Soorten kozijnen

De verschillende soorten kozijnen verdelen we in hoofdzaak in vlakke en verdiepte kozijnen. Elk kozijnprofiel heeft zo zijn eigen bouwtechnische en optische eigenschappen.

De soorten kozijnen en de montagewijze spelen een belangrijke rol voor een goede isolatie van uw woning. De soort kozijnen die u kiest, bepalen naast de uitstraling en de toepasbaarheid, ook de functionaliteit van de kozijnen voor uw woning.

Soorten kozijnen met een verdiept profiel

Een soort kozijn dat erg veel wordt toegepast in de Nederlandse markt is het verdiept profiel. Dit profiel ziet er uit als een gewoon Hollands kozijn waarbij het raam een stuk naar binnen zit ten opzichte van de buitenkant, vandaar deze naam. Het verdiepte profiel van het kozijnen merk Veka wordt het meest verkocht dankzij zijn goede reputatie, hoge isolatiewaarde en ijzersterke constructie. Deze soort kozijnen heeft een inbouwdiepte van 116 mm. Natuurlijk kunt u bij ons zelf de indeling van uw verschillende ramen bepalen.

4-delige kunststof schuifpui

Bekijkt u de brochures van onze soorten kozijnen eens

Welke soort kozijnen zijn nou het meest geschikt voor de renovatie van uw ramen, deuren en/of kozijnen? Van de twee meest gangbare kozijnprofielen hebben we brochures voor u om online te bekijken. Hieronder vindt u de brochure van het verdiepte profiel van VEKA. Dit is het meest verkochte klasse A kozijn in Nederland. Wereldwijd is VEKA de marktleider in kunststof kozijnen. 

Hoe maak ik nou de juiste keuze voor het beste soort kozijn?

Hier helpen we u graag mee. Er worden veel soorten kunststof kozijnen aangeboden. Vaak is het daardoor lastig om door de bomen het bos te kunnen zien. Montagewijze, soort kozijn, indeling van de ramen, afwerking en natuurlijk de kleuren zijn hele belangrijke onderdelen. Om u het best te kunnen helpen, komen we graag bij u langs. Plan een vrijblijvende afspraak voor extra informatie en een goede aanbieding.

Montage op KUNSTSTOF stelkozijnen

Wij plaatsen kunststof kozijnen indien mogelijk op kunststof stelkozijnen. Onze bouwtechnische collega's kijken samen met u naar de beste montagewijze voor uw nieuwe kozijnen. Er wordt specifiek voor montage op kunststof, geen houten, stelkozijnen gekozen omdat kunststof geen last heeft van de weersinvloeden. Dit voorkomt bouwtechnische mankementen en is cruciaal voor het behouden van een goede pasvorm van het geplaatste kozijn. Tevens houdt dit vocht tegen en blijven de hoge isolatiewaardes gegarandeerd.

Kunststof kozijnen met een vlak profiel

Het vlakke kozijnprofiel is een kunststof kozijn met een inbouwdiepte van 82 mm. In tegenstelling tot soorten kozijnen met het verdiepte profiel is het vlakke profiel meer blokvormig en zit het raam vlak aan de buitenkant. Hierdoor wordt een optisch wat kleiner kozijn gerealiseerd en ziet de gevel er als geheel vlakker en strakker uit.

Bekijk de brochure van het vlakke profiel

In de brochure kunt u alles lezen over de eigenschappen van het vlakke veka profiel. Dit soort kozijnen is erg populair in Nederland.

Heeft u aan de hand van de brochure vragen? Neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze voor de renovatie van uw woning.

Alle soorten kunststof kozijnen voldoen aan de strengste keurmerken

Bij Benitech koopt u kwaliteit. Onze producten worden gefabriceerd en gemonteerd volgens de hoogste Nederlandse kwaliteitsnormen. Dit is de reden dat u 10 + 10 = 20 jaar garantie op onze producten krijgt. Levering en montage conform de bekende keurmerken.

Hoge isolatie van lucht en geluid én 10 + 10 = 20 jaar product garantie

Kunststof kozijnen van Benitech zorgen voor een aanzienlijke verhoging van het het comfort van het binnenklimaat. Door de speciale ventilatiestand op de draai-kiep ramen kunt u de luchtstroom in uw woning handmatig regelen. Vervangt u uw oude kozijnen door nieuwe kunststof kozijnen dan bespaart u tot wel 30% op uw energierekening!

De keuze van de juiste soort kozijnen en de montagewijze zijn erg belangrijk voor een optimale isolatie van uw woning.

Al voor een klein bedrag per maand nieuwe kozijnen

U bent er waarschijnlijk al achter dat kunststof kozijnen vele voordelen bieden maar het moet natuurlijk wel worden betaalt. Komt het even niet uit of wilt u liever uw spaargeld achter de hand houden? Het Benitech Betaalplan biedt u de perfecte oplossing! Duizenden klanten gingen u al voor. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Waarom is dit het moment om kozijnen te bestellen?

We hebben wereldwijd te maken met een grondstoffen crisis. De grondstofprijzen stijgen daardoor elke dag en daardoor worden kozijnen duurder. Hoe langer u wacht hoe meer u betaalt voor uw nieuwe kozijnen. Wees daarom geen dief van u uw eigen portemonnee en begin nu met kunststof kozijnen aanschaffen.

Maak nu een afspraak!

Een van onze adviseurs komt graag bij u thuis langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico