Montage, service en garanties

Benitech kozijnen is de grootste kunststof gevelrenovatie specialist van Nederland. Ons doel is om onze klanten een zo compleet mogelijk totaal product te bieden.

Alles wordt volledig voor u verzorgd, inclusief montage en volledige afwerkingen binnen en buiten. Zo realiseren wij samen met u de renovatie van uw woning, waar u als klant jarenlang wooncomfort aan zult beleven. Op deze pagina leggen wij uit wat onze werkwijzes zijn en wat u van Benitech kozijnen en haar producten kunt verwachten.

U heeft uw order geplaatst en hoe nu verder?

Gefeliciteerd met uw aankoop bij Benitech kozijnen. We zullen uw bestelling met de grootste zorg in behandeling nemen en afhandelen. Zijn er na het doorlezen van deze folder nog vragen, dan horen we graag van u. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op 088 600 1357 of via info@benitech.nl.

Inmeten en montage

Na ontvangst van uw order neemt onze afdeling planning contact met u op om een afspraak met u te maken voor het inmeten van uw bestelling. Levering geschiedt naar aanleiding van de overeenkomst die wordt gesloten met onze inmeters. Tijdens het inmeten vindt de detailbespreking plaats en worden de kleuren, de raamindelingen (van buitenaf gezien) en de afwerking met u besproken. Na het inmeten tekent u voor akkoord op een inmeetovereenkomst en zo zal onze productie- en montageafdeling alles maken en uiteindelijk monteren. Na het inmeten kunnen de kleuren en de indelingen niet meer gewijzigd worden. De inmeetovereenkomst is bindend voor de uiteindelijke levering en montage. Tijdens het inmeten wordt de montagedatum met u afgesproken. We bevestigen deze datum na het inmeten per mail aan u.

Levertijden

De levering en montage vindt normaal gesproken plaats binnen 12 weken na inmeten van de order. Tijdens het inmeten wordt met u de definitieve plaatsingsdatum besproken. De montagedatum is onder voorbehoud van het akkoord op de eventueel aangevraagde vergunningen.

Montage

Montage informatie

 • Een aantal dagen voor montage zal het glas worden bezorgd. Het glas is verzekerd en Benitech is verantwoordelijk voor breukschade van het glas. Mocht het onverhoopt voorkomen dat er glas breekt dan verzorgen wij het nieuwe glas. Het glas wordt geleverd op een glasbok, deze wordt na montage door de monteurs afgemeld en binnen 3 weken na montage opgehaald.
 • Er dient rondom het kozijn minimaal 1 meter ruimte te worden vrijgemaakt. Deze ruimte is nodig voor de monteurs om de kozijnen te kunnen plaatsen.
 • De eerste montage dag beginnen de monteurs tussen 7:30 en 8:00 uur bij u met de werkzaamheden. Er wordt begonnen met monteren aan de kant van de woning die u vrijgemaakt heeft. De rest van de werkzaamheden en het vrijmaken van de ruimtes vinden plaats in overleg met u en de monteurs.
 • Benitech monteurs werken altijd zo secuur en zo netjes mogelijk. Toch is het aan te raden om uw waardevolle spullen tijdelijk ergens anders op te bergen of af te dekken.
 • Asbest houdende materialen verwijderen wij niet. De bewoner is ten alle tijde verantwoordelijke voor de verwijdering en afvoering van asbest houdende materialen.
 • Bestaande rolluiken, screens, zonneschermen e.d. die op verzoek opnieuw gemonteerd worden geven wij geen garantie op.
 • Werkzaamheden aan gasaansluitingen, loodgieterswerk en elektriciteit mogen onze monteurs niet uitvoeren. Benitech monteurs zijn hiervoor niet bevoegd en niet voor verzekerd.
 • Schoonmaken van uw kozijnen doet u pas na 48 uur na montage in verband met het uitharden van de gebruikte kit.
 • Benitech kozijnen plaatst na akkoord van uw kant een reclame bordje in uw tuin of op uw woning.
 • Het Benitech reclame bordje is geld waard! Brengt u een nieuwe klant aan via het reclamebordje of door eigen werving, dan krijgt u tot €300,- van ons gestort. Betaling geschiedt nadat de nieuwe klant door ons geplaatst is.

Opleverbon na montage

Zodra onze monteurs de montage bij u hebben afgerond voeren zij een inspectie met u uit. Als er opleverpunten zijn dan is het belangrijk dat dit op de opleverbon van de monteurs vermeldt wordt. Zaken die op de opleverbon vermeldt worden zijn o.a.

 • Rest werkzaamheden
 • Beschadigingen en oneffenheden
 • Ontbrekende producten

Na de inspectie ondertekent u (voor akkoord van de geleverde of gemonteerde producten) de opleverbon. De eventuele restwerkzaamheden worden na ontvangst van de opleverbonnen bij u afgehandeld.

Financieel

Ontvangst en betaling van de factuur

Bij Benitech betaalt u pas NA montage. In de week van levering / montage ontvangt u van onze administratie de factuur. De factuur dient binnen 5 dagen na factuurdatum betaalt te worden. Indien er sprake is van restwerkzaamheden, welke zijn aangegeven op de opleverbon van de monteurs, mag u 5% van het orderbedrag achterhouden en betalen zodra de restwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Financieren van uw aankoop

In het geval u uw aankoop laat financieren, dan gaat er tussen het moment dat u de koop sluit en de uiteindelijke financiële goedkeuring, een bepaalde periode overheen. Bij een financiering via een bouwkrediet neemt dit normaal gesproken maximaal twee weken in beslag. In het geval van het financieren via een hypotheek duurt dit gemiddeld zes weken. Zodra de financiering akkoord is, zullen we zo snel mogelijk de order bij u inmeten en alles in productie nemen.

Service

Service en restwerkzaamheden

Mocht u na montage onvolkomenheden aan de levering of montage opmerken, dan dient u dit binnen 6 weken na montage te melden via ons online serviceformulier. Na ontvangst van het serviceformulier kan onze serviceafdeling uw melding in behandeling nemen. Bij meldingen na 6 weken behoudt Benitech zich het recht om hiervoor kosten in rekening te brengen.

Garanties

Benitech kozijnen waarborgt de kwaliteiten van de producten die wij leveren door hier garanties op te geven. De garantiebepalingen zijn altijd gebaseerd op normaal particulier gebruik en onderhoud. Wij geven garantie op:

 • De constructie en de montage van de kozijnen voor een periode van 10 + 10 = 20 jaar
 • De luchtdichtheid van het glas voor een periode van 10 jaar
 • De deugdelijkheid van het hang- en sluitwerk voor een periode van 2 jaar
 • De deugdelijkheid van kit voor 1 jaar
Benitech medewerker aan het werk in productiehal - Vestiging Benitech Kozijnen productie, service en montage Doetinchem

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Benitech Kozijnen.

Nog geen order geplaatst bij Benitech Kozijnen?

Neem vandaag nog contact op en maak een afspraak! Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico