Keurmerk kunststof kozijnen

Bij uw zoektocht naar kunststof kozijnen heeft u vast al eens iets gelezen over bepaalde keurmerken. Wij zetten de belangrijkste keurmerken van kunststof kozijnen voor u op een rijtje.

Wat houdt een keurmerk in?

Een keurmerk is een compact, visueel kwaliteitsoordeel over bijvoorbeeld een kunststof kozijn. Wanneer dit afkomstig is vanuit een betrouwbare bron kunt u er dus vanuit gaan dat een kozijn over de juiste kwaliteit of veiligheid beschikt. In de kozijnenbranche zijn er meerdere keurmerken. Al deze keurmerken richten zich op een ander aspect van het kozijnprofiel. Hieronder ziet u de meest toonaangevende keurmerken van de kunststof kozijnen

De keurmerken

Politie keurmerk veilig wonen (PKVW)

Uw ramen en deuren staan bekend als de meeste inbraakgevoelige plekken van uw woning. Daarom is dit juist ontzettend belangrijk om dit goed beveiligd te hebben. Om te controleren of uw huidige kozijnen zijn voorzien van het PKVW-keurmerk, kunt u kijken of de bijbehorende hang- en sluitwerken voldoen aan de gestelde eisen. Wanneer u bij ons kunststof kozijnen afneemt kunnen wij u garanderen dat al onze producten volgens het PKVW-keurmerk worden gemonteerd.

VKG-keurmerk

De VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) is een brancheorganisatie voor kunststof kozijnen en beschikt over een eigen keurmerk. Het VKG-keurmerk is in het leven geroepen om de afnemer meer garantie en zekerheid te geven bij aanschaf van kunststof kozijnen. Hiervoor heeft VKG meerdere kwaliteitseisen opgesteld aan de hand van zes factoren. Dit zijn factoren van garantie en aanbetalingen tot aan de kwaliteit van de kunststof kozijnen. Benitech werkt echter zelf zonder VKG-keurmerk. Dit komt omdat er bij dit keurmerk met aanbetalingen wordt gewerkt en slechts 10 jaar garantie op wordt gegeven. Benitech werkt daarentegen volgens het VKG, maar wel zonder aanbetaling en met 20 jaar garantie.

KOMO-keurmerk

KOMO staat voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. Dit keurmerk wordt gebruikt over het geheel van de hele bouwbranche. Dit keurmerk geeft logischerwijs ook aan van welke kwaliteit het kunststof kozijn is.

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Dit keurmerk is opgebouwd aan de hand van drie categorieën. 1 ster geeft aan dat het inbraakgevoelig is. 2 sterren beoordeling geeft aan dat het sterk inbraak werend is. En 3 sterren geeft aan het extra zwaar beveiligd is. Het SKG keurmerk heeft betrekking op de inbraakwerendheid van de hang- en sluitwerken van het kozijn.

Waarom kiezen voor Benitech?

Bij ons staat kwaliteit voorop. Wij werken daarom ook uitsluitend met de A-merken Veka en Schüco. Al onze producten zijn voorzien van de nodige keurmerken van kunststof kozijnen. Ook zijn al onze vakmensen VCA-gecertificeerd. In combinatie met de hoogste kwaliteitsproducten kunnen wij u hierdoor gerust 20 jaar service, nazorg en garantie geven op onze gemonteerde kozijnprofielen. Natuurlijk zijn al onze kunststof kozijnen conform de gestelde richtlijnen en hiernaast kunnen wij u nog veel meer voordelen bieden. Profiteer nu van onze tijdelijke actie: Gratis HR++glas en bijpassende horren!

  • Bij Benitech krijgt u altijd een gratis en vrijblijvend advies op maat
  • Werken uitsluitend met onze eigen VCA-gecertificeerde vakmensen
  • 20 jaar service & garantie
  • Betaling in termijnen mogelijk door middel van het Benitech Betaalplan
  • Bij ons betaalt u pas na montage
  • Wij verzorgen het gehele traject van A tot Z

Kies voor kwaliteit: keurmerk kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen van Benitech bent u verzekerd van kwaliteit, al onze producten zijn namelijk conform de gestelde richtlijnen van de bekende keurmerken. Vraag vandaag nog uw aanbieding op maat aan!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico