Het verschil tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui

Genoeg redenen om een schuifpui te kiezen, maar waar moet u op letten? En welke schuifpui is de beste keuze? Er zijn namelijk meerdere soorten, de meest bekende zijn de hefschuifpui en kiepschuifpui.
Openstaande kunststof hefschuifpui zwarte kozijnen, witte schuifdeuren

Wat is een hefschuifpui? En wat is een kiepschuifpui?

Het verschil tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui ligt voornamelijk in de bediening en functionaliteit. De namen van de schuifpuien zeggen het eigenlijk ook al.

Een hefschuifpui beschikt over een hefboomwerking, waardoor de schuifpui als het ware wordt ‘geheft’ wanneer deze opengeschoven wordt. Daarentegen vereist een kiepschuifpui dat de hendel eerst naar voren wordt gebracht (volledig naar binnen kiepen), voordat deze kan worden geschoven. Daarnaast kan deze kiepschuifpui, net zoals een kiepraam, ook vastgezet worden in de kiepstand voor ventilatie.

Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

En wat zijn nu precies de verschillen tussen een hef- en kiepschuifpui?

Hoewel beide typen schuifpuien op elkaar lijken, zijn er belangrijke verschillen in kenmerken:

Kenmerken
Hefschuifpui
Kiepschuifpui
Bedieningsgemak
Openschuiven is erg licht
Openschuiven gaat zwaar
Mogelijke posities
Kan in elke gewenste positie opengeschoven worden
Schuifstand en kiepstand
Grootte van de schuifpui
Alle gewenste afmetingen mogelijk
Maximale afmetingen
Drempel
Geen drempel
Hoge(re) drempel
Onderhoud
Alleen schoonmaken
Terugkerend onderhoud door monteur
Prijs
Duurder in aanschaf
Goedkoper in aanschaf

Hoe gaan de hefschuifpui en kiepschuifpui open?

Hefschuifpui beslag bedieningsmechanisme hefboom

Een hefschuifpui opent met gemak door de hendel te draaien. Door de hefboomwerking in de constructie van de schuifpui wordt de schuifpui als het ware ‘geheft’ waardoor het schuiven zeer licht en gemakkelijk gaat en de bediening daarmee erg eenvoudig is.

Het openschuiven van een kiepschuifpui gaat daarentegen erg zwaar. De kiepschuifpui moet eerst naar binnen worden gekiept voordat deze kan worden geschoven.

Deze verschillen in bediening kunnen een grote rol spelen in het dagelijks gebruik, vooral voor ouderen en kinderen.

Mogelijke posities van de hefschuifpui en kiepschuifpui

Voor beide schuifpuien zijn verschillende posities mogelijk. Een hefschuifpui kan op elke gewenste positie worden geopend en vastgezet, waardoor u bijvoorbeeld ook eenvoudig kunt ventileren. Een kiepschuifpui is beperkt tot schuifstand (volledig geopend) en kiepstand.

4-delige kunststof schuifpui

De minimale en maximale breedte en hoogte van de schuifpuien

Hefschuifpuien zijn verkrijgbaar in elke gewenste afmeting en zijn daardoor geschikt voor elk project. De hefschuifpui heeft daarbij verschillende varianten, waaronder een 3-delige hefschuifpui of zelfs een 4-delige hefschuifpui. Kiepschuifpuien zijn daarentegen beperkt tot een maximale breedte van 3 meter en is niet in verschillende variaties beschikbaar.

Drempels bij een schuifpui

Een hefschuifpui wordt gemonteerd zonder drempel. Dit is zeer gebruiksvriendelijk voor mindervaliden, maar ook voor kinderen en ouderen. Een kiepschuifpui heeft daarentegen een hoge drempel, omdat de rails niet in de vloer kan worden weggewerkt en is daarmee minder gebruiksvriendelijk.

Onderhoud van de soorten schuifpuien

Een hefschuifpui vereist minimaal onderhoud, terwijl een kiepschuifpui regelmatig onderhoud nodig heeft vanwege de constructie (dit heeft ook invloed op de levensduur). Dit komt onder andere doordat de kiepschuifpui niet volledig wordt ondersteund wanneer deze geopend is. Hierdoor moeten de kiepdelen bijvoorbeeld regelmatig gesteld worden. Voor dit onderhoud moet ook een monteur aan te pas komen.

Daarnaast is het onderhoud natuurlijk afhankelijk van het gekozen materiaal. Met een kunststof hefschuifpui heeft u de minste onderhoudswerkzaamheden als we het vergelijken met een aluminium hefschuifpui en houten hefschuifpui. Kunststof hoeft u slechts één keer per jaar schoon te maken, snel én eenvoudig!

Wat kost een hefschuifpui? En wat kost een kiepschuifpui?

Wat betreft de prijs kunnen we kort zijn, een kiepschuifpui is goedkoper dan een hefschuifpui. Dit is dan ook gelijk een van de nadelen van een hefschuifpui. Deze prijsverschillen zijn echter meestal niet heel groot. Daarnaast is de prijs natuurlijk ook niet alleen afhankelijk van het feit voor welk soort schuifpui u kiest. De totaalprijs wordt ook beïnvloed door bijvoorbeeld afmetingen, indelingen en de montagewijze.

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

Kiezen voor een hefschuifpui of een kiepschuifpui?

Al met al zijn er voor- én nadelen te benoemen voor zowel de hefschuifpui als de kiepschuifpui. Dus welke schuifpui is dan het beste?

Kijkend naar de voor- en nadelen van de hefschuifpui en kiepschuifpui blijkt de hefschuifpui de meeste voordelen te bieden. Het enige grote nadeel van de hefschuifpui is de prijs. Deze ligt namelijk hoger dan die van een kiepschuifpui. Echter, de prijsverschillen zijn niet erg groot en de voordelen van de hefschuifpui ten opzichte van de kiepschuifpui zijn voor veel mensen doorslaggevend. Vooral ook omdat de ervaring is dat er met een kiepschuifpui in de loop van de jaren regelmatig problemen zijn.

In de meeste gevallen is een hefschuifpui dan ook de beste keuze.

Waarom een kunststof hefschuifpui van Benitech?

Bij Benitech zijn we overtuigd van de kwaliteit en duurzaamheid van kunststof hefschuifpuien. Daarom is het bij ons alleen mogelijk om een kunststof hefschuifpui te kopen.

Onze kunststof schuifpuien van het topmerk Veka bieden uitstekende isolatie, gering onderhoud en een lange levensduur. Bovendien geniet u bij Benitech van 20 jaar garantie en deskundige montage zonder aanbetaling.

Naar buiten met klasse: kunststof hefschuifpuien van Benitech

Ontdek waarom kunststof hefschuifpuien van Benitech de slimme keuze zijn en plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. Upgrade ook uw leefruimte!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

Veelgestelde vragen over schuifpui en hefschuifpui

1. Welke soorten schuifpuien zijn er?
Er zijn verschillende soorten schuifpuien, zoals de parallel-kiepschuifpui, vouw- en harmonicaschuifpuien en schuif-vouw puien. De twee meest voorkomende zijn echter de hefschuifpui en kiepschuifpui.

2. Wat is een hefschuifpui?
Een hefschuifpui is een schuifpui die opent met behulp van een hefboomwerking, waardoor de pui als het ware 'geheft' wordt bij het openen.

3. Wat zijn de nadelen van een hefschuifpui?
Het enige nadeel van de hefschuifpui is dat deze over het algemeen iets duurder is in aanschaf dan bijvoorbeeld de kiepschuifpui.

4. Waarom een hefschuifpui?
Een hefschuifpui biedt verschillende voordelen, waaronder soepele bediening, veelzijdige positioneringsmogelijkheden en een drempelloze overgang naar buiten. Het is dan ook niet voor niets een populaire keuze.

5. Wat kost een kunststof hefschuifpui inclusief plaatsen?
De kosten van een kunststof hefschuifpui inclusief plaatsen variëren, afhankelijk van factoren zoals afmetingen, kwaliteit en montagewijze. Bij Benitech kunt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat aanvragen, afgestemd op uw wensen.

Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico