betekent namelijk dat er minder warmte verloren gaat. Bij Benitech worden de kozijnen standaard met HR++ glas geleverd en gemonteerd. HR++ glas heeft een U-waarde van onder de 1,2.

Veka Softline en Schüco living de best isolerende kozijnen

De Veka Softline en Schüco Living zijn de meest verkochte en best isolerende kozijnen. Onze specialisten leggen u vrijblijvend bij u thuis graag alles uit over de mogelijkheden. Na dit gesprek zal onze specialist u een aantrekkelijke aanbieding doen voor de renovatie van uw woning.

De U waarde van het HR++ glas van de Veka Softline is 1.1. De window waarde is de isolatiewaarde van het kozijn en het glas samen. De Veka Softline heeft een window waarde van 1.4.

Montage en isolatiewaarde

De montage van de nieuwe kunststof kozijnen is een belangrijk onderdeel. Men kan er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te doen. Bij Benitech worden uw kunststof kozijnen door onze eigen professionals geplaatst. U kunt uitgaan van de beste kwaliteit. Niet u, maar Benitech is verantwoordelijk en staat garant voor de montage.

De montage van kunststof kozijnen kan met en zonder stelkozijnen. Als de situatie het toelaat, zullen wij altijd monteren op kunststof stelkozijnen. De enige juiste optie voor stelkozijnen is de kunststof variant. Er bestaan ook houten stelkozijnen, maar deze zullen altijd gevoelig blijven voor de weersinvloeden. Het voorkomen van weersinvloeden op kozijnen is juist een veel genoemde reden om te kiezen voor kunststof kozijnen. Hetzelfde geldt dan natuurlijk voor de stelkozijnen. Een stelkozijn is een rechthoekig of vierkant framekader en vormt een verbinding tussen de binnenmuur en buitenmuur. Bij Benitech wordt gestreefd naar montage op kunststof stelkozijnen, maar onze bouwtechnische specialisten zullen altijd op locatie beoordelen wat de beste montagewijze bij uw woning is.

Montage op stelkozijnen heeft naast extra isolatie, stevigheid en inbraakwerendheid meerdere voordelen:

  1. Het montageproces verloopt makkelijker.
  2. De kans op scheuren in de binnenmuur is kleiner.
  3. De stelkozijnen vangen ruimte verschil in de zomer- en wintertijden op.
  4. De kierdichting en winddichtheid zijn beter geregeld.
  5. De afdichting tegen water, tocht en geluid zijn duurzaam geregeld wanneer stelkozijnen worden toegepast, aangezien er minder kitvoegingen nodig zijn.

Buiten-, midden- en binnen afdichting

Door de jaren heen hebben kozijnen verschillende ontwikkelingen meegemaakt. Kozijnen van kunststof is een voorbeeld hiervan. Kunststof kozijnen houden niet alleen kou of warmte buiten, maar ook geluid. De constructie van de kozijnen, namelijk de speciale afdichtingen van kunststof kozijnen, hebben dit mogelijk gemaakt.

De binnenkant van een kunststof kozijn bestaat uit 3 verschillende dichtingen; buiten, midden en binnen dichting. De buitendichting beschermt tegen kou, neerslag en stof. De midden dichting houdt water en wind tegen. De binnen dichting houdt geluid buiten.

Is uw woning ook toe aan nieuwe kozijnen?

Daar helpen we u graag mee verder. Vrijblijvend komt een adviseur langs om alle wensen en mogelijkheden te bespreken. Aan het einde van het gesprek doen we u een goede aanbieding voor de renovatie van uw woning.

Ontdek hoe isolerende kozijnen uw woning en portemonnee ten goede komen!

Benieuwd naar hoe onze isolerende kozijnen niet alleen uw huis comfortabeler maken, maar ook uw energierekening verlagen? Vul ons formulier in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat en ontdek hoe u kunt profiteren van subsidie en besparingen!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juni 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico