Kunststof kozijnen merken - blog

Als u zich gaat verdiepen in kunststof kozijnen merkt u dat er veel aanbieders zijn. Zij bieden ook nog eens allemaal verschillende merken aan. Genoeg kunststof kozijnen merken dus om te vergelijken.
Logo Schüco kunststof kozijnen en logo Veka kunststof kozijnen

Welke kunststof kozijnen merken zijn er?

Er zijn erg veel kunststof kozijnen merken. Wanneer wordt gesproken over kunststof kozijnen merken worden de verschillende merken van de kozijnprofielen bedoeld. Omdat dit aanbod dus zeer groot is worden om deze reden niet alle merken apart besproken. Er zijn een aantal merken die eruit springen en tot de beste merken in de markt behoren:

  • Schüco;
  • Finstral;
  • Weru;
  • Veka;
  • Gayko.

Dit zijn topmerken omdat de prijs-kwaliteitsverhouding gunstig is. In vergelijking met andere merken leveren deze topmerken zeer hoge kwaliteit en logischerwijs ligt daarom de prijs ook hoger. De andere merken van kunststof kozijnen die u tegenkomt zijn dus niet slecht, maar beschikken wel over mindere kwaliteit.

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

Kunststof kozijnen merken Schüco kozijn - Kozijn doorsnede profiel Schüco Living Variant

De beste kunststof kozijnen merken

Schüco kozijnen

Schüco is waarschijnlijk het meest bekende kunststof kozijnen merk in de markt. Het merk is dan ook één van de grootste kozijnen leveranciers ter wereld en één van de marktleiders in Nederland. Bij Schüco zijn duurzaamheid, veiligheid, design en comfort zeer belangrijk. Met name bij duurzaamheid is Schüco een uitblinker ten opzichte van de andere merken. Daarnaast zijn kunststof kozijnen van zichzelf al onderhoudsvriendelijk, maar de kunststof kozijnen van Schüco zijn nóg beter beschermd tegen invloeden van buitenaf en krassen. Als laatste maakt Schüco gebruik van zware verstevigingsprofielen in het gehele kozijn, waar de andere merken dit in slechts een deel van het kozijn verwerken, waardoor de kozijnen zeer veilig zijn.

Finstral kozijnen

Finstral is een minder bekend merk, maar behoort ook zeker tot de topmerken van kunststof kozijnen. Ook hier is de kwaliteit zeer goed en dit wordt voortdurend getest door onafhankelijke bedrijven. Finstral is vooral gericht op functionaliteit, uitvoering en design. Daarnaast zijn de kozijnen geschikt voor bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden.

Weru kozijnen

Kozijnen van Weru staan voornamelijk bekend om de uitstraling. Bij Weru is wat betreft uitstraling van de kozijnen namelijk van alles mogelijk door het grote assortiment. Natuurlijk is ook de kwaliteit goed, de kozijnen voldoen aan alle technische eisen, maar dit is niet waar Weru in uitblinkt. Ook hier geldt dat de kozijnen weinig onderhoud nodig hebben en veilig zijn, al zijn de profielen niet over de hele breedte verstevigd. Weru streeft naar goede kwaliteit door alleen gecertificeerde bedrijven de kozijnen te laten verkopen.

Veka kozijnen

Ook Veka is één van de marktleiders van Nederland. Bij Veka ligt de focus op ontwikkeling. Hierdoor heeft Veka een belangrijke rol gespeeld bij de vele positieve ontwikkelingen van kunststof kozijnen. Door deze continue drang naar ontwikkeling zijn de Veka kozijnen van zeer hoge kwaliteit. De kozijnen voldoen namelijk altijd aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Verder beschikken de kozijnen over een zeer hoge isolatiewaarde en als laatste is ook Veka bewust bezig met het milieu: oude kozijnen worden hergebruikt.

Gayko kozijnen

Gayko streeft naar hoge kwaliteit en de kozijnen voldoen dan ook aan hoge eisen. De kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk, goed geïsoleerd en veilig, maar ook hier geldt dat de versteviging van de profielen niet over de hele breedte verwerkt is. Daarnaast is het merk Gayko wel duur in vergelijking met de andere genoemde merken.

Het kiezen van het juiste kunststof kozijnen merk

Natuurlijk hebben de merken nog meer kenmerken en voordelen, maar de belangrijkste punten van de topmerken zijn benoemd. Van deze topmerken worden er twee geclassificeerd als echte A-merken: Schüco en Veka. Deze merken scoren het best op de belangrijkste kenmerken van kunststof kozijnen zoals isolatie, levensduur en stevigheid.

Op basis van de verschillende kenmerken van de kozijnmerken kunt u een keuze maken. Kijk hierbij goed naar wat aansluit op uw wensen en uw situatie.

Aanbieders van kunststof kozijnen merken

De genoemde merken behoren tot de top van de markt. Dit wil echter niet zeggen dat u met de aanschaf van deze kunststof kozijnen merken verzekerd bent van kwaliteit. De kwaliteit is namelijk ook nog afhankelijk van andere factoren. Bovenstaande merken betreffen namelijk merken van de kozijnprofielen. Deze kozijnprofielen worden naar aanbieders gebracht die deze profielen verwerkt tot kunststof kozijnen. U doet er dus goed aan om u ook te verdiepen in aanbieders van kunststof kozijnen. Verstandig is om daarbij in ieder geval naar de montagewijze, het gebruikte hang- en sluitwerk en de garantie- en betalingsvoorwaarden te kijken.

De montagewijze is van groot belang voor de kwaliteit. Uw nieuwe kozijnen kunnen nog zo goed zijn, maar met een slechte montagewijze zal u niets van de kwaliteit van het kozijn merken. In veel gevallen is montage op kunststof stelkozijnen aan te raden*.

Ook het hang- en sluitwerk van kozijnen bepaalt voor een groot deel de kwaliteit. De kunststof kozijnen zijn van zichzelf inbraakveilig, maar met slecht hang- en sluitwerk neemt deze inbraakveiligheid af. Ook hiervoor geldt dat de aanbieders van kunststof kozijnen hang- en sluitwerk van verschillende merken, en dus van verschillende kwaliteit, aanbieden.

Wat betreft garantie- en betalingsvoorwaarden zijn er grote verschillen tussen de verschillende aanbieders. De garanties lopen uiteen van 10 tot wel 20 jaar. Daarnaast geldt voor de betalingsvoorwaarden dat er verschil is in het werken met aanbetalingen en het werken met betaling in termijnen. Ook op basis hiervan kunt u aanbieders van kunststof kozijnen vergelijken.

Kunststof kozijnen van de klasse A gecertificeerde merken Schüco en Veka

Bent u geïnteresseerd in Schüco of Veka kunststof kozijnen? Dan bent u bij Benitech aan het juiste adres! U kunt met ons contactformulier een gratis aanbieding op maat aanvragen en een van onze adviseurs komt dan vrijblijvend bij u langs voor een adviesgesprek. Na afloop van het gesprek ontvangt u uw persoonlijke aanbieding op maat.

Profiteren van de voordelen van onze topmerken?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit mei 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico