Kunststof kozijnen keurmerk

Bent u op zoek naar kunststof kozijnen met een keurmerk? In dat geval is het verstandig om eerst meer informatie te zoeken over keurmerken voor kunststof kozijnen.

Welke keurmerken zijn er eigenlijk en wat zijn de voordelen van een kunststof kozijnen keurmerk?

Wat is een kunststof kozijnen keurmerk?

Keurmerken voor kunststof kozijnen dienen vaak als houvast voor klanten om te kijken of de kozijnen van kwaliteit zijn. Er is niet maar één groot kunststof kozijnen keurmerk, maar er zijn meerdere keurmerken. Elk van deze keurmerken richt zich op een ander aspect.

Welke kunststof kozijnen keurmerken zijn er?

Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste keurmerken voor kunststof kozijnen.

  • Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)Ramen, deuren en kozijnen staan bekend als de meest inbraakgevoelige plekken van een woning. Het is dan ook erg belangrijk dat juist deze delen van de woning goed beveiligd zijn. Om na te gaan of de kunststof kozijnen veilig genoeg zijn, kunt u kijken of de kozijnen en het bijbehorende hang- en sluitwerk voldoen aan de eisen die het Politie Keurmerk Veilig Wonen stelt op het gebied van inbraakpreventie.
  • KOMO-keurmerkKOMO staat voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. Dit keurmerk wordt in de gehele bouwsector gebruikt en zegt onder andere iets over de kwaliteit van bouwproducten. Een KOMO keurmerk kozijnen bestaat ook en zegt logischerwijs iets over de kwaliteit van (kunststof) kozijnen.
  • VKG-keurmerkDe VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) is een brancheorganisatie voor kunststof kozijnen en heeft een eigen keurmerk. Het VKG-keurmerk heeft als doel om klanten meer garantie en zekerheid te geven bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Hiervoor heeft VKG kwaliteitseisen opgesteld en daaruit voortvloeiend zijn er 6 zekerheden. Deze zijn uiteenlopend van kwaliteit tot garantie en aanbetalingen.
  • Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurmerk (SKG)Kunststof kozijnen keurmerkOok dit keurmerk heeft betrekking op veiligheid en het hang- en sluitwerk dat gebruikt wordt bij kunststof kozijnen. Hierbij geldt: hoe sterker en duurzamer het hang- en sluitwerk, hoe beter het SKG-keurmerk. Het keurmerk bestaat uit drie categorieën: 1 ster (inbraakgevoelig), 2 sterren (sterk inbraakwerend) en 3 sterren (extra zwaar beveiligd).

Is kiezen voor een kunststof kozijnen keurmerk altijd verstandig?

Ja, maar niet alle keurmerken zijn noodzakelijk want een keurmerk zegt ook niet altijd alles. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat de kozijnen wel conform alle richtlijnen zijn, maar dat ze niet over het keurmerk beschikken. Zo werkt Benitech Kozijnen ook zonder VKG-keurmerk, omdat er bij dit keurmerk met aanbetalingen wordt gewerkt en er slechts 10 jaar garantie wordt geboden. Benitech werkt daarentegen conform VKG, maar dan wel zónder aanbetaling en met 20 jaar garantie.

Gebruik keurmerken dan ook niet altijd als voorwaarde, maar gebruik de bijbehorende eisen wel als richtlijn en houvast. Het is in ieder geval verstandig om altijd zelf op onderzoek uit te gaan en u niet alleen blind te staren op de keurmerken.

Kunststof kozijnen van topkwaliteit bij Benitech Kozijnen

Kunststof kozijnen keurmerkKwaliteit staat bij ons voorop en we leveren en monteren dan ook enkel en alleen topkwaliteit. Hiervoor werken we met de gerenommeerde merken Schüco en Veka en met klasse A-materialen. Onze kunststof kozijnen zijn dan ook conform de richtlijnen van alle bekende keurmerken. Daarnaast geniet u bij ons van nog meer voordelen.

  • 20 jaar garantie
  • U doet géén aanbetaling
  • Termijnbetaling mogelijk met het Benitech Betaalplan
  • Van adviesgesprek tot montage tot service: alles wordt voor u geregeld door 1 partij.
  • Kunststof kozijnen op maat in vrijwel alle kleuren en mogelijkheid voor houtlook.

Gratis en vrijblijvende aanbieding op maat voor kunststof kozijnen van topkwaliteit

Door middel van het invullen van ons contactformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico