100% recyclebare kunststof kozijnen van Veka

Sinds 1995 is men ermee bezig om de oude resten van kunststof kozijnen te verzamelen, om dit te verwerken tot grondstof voor nieuwe kozijnen. Inmiddels is dit mogelijk met 95% van de resten.

Met de Vinylplus kunnen producenten hun producten certificeren. Kunststof kozijnen producent Veka mocht als een van de eerste de VinylPlus label in ontvangst nemen.

In 1993 begon Veka met haar Veka Umwelttechnik, en nu zijn er 3 recyclefabrieken in Duitsland, Groot-Brittanië en Frankrijk. Hier worden oude kozijnen verzameld, gehakseld en de kunststof wordt gescheiden naar kleur. Van de witte pvc worden nieuwe witte profielen gemaakt en de gekleurde pvc wordt gebruikt om nieuwe kernen te maken voor de gekleurde profielen. Dit proces kan 5 tot 7 keer herhaald worden. Zo kunnen pvc-kozijnen tot 350 jaar mee. Veka garandeert haar opdrachtgevers en eindgebruikers groen geproduceerde kozijnprofielen met haar Softline 70/76 & 82.

Daarnaast is de productie geoptimaliseerd, de energieverbruik voor de productie van de profielen neemt af. De Europese pvc-industrie wil vanaf 2020 200.000 ton pvc aan kunststof kozijnen per jaar recyclen.

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico