Kunststof kozijnen of hout

Wanneer u uw huis wilt verduurzamen/isoleren en overweegt om kozijnen aan te schaffen, zult u voornamelijk de keus hebben tussen kunststof kozijnen of houten kozijnen.

Dit is geen alledaagse keus en daarom helpen wij daar graag een handje bij. Het voornaamste verschil hiertussen zit in de prijs, het onderhoud en de levensduur. Wij zetten graag alle voor- en nadelen op een rijtje, zodat u een weloverwogen keus maakt!

Kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen van Benitech zijn van hoogwaardige kwaliteit, wij werken enkel met A-merken als Veka en Schüco. Tegenwoordig geven veel mensen de voorkeur aan kunststof kozijnen. Dit omdat het kozijnen zijn die een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding hebben en een moderne uitstraling geeft aan uw woning. De levensduur van een kunststof kozijn ligt gemiddeld op de 50 tot 70 jaar, bij een houten kozijn is dit lager. Hiernaast isoleert een kunststof kozijn ook beter, dit is te zien aan de hoge U-waarde. De kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk,  waardoor je veel bespaard op jaarlijkse onderhoudskosten. Ook is kunststof zeer duurzaam, aangezien kunststof gemakkelijk is te recyclen. Kort gezegd is dit een voordeligere investering op een langere termijn!

Houten kozijnen

De houten kozijnen zijn minder onderhoudsvriendelijk dan de kunststof kozijnen, de houten kozijnen dienen goed onderhouden te worden. De kozijnen zijn gevoeliger schimmels en vocht. Dit resulteert er in dat de kozijnen een aantal keer geschuurd en geschilderd moeten worden om ze in goede staat te houden, dit komt neer op ongeveer om de 2 tot 3 jaar. Wanneer de houten kozijnen niet goed onderhouden worden ontstaat er kans op houtrot. Let wel op! Bij de aanschaf van houten kozijnen moet u ervan bewust zijn dat de onderhoudskosten jaarlijks stukken hoger liggen.

Kunststof kozijnen met houtlook

Omdat veel mensen graag voor de voordelen gaan van een kunststof kozijn, maar de houten uitstraling missen is het ook mogelijk om kunststof kozijnen te krijgen met een houtlook bij Benitech. Wilt u hier meer informatie over? Dan verwijzen we u graag door naar onze kunststof kozijnen houtlook pagina.

Voordelen van kunststof kozijnen of houten kozijnen

  • Kunststof kozijnen geven een moderne uitstraling
  • Houten kozijnen geven een traditionele uitstraling
  • Kunststof kozijnen isoleren beter
  • Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm
  • Kunststof kozijnen hebben een langere levensduur
  • Kunststof kozijnen zijn goedkoper!

Heeft u uw keuze gemaakt voor kunststof kozijnen?

We komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat! 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico