Kozijnen vervangen

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen in plaats van uw huidige kozijnen te repareren.

Zodra uw kozijnen onderhoud nodig hebben, is het dan ook verstandig om ook na te denken over eventuele vervanging van uw kozijnen. Dit heeft niet alleen te maken met een vergelijking tussen de kosten voor het onderhoud en de kosten voor nieuwe kozijnen, maar bijvoorbeeld ook met (resterende) levensduur en veiligheid van de kozijnen.

Waarom kozijnen vervangen?

Er zijn meerdere redenen om uw kozijnen te laten vervangen. De meest voorkomende redenen zijn ouderdom, slechte isolatie, veiligheid of de uitstraling van uw woning. Voor alle gevallen geldt dat reparatie ook mogelijk is, maar vervangen vaak voordeliger is. Het belangrijkste hierbij is dat u niet wacht met actie ondernemen, daardoor kan de situatie alleen maar verslechteren.

Ouderdom

Op elk kozijn zit een bepaalde levensduur. Na verloop van tijd hebben kozijnen de beste tijd gehad en is dit ook te zien. De kozijnen bevatten bijvoorbeeld beschadigingen die niet meer gerepareerd kunnen worden, de verf bladdert af of er is veel tocht in huis door de slechte staat van de kozijnen. Daarnaast is het bij houten kozijnen bijvoorbeeld ook mogelijk dat de kozijnen beginnen te rotten.

Bij ouderdom van de kozijnen is het verstandig om deze op tijd te vervangen. Onderhoud is ook mogelijk, maar dat is niet verstandig tegen het eind van de levensduur. De kans dat er daarna alsnog problemen ontstaan met betrekking tot het kozijn is erg groot.

Isolatie

Ook de isolatie van het kozijn kan een goede reden zijn om te vervangen. Uw huidige kozijnen hebben veel weersomstandigheden doorstaan waardoor kleine beschadigingen kunnen ontstaan. Dit gaat ten koste van de isolatie. Daarnaast zijn oude kozijnen vaak nog slecht geïsoleerd en geplaatst met enkel glas. Hierdoor wordt in huis veel gestookt en ontstaat er een hoge energierekening.

Kozijnen worden tegenwoordig zo goed gemaakt, dat de isolatiewaarde hoger ligt dan die van oude kozijnen. Daarnaast kunt u de isolatie verbeteren door bij aanschaf meteen te kiezen voor dubbel glas in uw kunststof kozijnen. Door uw huidige kozijnen te vervangen kunt u dus besparen op de energiekosten!

Veiligheid

Zodra kozijnen onderhoud nodig hebben, betekent dit ook dat de kozijnen minder inbraakveilig zijn. Over het algemeen zijn de kozijnen na het onderhoud namelijk minder stevig en kunnen ze makkelijk open gebroken worden door inbrekers.

Met het vervangen van uw kozijnen kan dus ook de inbraakveiligheid van uw woning toenemen. De kwaliteit van nieuwe kozijnen is goed en erg stevig, waardoor het voor inbrekers moeilijk is om binnen te komen. Daarnaast kunt u erop letten of hang- en sluitwerk conform de richtlijnen van het SKG-keurmerk is. Ook kunt u kijken of de kozijnen voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Op deze manier bent u verzekerd van een betere inbraakwerendheid van de kozijnen.

Nieuwe uitstraling

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u toe bent aan een andere uitstraling voor uw huis. Een oude, moderne of toch een klassieke look met kozijnen? Dit kunt u bepalen door het materiaal van de kozijnen, de structuur, het profiel en de kleur die u kiest.

Kozijnen vervangen in vogelvlucht

 1. Zet uw wensen op een rij
 2. Bespreek deze met onze adviseur
 3. Opmeten en bouwkundige inspectie
 4. Uw kozijnen worden op maat gemaakt
 5. De montage door ons team
 6. Genieten en geld besparen!

Uitleg stappenplan kozijnen vervangen – Benitech

Als u heeft besloten om uw kozijnen te laten vervangen, worden een aantal stappen doorlopen. Bij Benitech start dit met een adviesgesprek bij u thuis. Hierbij worden al uw wensen in kaart gebracht zodat u aan het eind een persoonlijke aanbieding krijgt. Ook worden de financiële stappen uitgelegd, het is bij Benitech namelijk mogelijk om uw kozijnen per maand te betalen. Na akkoord kan worden ingemeten en kunnen de wensen verder worden besproken. Vervolgens kunnen de kozijnen worden gemaakt en gemonteerd. U betaalt pas na de montage!

Kiest u ook voor het vervangen van uw kozijnen?

Uw oude kozijnen:

 • zijn kapot of verweerd;
 • tochten;
 • sluiten niet meer goed;
 • isoleren niet meer goed;
 • hebben nog enkel glas of isolatieglas.

Dan is het tijd om u kozijnen te vervangen! Maak deze week nog een afspraak met Benitech en u kunt nog profiteren van onze tijdelijke kunststof kozijnen actie.

Kozijnen vervangen: een slimme investering

Maak een belangrijke stap naar een betere woning met het vervangen van uw kozijnen. Bij Benitech begeleiden we u door het hele proces, van advies tot montage. Ontdek hoe ook u kunt profiteren van nieuwe kozijnen en vraag vandaag nog een adviesgesprek op maat aan!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico