Kunststof kozijnen isolatiewaarde

Bij Benitech werken wij uitsluitend met de A-merken Veka en Schüco. Deze kunststof kozijnen beschikken over de beste isolatiewaarde

Kunststof kozijnen beschikken over het algemeen over de beste isolatiewaarde. De isolatiewaarde van een kozijn geeft aan in welke mate het kozijn voorkomt dat er warmte verloren gaat in uw woning. Vooral met de stijgende energieprijzen zijn de isolatiewaarden ook steeds belangrijker voor uw portemonnee. Hiernaast is het natuurlijk voor uw wooncomfort ook niet prettig om hinder te ondervinden aan tocht, kou en geluidshinder.

U-waarde van kozijnen

Alle kozijnen beschikken over een bepaalde isolatiewaarde. Dit wordt aangeduid met de U-waarde van een kozijn. De U-waarde vertelt u precies hoeveel het warmteverlies is aan het oppervlak van een vierkante meter, gerekend met een buitentemperatuur van 1 graad Kelvin. Het streven is om de U-waarde zo laag mogelijk te krijgen.

De U-waarde van een compleet kozijn bestaat uit drie verschillende componenten:

 • Uf-waarde. De U-waarde van het kozijnframe
 • Ug-waarde. De U-waarde van het glas
 • PSI-waarde. De isolatiewaarde van de afstandshouder van het glas

De U-waardes vergelijken

Het is u altijd aan te raden om alle verkrijgbare materialen met elkaar te vergelijken. Zo kunt u het best een weloverwogen keus maken. Hieronder is schematisch weergegeven welke materialen het best isoleren, let wel op dat dit alleen om het kozijnframe gaat. Hiernaast is de keus van het glas ook zeer belangrijk. Profiteer nu van onze tijdelijke actie: Gratis HR++glas en bijpassende horren.

Materiaal
U-waarde (W/m2K
Kunststof kozijnen
+/- 1,2 (Afhankelijk van het merk)
Houten kozijnen
2,4
Aluminium kozijnen
1,8 – 2,7

Kunststof kozijnen isolatiewaarde

Zoals u heeft kunnen zien bieden kunststof kozijnen de beste isolatiewaarden. Bij Benitech werken wij uitsluitend met kunststof kozijnen van de A-merken Veka en Schüco. Deze kunststof kozijnen bieden de beste isolatiewaarde. Geïnteresseerd in kunststof kozijnen? Of heeft u nog enkele vragen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier en wij helpen u graag verder.

De voordelen van Benitech

 • Gratis en vrijblijvend advies op maat bij u thuis
 • A-merken Veka en Schüco, beschikken over de beste isolatiewaarden
 • Tijdelijke actie: Gratis HR++ glas en bijpassende horren
 • 20 jaar service, nazorg en garantie
 • Eigen kozijn productie in Nederland
 • Betaling in termijnen mogelijk door middel van het Benitech betaalplan
 • Bij ons betaalt u pas na montage
 • Wij verzorgen het gehele traject van A tot Z

Genieten van kunststof kozijnen met de beste isolatiewaardes

Ook geïnteresseerd in kunststof kozijnen met de beste isolatiewaardes? Neem vandaag nog contact op, plan een afspraak en geniet binnenkort ook van de vele voordelen!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico