Technische specificaties Veka kozijnen

Veka kozijnen voldoen aan de strengste Nederlandse kwaliteitsnormen en sluiten naadloos aan bij het nieuwe Nederlandse bouwbesluit. Op deze pagina vindt u technische informatie over Veka kozijnen

Veka kozijnen profielsysteem

Veka kozijnen beschikken over meerkamerprofielen met een inbouwdiepte van 104 mm. en een wanddikte van 3 mm. De 45 graden contouren zorgen voor een moderne look. De raamprofielen zijn in verschillende vormen en maten leverbaar. Versterking van de kozijnen gaat volgens de VEKA-richtlijnen. Het vijf-kamer profiel van Veka kozijnen zorgt voor een optimale isolatie van Uw1.4/m2K.

Veka kozijnen dichtingen en toepassingen

Dichtingen die veka kozijnen gebruikt zijn van APTK rubber, TPE (Thermoplastisch elastomeer) of silicone. Met Veka kozijnen heeft u veel keuze wat betreft de raamindelingen. Zo is het de mogelijkheid om draaikiep-, draai-, kiep-, stolp- en schuiframen te laten plaatsen. Vastglas is uiteraard ook mogelijk. Ramen en deuren kunnen naar binnen- of naar buitendraaiend uitgevoerd worden en verschillende draaimogelijkheden zijn te combineren. Verder heeft u nog de optie tussen isolatieglas, geluidswerend glas, veiligheidsglas en ornamentglas.

Veka kozijnen prestaties

De gewogen luchtgeleidingsisolatie van Veka kozijnen is maximaal 44 dB(A). Dit is ook afhankelijk van het soort glas en de isolatierubbers die worden toegepast. De kunststof kozijnen zijn vormvast tot 82ºC. (DIN-EN ISO 306). Het lineaire uitzettingscoëfficiënt bedraagt (-30ºC tot +50ºC): a = 80·10-6K-1. Samengestelde kozijnen zijn waterdicht volgens NEN 3661/3664. De kozijnen van Veka zijn toepasbaar in woning- en utiliteitsbouw. In zowel nieuwbouw als renovatie projecten kunnen Veka kozijnen gebruikt worden.

Veka kozijnen roeden

Wilt u graag roeden op uw kozijnen dan kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden: Tussen het glas, op het glas geplakt of glasdelende roeden, variërend van 25 tot 118 mm.

Veka Softline kozijnen levering conform de richtlijnen van de volgende keurmerken:

  • Politie Keurmerk Veilig Wonen
  • KOMO
  • SKG** voor inbraakwerendheid
  • VEKA AG is ISO 9001 – gecertificeerd

Wat zijn de voordelen van Veka kozijnen?

  • Luxe afwerking binnen / buitenzijde
  • Minimaal gebruik van weekmakers (zeer lange levensduur)
  • Tocht en waterdichte kozijnen
  • Hoog isolerende beglazing
  • Kortom een esthetisch verantwoorde oplossing. (Gegarandeerd het minimum aan weekmakers!)

Ook genieten van Veka kunststof kozijnen?

Een van onze adviseurs komt graag bij u thuis langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. De adviseur kan u tijdens dit gesprek alles vertellen over de technische specificaties van Veka kozijnen. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico