Kunststof kozijnen met HR++ glas

Veel huizen zijn tegenwoordig voorzien van kunststof kozijnen met HR++ glas en dat is niet voor niets. De combinatie zorgt namelijk voor een aantal aantrekkelijke voordelen.

Hoogrendementsglas

Wat is hoogrendementsglas?

De afkorting HR-glas, die veelal wordt gebruikt, staat voor hoogrendementsglas. Bij HR-glas wordt er gebruik gemaakt van een coating op het glas. Daarnaast wordt er, indien sprake is van meerdere glazen, ook gebruik gemaakt van een (edel)gas die de ruimte opvult in plaats van lucht. Door deze coating en het gebruikte (edel)gas is HR-glas in staat om beter te isoleren dan normaal glas.

Soorten hoogrendementsglas

Gewoon glas is te verkrijgen in verschillende soorten, zoals enkel glas, dubbel glas en driedubbel glas. Ditzelfde geldt ook voor HR-glas; er zijn namelijk drie soorten, te weten: HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas.

  • HR+ glas: dubbele beglazing voorzien van coating en de ruimte tussen de beglazing is gevuld met lucht.
  • HR++ glas: dubbele beglazing voorzien van een coating en de ruimte tussen de beglazing is gevuld met (edel)gas.
  • HR+++ glas: driedubbele beglazing voorzien van een coating en de ruimte tussen de beglazing is gevuld met (edel)gas.

Over het algemeen kan gezegd worden: hoe meer plussen het HR-glas heeft, hoe beter het glas in staat is om te isoleren. Ondanks dat HR+++ glas dus de beste isolatie biedt, is HR++ glas nog steeds de meest gekozen glassoort. Dit komt omdat de kosten van HR+++ glas voor een groot deel van de woningen niet opwegen tegen de extra isolatie ten opzichte van HR++ glas. De isolatie van HR+++ glas is namelijk alleen voordelig als ook de rest van de woning zeer goed geïsoleerd is en dat is in de meeste situaties niet het geval. Hierdoor blijkt HR++ glas in de praktijk vaak een betere investering voor woningeigenaren dan HR+++ glas.

Kosten kunststof kozijnen met HR++ glas

Het is vrijwel onmogelijk om een kostenplaatje te geven voor kunststof kozijnen met HR++ glas. De kunststof kozijnen worden namelijk op maat gemaakt en de kosten zijn daarbij sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt bij de aanschaf. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor alleen maar vaste ramen is dit natuurlijk goedkoper dan wanneer u voor een groot aantal draaikiepramen kiest. De kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas liggen natuurlijk ook hoger dan wanneer u kiest voor kunststof kozijnen met bijvoorbeeld enkele of dubbele beglazing. De extra kosten worden echter uiteindelijk ook weer terugverdiend, aangezien u door de zeer goede isolatiewaardes gaat besparen op de energierekening.

Daarnaast kunt u kunststof kozijnen met HR++ glas nu extra voordelig aanschaffen dankzij de huidige subsidieregeling. Zo heeft u uw investering nog sneller terugverdiend!

Naast de keuze voor de soorten ramen en het type beglazing zijn bijvoorbeeld ook de keuzes voor het merk kozijn, de gekozen stijl, de formaten van de kozijnen en de montagewijze (zonder stelkozijnen of montage op (kunststof) stelkozijnen als de situatie dit toelaat) van invloed op de kosten.

Voor een reëel kostenplaatje voor uw eigen klus kunt u het beste een specialist langs laten komen en om een aanbieding op maat vragen.

Vrouw met kop drinken kijkt genietend naar buiten door raam met kunststof kozijnen

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas?

Zoals gezegd is de hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen met HR++ glas een voordeel. Dit is ook één van de grootste voordelen en het brengt ook vele extra voordelen met zich mee. Kunststof kozijnen hebben in combinatie met HR++ glas onder andere de volgende voordelen te bieden:

  • Veiligheid: Kunststof kozijnen met HR++ glas bieden stevigheid en zorgen er daarmee ook voor dat de kozijnen inbraaakwerend zijn.
  • Waardeverhoging van uw woning: door de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas zal uw woning een beter energielabel krijgen en de woning wordt daardoor meer waard. Daarnaast zorgen ook de vele voordelen van kunststof kozijnen (o.a. onderhoudsvrij en lange levensduur) ervoor dat uw woning meer waard is dan met bijvoorbeeld houten kozijnen.
  • Goede geluidsisolatie: de hoge isolatiewaarde draagt ook bij aan de geluidsisolatie. De kunststof kozijnen zorgen er zelf al voor dat u minder geluiden van buitenaf zult horen. In combinatie met HR++ glas wordt dit nóg beter doordat HR++ glas er ook voor zorgt dat het geluid van buitenaf gedept wordt.
  • Hoog wooncomfort: door de hoge isolatiewaarde ervaart u een hoog wooncomfort. U zult geen tocht en kou meer ervaren en u geniet jarenlang van een koele woning in de zomer, een aangenaam warme woning in de winter én een forse energiebesparing.

Door te kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas kies je over het algemeen voor het beste isolerende geheel. Als er wordt gekozen voor minder isolerend glas, zoals dubbel glas, wordt er alsnog onnodig warmte verloren. De isolatiewaarde van de kozijnen is dan beter dan die van het glas, terwijl dit het beste ongeveer gelijk kan liggen. Wanneer er wordt gekozen voor betere beglazing, zoals HR+++ glas, kan het voorkomen dat er te goed wordt geïsoleerd. Daarnaast is HR+++ ook aanzienlijk duurder dan HR++ glas en zal het alleen aantrekkelijk zijn als ook de rest van uw woning uitstekend geïsoleerd is, zodat u de gemaakte kosten terug kunt verdienen. In de meeste gevallen is er bij particuliere woningen geen sprake van uitstekende isolatie, waardoor HR+++ glas dus niet interessant is.

Tijdelijke actie: nu gratis HR++ glas en horren!

Benitech Kozijnen biedt u de totaaloplossing voor ramen, deuren en kozijnen. We werken met kwalitatief hoogwaardige kozijnen van de merken Veka en Schüco welke standaard worden voorzien van 24 tot 29 mm HR++ (dubbel gelaagd) glas.

Als u nu een afspraak maakt met Benitech Kozijnen voor nieuwe kunststof kozijnen, ontvangt u gratis HR++ glas en horren bij uw bestelling!

Profiteer van onze actie!

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico