Kunststof kozijnen kleuren

De kozijnen van een woning bepalen voor een groot deel de uitstraling en hierbij heeft de kleur van de kozijnen de meeste invloed.

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig in vele kleuren te verkrijgen zodat u altijd een kleur kunt kiezen die bij uw woning past.

Uitgebreid aanbod aan kleuren

Veel mensen zullen kunststof kozijnen alleen nog in de kleuren wit en crème kennen. Vroeger waren kunststof kozijnen namelijk alleen in deze kleuren verkrijgbaar. Vervolgens kwamen er steeds meer ‘standaard’ kleuren bij zoals blauw en zwart, maar tegenwoordig is er een zeer uitgebreid aanbod aan kleuren beschikbaar.

Kunststof kozijnen kleuren - kleurstalen Veka

Kunststof kozijnen zijn nu in bijna alle RAL-kleuren te verkrijgen en hierbij kunt u per kleur vaak ook nog kiezen voor een gladde structuur of een houtnerfstructuur.

Daarnaast hoeft u ook niet meer voor één kleur te kiezen. U kunt ervoor kiezen om de binnenzijde van uw kozijnen een andere kleur te geven dan de buitenzijde van uw kozijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende kleuren te kiezen voor het vaste deel en voor het draaiende deel van het kozijn. Zo kunt u dus altijd kiezen voor de kleur(en) die perfect aansluit(en) bij uw wensen en uw woning.

Schüco kunststof kozijnen kleuren

Voor onze Schüco kunststof kozijnen kunt u kiezen uit verschillende RAL-kleuren. Natuurlijk zijn er de standaard kleuren wit en crème, maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor monumentengroen, monumentenblauw, zilver grijs en chocolade bruin.

Veka kunststof kozijnen kleuren

Daarnaast zijn ook onze Veka kunststof kozijnen in een groot aantal kleuren te verkrijgen. Het kleurenaanbod bestaat uit vrijwel alle RAL-kleuren, maar er zijn ook diverse andere kleuren beschikbaar. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bruin-zwart, licht eiken en golden oak.

Huidige trends kleuren van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen in de kleuren wit en crème waren lange tijd de standaard, maar dat is al tijden niet meer zo. Mensen durven steeds meer te experimenteren en kiezen voor andere kleuren. Op dit moment zijn met name de donkere kleuren populair, zoals grijze kunststof kozijnen en antraciet kunststof kozijnen. Deze kleuren zorgen ervoor dat uw woning een moderne en strakke uitstraling krijgt. Daarnaast wordt tegenwoordig ook vaak voor kleuren gekozen die een aluminiumlook uitstralen. Hiermee geniet men van de geliefde uitstraling van aluminium kozijnen, maar kan er geprofiteerd worden van de voordelen van kunststof kozijnen.

Het is natuurlijk wel verstandig om goed na te denken over de kleuren van uw kozijnen en niet klakkeloos met de trends mee te gaan. De trends zijn vaak maar tijdelijk en de gekozen kleur voor uw kunststof kozijnen niet. Kunststof kozijnen hebben een zeer lange levensduur en ook de kleur zal gedurende de hele levensduur goed blijven en niet verkleuren. Het is daarom goed om naar de andere kleuren in uw woning te kijken. Het is natuurlijk het mooist als de kleur van uw kozijnen aansluiten bij de kleur van uw muren (binnen en buiten) en het interieur.

Voor welke kunststof kozijnen kleuren kiest u?

Bij Benitech Kozijnen worden uw kunststof kozijnen voor de binnenzijde standaard in wit (RAL 9016) of crème (RAL 9001) geleverd, maar in overleg met de adviseur zijn ook andere kleuren mogelijk. Voor het vaste deel en het draaiende deel aan de buitenzijde kunt u zelf een kleur kiezen. Weet u al welke kleuren u wilt voor uw kunststof kozijnen? Of twijfelt u wellicht nog? Onze adviseurs helpen u graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bij u aan huis. Zij nemen kleurstalen mee zodat u alle mogelijke kleuren kunt zien.

Kunststof kozijnen kleuren: voor elk wat wils

Ontdek ons uitgebreide kleurenassortiment voor kunststof kozijnen tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. Onze adviseur neemt een kleurenwaaier mee zodat u de juiste kleur kunt kiezen voor uw nieuwe kunststof kozijnen.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico