Hang- en sluitwerk geheimen onthuld!

Wij staan voor kwaliteit en onze kunststof kozijnen en deuren worden dan ook voorzien van hang- en sluitwerk van de beste kwaliteit. Alleen dan kunnen u wij na montage de beste kwaliteit garanderen.
Sleutel in slot, hang- en sluitwerk kunststof ramen deuren en kozijnen

Om deze reden werken wij uitsluitend met beslag van Roto en Führ.

Wat valt er onder het hang- en sluitwerk?

Allereerst is het van belang om te weten dat hang- en sluitwerk ook wel eens anders genoemd wordt. Ook de termen ‘beslag’ en ‘vulling van het kozijn of de deur’ zijn termen die worden gebruikt. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen hetzelfde.

Onder het hang- en sluitwerk valt in principe alles wat nodig is om het kozijn en de deur goed te laten functioneren. Het zorgt ervoor dat de ramen en deuren goed vastzitten, goed afsluitbaar zijn en veilig zijn. Bij hang- en sluitwerk voor ramen en deuren kunt u denken aan:

  • sloten;
  • scharnieren;
  • bedieningsmechanismen.

Sloten

Het is natuurlijk allereerst van belang dat er sprake is van goede en veilige sloten. Dit is met name van belang voor de deuren, maar ook de kozijnen kunnen voorzien worden van sloten.

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

Klink, slot en sluiting kunststof deur - Hang en sluitwerk meerpuntssluiting kunststof deur

Voor deuren geldt dat een meerpuntssluiting beter is dan een eenpuntssluiting. De naam zegt het al: bij een meerpuntssluiting zijn er meerdere punten waarop de deur gesloten kan worden. Dit betekent dat deze punten gelijktijdig op slot gaan als u de sleutel omdraait. Hierdoor is het moeilijker om in te breken dan bij een slot met een eenpuntssluiting. Hierbij sluit de deur namelijk maar op één punt.

Ook kunststof kozijnen zijn veiliger wanneer deze voorzien worden van een slot. Ook de ramen zijn namelijk inbraakgevoelig en met een slot maakt u uw huis veiliger.

Scharnieren

De scharnieren zorgen ervoor dat het kozijn en de deur goed kunnen functioneren, het zorgt er namelijk voor dat de deur of het kozijn vast zit en vast wordt gehouden op de juiste plek. Daarnaast zorgen deze scharnieren er natuurlijk ook voor dat het kozijn en de deur kunnen bewegen, oftewel dat je bijvoorbeeld de deur kunt openen.

Bedieningsmechanisme

Ook hier zegt de naam het eigenlijk al, met een bedieningsmechanisme kunt u de deur en het kozijn bedienen. Oftewel, de klinken zorgen ervoor dat u het raamkozijn bijvoorbeeld in de draai- of kiepstand kan zetten en de klinken aan een deur zorgen ervoor dat u de deur op en dicht kunt doen.

Veiligheid hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk aan ramen en deuren zorgt er dus niet alleen voor dat uw kunststof kozijnen en deuren goed functioneren, het zorgt ook voor veiligheid. Om te bepalen of het hang- en sluitwerk veilig is, kunt u kijken of het hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen).

Hang- en sluitwerk dat bewezen inbraakwerend is, wordt voorzien van een SKG-keurmerk. Het keurmerk krijgt vervolgens een classificatie van 1, 2 of 3 sterren. Hierbij staat SKG* (1 ster) voor standaardinbraakwerend, SKG** (2 sterren) staat voor zwaar inbraakwerend en SKG*** (3 sterren) staat voor extra zwaar inbraakwerend. Hierbij is 3 sterren natuurlijk het beste, maar ook 1 of 2 sterren geeft een goede bescherming tegen inbraak. Het hang- en sluitwerk voldoet namelijk niet voor niets aan het SKG-keurmerk.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen stelt niet alleen eisen voor hang- en sluitwerk, maar bijvoorbeeld ook voor buitenverlichting en zicht vanuit de hal op iemand die voor de voordeur staat. Het hang- en sluitwerk zelf kan dan ook niet voorzien worden van dit keurmerk, maar kan wel aan de eisen van het PKVW voldoen. Voor het PKVW geldt dat het hang- en sluitwerk minimaal aan SKG klasse 2 moet voldoen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat u ook over goede kwaliteit kunststof kozijnen en deuren beschikt. Het heeft namelijk geen nut om kunststof kozijnen en deuren van mindere of slechte kwaliteit te voorzien van zeer goed hang- en sluitwerk. In dat geval zal het hang- en sluitwerk niet de optimale veiligheid kunnen garanderen zoals bij goede kunststof kozijnen en deuren wel kan.

Kunststof kozijnen en deuren inclusief gecertificeerd hang- en sluitwerk van Benitech

Bij Benitech koopt u kunststof kozijnen en deuren van kwaliteitsmerken die voorzien worden van Roto of Führ hang- sluitwerk. Dit beslag is voorzien van het SKG** keurmerk en voldoet daarmee aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Kunststof kozijnen en deuren van de kwaliteitsmerken Schüco en Veka, gecertificeerd hang- en sluitwerk en montage door onze VCA-gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat wij u de beste kwaliteit kunnen garanderen. Ook geïnteresseerd in nieuwe kunststof kozijnen en deuren? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Kies voor goed hang- en sluitwerk!

Met het hang- en sluitwerk van Benitech is een goede keus! Vul vandaag nog ons formulier in, dan nemen wij contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juni 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico