Vochtige woning? Ongezond!

De vochtigheidsgraad van 84 miljoen woningen in Europa is te hoog volgens een studie van het Duits onderzoeksinstituut Fraunhofer IBP. Het is dus zeer belangrijk om uw woning goed te ventileren!

En dat ventileren is belangrijk in de winter als u alle ramen het liefst dicht hebt, maar ook in alle andere seizoenen. Als u te weinig ventileert in uw woning, ontstaat er een hoge luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot enkele aandoeningen, zoals COPD of astma. Europa en haar maatschappij betalen hiervoor de prijs van 82 miljard euro per jaar. Tijd om daar verandering in te brengen!

Een vochtige woning is een ongezonde woning. Allergieën en luchtwegaandoeningen zijn het gevolg. Van 2,2 miljoen inwoners van Europa blijkt de astma in rechtstreeks verband te staan met de luchtvochtigheidsgraad in de woning. Ook dit is gebleken uit het onderzoek van de Fraunhofer IBP.

Kies geschikte bouwmaterialen

Oudere woningen, maar ook nieuwe woningen, waarbij ongeschikte bouwmaterialen zijn gebruikt kunnen vocht in de woning veroorzaken. Daarnaast leidt ook onvoldoende ventilatie tot een hoge vochtigheidsgraad in de Europese woningen. Kies daarom altijd voor geschikte bouwmaterialen. Kunststof kozijnen beschikken over ventilatieroosters die 24 uur per dag voor ventilatie kan zorgen. Hierdoor wordt de luchtvochtigheidsgraad lager en voorkomt u een ongezonde leefomgeving.

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico