Kunststof kozijnen of aluminium

Twijfelt u tussen kunststof kozijnen of aluminium kozijnen? Wij lichten u graag in over de verschillen tussen kunststof kozijnen of aluminium kozijnen.

Prijzen

Er zijn een aantal criteria waardoor kunststof kozijnen verschillen tegenover aluminium kozijnen. Ten eerste de prijs. Aangezien er momenteel sprake is van een langdurig grondstof te kort, zal dit nog geruime tijd invloed hebben op de inkoopkosten van kozijnen. Hier komt bij dat aluminium van zichzelf al een prijzige grondstof is, in vergelijking met kunststof. Om dit verschil in context te plaatsen moet er rekening worden gehouden met een prijsverschil van 30%, een kozijn van aluminium is in de meeste gevallen een duurdere optie

Uitstraling

De uitstraling van uw kozijnen is natuurlijk zeer belangrijk voor het aanzicht van uw woning, daarom behandelen wij dit onderdeel graag voor u. De verschillen tussen beide materialen kijkende naar uitstraling, zijn nihil. In tegenstelling tot hout zijn kunststof- en aluminium kozijnen niet overschilderbaar. Verder over de uitstraling is het zo dat kunststof kozijnen de meest natuurlijke uitstraling hebben. Bij aluminium kozijnen is er een kans dat ze al snel goedkoop lijken bij uw woning.

Levensduur en onderhoud

De levensduur van kunststof of aluminium kozijnen verschillen van elkaar. Een kunststof kozijn heeft een gemiddelde levensduur van 50 tot 70 jaar. De levensduur van een aluminium kozijn ligt gemiddeld op 40 jaar. In beide gevallen zijn kunststof kozijnen of aluminium kozijnen een betere keus voor het onderhoud in vergelijking met houten kozijnen. Kunststof kozijnen of aluminium kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk, deze hoeven niet na 2 tot 3 jaar telkens opnieuw geschilderd te worden. Voor deze kozijnen is de regel dat 1 tot 2 keer per jaar schoonmaken voldoende is om uw kozijnen te onderhouden.

Isolatie

Dit is voor de meeste mensen de overweging om kozijnen aan te schaffen, de isolatie. Beide materialen hebben een uitstekende isolatiewaarde, wel isoleren kunststof kozijnen beter. Hiermee is de isolatiewaarde de doorslaggevende factor. Bij een kunststof kozijn is dat tussen de 1 en 2 W/m2K (dit is afhankelijk van het merk kozijnen en de glaskeuze) De isolatiewaarde van een aluminium kozijn ligt tussen de 1,8 en 2,7 W/m2K. Voor beide geldt, hoe lager de isolatiewaarde hoe beter het isoleert. Lees hier meer over de isolatiewaardes.

Veiligheid en duurzaamheid

In beide gevallen zijn kunststof of aluminium kozijnen inbraakveilig. Bij een houten kozijn zal een inbreker eerder zijn materialen (koevoet) achter iets vast kunnen zetten, bij kunststof of aluminium is dit niet het geval. Van nature uit is aluminium ontzettend sterk materiaal, maar ook kunststof heeft de afgelopen jaren stappen gezet hierin, de kunststof kozijnen hebben staal verwerkt in het kozijn wat voor extra stabiliteit zorgt. Voor zowel kunststof of aluminium geldt dat ze duurzamer zijn dan hout. Dit onderscheid wordt voornamelijk gemaakt omdat beide materialen zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Ook speelt de levensduur hierin een rol aangezien zowel kunststof kozijnen als aluminium kozijnen zeer lang mee gaan.

Kunststof kozijnen van Benitech

Bij Benitech verkopen we kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka. Bij interesse in onze kunststof kozijnen kunt u contact opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen, of te bellen!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico