Subsidie kunststof kozijnen 2024

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er ook weer ontwikkelingen zijn op het gebied van subsidie voor kunststof kozijnen.
Subsidie kunststof kozijnen 2024 - sfeervolle kamer met kunststof kozijnen, man in keuken en vrouw leest document subsidie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we hebben goed nieuws voor de kunststof kozijnen subsidie 2024. Er is net zoals voorgaande jaren via de ISDE weer budget beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van woningen. Het budget is zelfs met 40 miljoen verhoogd. Zo hebben nog meer woningeigenaren de kans om hun woning voordeliger te verduurzamen!

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

Kunststof kozijnen subsidie 2023 & kunststof kozijnen subsidie 2024: wat verandert er?

In 2024 zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van de subsidie in 2023. Er is echter maar één aanpassing die betrekking heeft op de kunststof kozijnen subsidie.

Subsidie makkelijker aan te vragen voor monumentale woningen

Woont u in een monumentale woning en bent u van plan om uw woning te verduurzamen? De maatregelen voor dit soort woningen worden in 2024 versoepeld zodat ook deze woningeigenaren de kans hebben om subsidie aan te vragen. Zo is de regel voor minimale isolatiewaardes aangepast en de hoeveelheid m2 glasisolatie hoeft maar 3 m2 te zijn in plaats van 8 m2.

Let wel even goed op of u kunststof kozijnen met HR++ glas mag aanschaffen voor uw monumentale woning, dat is namelijk niet altijd het geval.

Vrouw met kop drinken kijkt genietend naar buiten door raam met kunststof kozijnen

Overige wijzigingen

Onderstaande wijzigingen hebben niet direct betrekking op de kunststof kozijnen subsidie 2024. Maar net als in 2023 geldt ook in 2024 dat u 2 (isolatie)maatregelen kunt nemen om meer subsidie te krijgen. Voor een aantal andere (isolatie)maatregelen zijn er wel wijzigingen doorgevoerd. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op het gebruik van biobased milieuvriendelijk isolatiemateriaal en de subsidiebedragen voor warmtepompen.

Kunststof kozijnen subsidie 2024: wat blijft hetzelfde?

Zoals gezegd blijft de subsidie voor kunststof kozijnen onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) vallen en daardoor verandert er eigenlijk weinig. Net als in voorgaande jaren kunnen woningeigenaren via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor diverse isolatiemaatregelen, zoals het aanschaffen van isolerende kunststof kozijnen met isolerend HR++ glas. Ook het aanschaffen van warmtepompen, zonneboilers of aansluiting op een warmtenet vallen weer onder de ISDE 2024.

Neemt u 2 (isolatie)maatregelen?

Goed nieuws, ook in 2024 verdubbelen de subsidiebedragen bij het nemen van 2 (isolatie)maatregelen! Het is dus zeker het overwegen waard om te kijken of u uw woning nog verder wil verduurzamen naast de aanschaf van kunststof kozijnen met isolerend HR++ glas. En heeft u in 2023 de eerste (isolatie)maatregel genomen? Als u binnen 24 maanden meerdere maatregelen laat uitvoeren, kunt u gebruikmaken van de verdubbelde subsidiebedragen.

Voorwaarden voor kunststof kozijnen subsidie 2024

De voorwaarden voor de ISDE zijn, naast eerdergenoemde wijzigingen, hetzelfde als de voorwaarden die golden voor de kunststof kozijnen subsidie 2023. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

  • De (isolatie)maatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • De koopwoning is uw eigendom én hoofdverblijf.
  • De woning is vóór 1 januari 2019 gebouwd.
  • Een bedrijf voert de (isolatie)maatregelen uit.
  • U vraagt de subsidie binnen 24 maanden aan.

Subsidiebedragen voor kunststof kozijnen met glas in 2024

De subsidiebedragen die u kunt ontvangen, variëren afhankelijk van het type maatregel. Deze subsidiebedragen zijn van toepassing op maatregelen die in 2023 of later zijn uitgevoerd.

Maatregelen
Subsidiebedrag per m2
HR++ glas
€23,00
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij HR++ glas
€10,00
Triple glas
€65,50
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij triple glas
€45,00

Let op: deze subsidiebedragen hebben betrekking op het nemen van één maatregel. Neemt u twee of meer maatregelen? Dan verdubbelden de subsidiebedragen.

Is uw woning toe aan nieuwe kozijnen?

Vul uw gegevens in en we doen u een goede aanbieding!

Direct contact? Bel ons op 0886001357

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juli 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico