Kozijnen inmeten

Inmeten lijkt een kleine en eenvoudige stap, maar niets is minder waar. Het inmeten van een kozijn is een zeer precies werkje en een kleine meetfout zal al leiden tot problemen bij de plaatsing.

Hoe worden kozijnen ingemeten?

Het inmeten van kozijnen wordt gedaan door het kozijn zowel horizontaal als verticaal te meten. Voor beide geldt dat aan de buitenzijde gemeten moet worden en dat de maten van muur tot muur worden genomen. Het is van groot belang om de juiste maat te hebben en daarom is het verstandig om op drie verschillende plekken te meten (boven, midden en onder). Hierbij is de kleinste maat leidend.

Verder is het bij verticaal inmeten belangrijk om rekening te houden met een eventuele raamdorpel. Indien deze aanwezig is en meegenomen wordt bij het meten, moet er namelijk nog één centimeter van de maat afgehaald worden. Ook dienen er, afhankelijk van de montagewijze, nog één tot enkele centimeters van de maat af te worden gehaald.

Daarnaast moeten de ramen opgemeten worden als deze in het kozijn geplaatst moeten worden. Ook dit is niet zo gemakkelijk. Vooral niet als u bijvoorbeeld een vast raam wilt vervangen door een draaikiepraam. In dat geval moet de dagmaat, sponningmaat en hang- en sluitnaad opgemeten worden om de afmetingen van het raam te bepalen.

Kozijn inmeten door professionals

Bij kozijnen die iets te veel of te weinig speling hebben door het verkeerd inmeten, is het al niet meer mogelijk om het kozijn te plaatsen. U doet er daarom verstandig aan om uw nieuwe kozijnen in te laten meten door een professional met de nodige ervaring. Het meest voor de hand liggende is om dit te laten doen door het bedrijf waar u de kozijnen heeft gekocht. Dit zorgt voor zekerheid en voorkomt verwarring, vooral als dit ook de partij is die uw kozijnen plaatst. Op deze manier is het bedrijf verantwoordelijk voor de goede maat van de kozijnen en niet u.

Kozijn inmeten door Benitech

Als u geïnteresseerd bent in nieuwe kozijnen van Benitech zal allereerst een van onze adviseurs bij u langskomen. Als u na dit gesprek besluit om bij Benitech uw kozijnen te kopen, zal een afspraak worden gemaakt met de bouwtechnisch inmeter. De kozijnen worden ingemeten en ook worden de laatste afspraken met u gemaakt met betrekking tot materialen, kleuren, indelingen en afwerkingen van het kozijn. Na het inmeten tekent u de inmeetovereenkomst en kunnen de materialen besteld worden en kan de montage gepland worden.

Ik wil een afspraak!

Laat uw gegevens achter en onze medewerkers nemen contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico