Misverstanden over kunststof kozijnen opgehelderd!

Waar kunststof kozijnen vroeger bekend stonden als slechte kozijnen, is nu juist het tegenovergestelde het geval. Kunststof kozijnen behoren tegenwoordig tot de top van de kozijnenmarkt.
Grafische weergave kunststof kozijn in stukken - foute vooroordelen over kunststof kozijnen

Ondanks dat zijn er echter nog steeds allerlei foute vooroordelen over kunststof kozijnen door het slechte imago dat de kozijnen in het verleden hadden.

1. Veiligheid

Een van de vooroordelen over kunststof kozijnen is dat het kozijn onveilig is. Dit zou onder andere komen door de stabiliteit en de inbraakveiligheid van de kozijnen. Echter, kunststof kozijnen scoren tegenwoordig erg goed op al deze punten.

Stabiliteit en inbraakveiligheid

Het idee dat kunststof kozijnen niet inbraakveilig zijn, is te wijten aan het plastic imago van kunststof. Er werd daardoor altijd gedacht dat kunststof kozijnen onveilig waren, omdat het materiaal niet sterk is en dus zeer makkelijk open te breken is. Kunststof kozijnen zijn echter van zichzelf al sterk en worden tegenwoordig ook nog eens extra verstevigd door een stalen frame. Dit stalen frame zorgt onder andere voor extra stabiliteit van het kozijn. Het wordt daardoor moeilijker om de kozijnen open te breken, waardoor kunststof kozijnen bekend staan als zeer inbraakveilig.

2. Uitstraling

Een veelgehoord argument om geen kunststof kozijnen aan te schaffen is omdat de kozijnen lelijk zijn. Dit komt doordat kunststof kozijnen er in het verleden uitzagen als plastic kozijnen en dit oogde zeer goedkoop. Tegenwoordig is de uitstraling echter sterk verbeterd en is het niet meer te zien dat het om kunststof gaat. Met name door de mogelijkheid om kunststof kozijnen in houtlook te verkrijgen is het niet meer altijd mogelijk om kunststof kozijnen van houten kozijnen te onderscheiden.

Ook is in de loop van de tijd de uitstraling verbeterd, doordat er niet meer alleen maar vlakke kunststof kozijnen worden verkocht. De vlakke kozijnen hebben een inbouwdiepte van 70 mm en zijn blokvormig. Dit gaf niet de gewenste uitstraling van de kozijnen. Tegenwoordig is er daarom ook een verdiept profiel op de markt. Dit profiel heeft een inbouwdiepte van 104 mm en ziet eruit als een typisch Nederlands kozijn. Ook met kunststof kozijnen kan daarom eenvoudig de gewenste uitstraling bereikt worden.

Daarnaast kunt u tegenwoordig zelf veel keuzes maken voor de uitstraling van de kozijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf de indeling, de stijl (denk aan klassieke kozijnen of juist moderne kozijnen) en de kleur van de kozijnen bepalen. Oftewel: uw kozijnen worden op maat voor u gemaakt.

3. Schoonmaken

Een ander bekend vooroordeel is dat de kozijnen snel vies worden, maar het tegendeel blijkt waar. Kunststof kozijnen zijn juist niet elektrostatisch en trekken daardoor dus ook geen vuil aan. Ook de weersinvloeden, zoals zon en regen, maar ook de invloeden van de zee hebben weinig tot geen invloed op de kozijnen. Dit heeft ook direct gevolgen voor het onderhoud. De kozijnen hebben weinig onderhoud nodig en zijn daarmee zeer onderhoudsvriendelijk.

4. Prijs

Een laatste vooroordeel over kunststof kozijnen is dat ze te duur zijn. Kozijnen zijn nu eenmaal niet goedkoop, maar kunststof kozijnen zijn vaak tot wel 30% goedkoper dan de andere opties zoals hout en aluminium. Daartegenover staat ook nog dat de kozijnen weer terugverdiend worden door bijvoorbeeld de energiebesparing die kunststof kozijnen opleveren.

De kunststof kozijnen van tegenwoordig

Natuurlijk zijn er voor kunststof kozijnen nadelen te noemen, maar kunststof kozijnen kennen tegenwoordig vooral vele voordelen. Zoals gezegd zijn ze veilig, onderhoudsarm, hebben ze een goede prijs en zijn ze verkrijgbaar in de gewenste uitstraling. Verder zijn kunststof kozijnen ook nog eens duurzaam, hebben ze een lange levensduur én zijn ze kostenbesparend. Wanneer kunststof kozijnen worden vergeleken met houten en aluminium kozijnen blijkt ook dat kunststof de beste keuze is.

Geïnteresseerd in kunststof kozijnen?

Bij Benitech heeft u de keuze uit kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka. Deze merken staan bekend om de uitstekende kwaliteit van hun producten. Hierdoor weet u zeker dat u lang van de kwaliteit en alle voordelen van kunststof kozijnen kunt genieten. Wij geven dan ook 20 jaar garantie! Bent u geïnteresseerd? Vul dan ons contactformulier in voor een gratis offerte op maat en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 088 600 1375.

Ontdek zelf de kwaliteit van kunststof kozijnen

Ontdek zelf waarom kunststof kozijnen een slimme keuze zijn voor uw woning. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat vertellen we graag hoe onze kozijnen uw woning niet alleen verbeteren, maar ook zorgen voor meer comfort, veiligheid en energiebesparing.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico