Prijsverschil houten en kunststof kozijnen

Aangezien het aanschaffen van kozijnen een grote investering is, is het overwegen van beide materialen de moeite waard. Het prijsverschil van houten en kunststof kozijnen is dan ook van groot belang

De ontwikkeling van de afgelopen jaren met betrekking op kunststof kozijnen is in een hoog tempo gegaan. Door deze ontwikkelingen is het aanzicht van kunststof kozijnen met houtlook amper te onderscheiden met die van houten kozijnen. Hiernaast is de populariteit enorm gestegen door de hoge isolatiewaardes en het onderhoudsarme materiaal wat veel mensen ontzettend aanspreekt.

Prijsverschil

Het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen kan in de aanschafprijs aanzienlijk verschillen, zo ligt de aanschafprijs van houten kozijnen gemiddeld 30% hoger in vergelijking met de kunststof kozijnen. Dit komt voornamelijk omdat hout tegenwoordig steeds schaarser aan het worden is en het vergaren van hout het milieu schaadt.

Schoonmaak en onderhoud

Wanneer u kiest voor kunststof kozijnen kiest u voor een duurzame investering voor uw huis en voor uw portemonnee. Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm en het schoonmaken volstaat al wanneer dit elk halfjaar gebeurt. Het schoonmaken bestaat uit het gebruiken van een vochtige lap met lauw water. Houten kozijnen vereisen meer onderhoud. Zo moeten houten kozijnen elke 2 tot 3 jaar geschilderd worden en gaan deze kozijnen minder lang mee. Lees hier meer over alle schoonmaaktips van Benitech!

Levensduur en duurzaamheid

Zoals eerder is benoemd, is de levensduur van houten kozijnen aanzienlijk korter. Gemiddeld gaan zachthouten kozijnen slechts 25 jaar mee, hardhouten kozijnen kunnen maximaal 75 jaar meegaan. Wanneer u voor kunststof kozijnen kiest kunt u rekenen op een gemiddelde levensduur van 50 tot 70 jaar. De duurzaamheid van kunststof kozijnen ligt stukken hoger. Dit is afhankelijk van het productieproces, mogelijkheid van recyclen en het onderhoudsproces. Vanaf de basis is kunststof duurzamer in vergelijking met hout, ook is het onderhoud bij kunststof nihil. In dit onderhoudsproces wordt niet gewerkt met verf of andere schadelijke stoffen, enkel met water. Hiernaast is het recyclen van kunststof zeer gemakkelijk, alle mogelijke materialen worden hergebruikt voor nieuwe kunststof artikelen.

Isolatie

Bij kozijnen is de isolatiewaarde van groot belang. Dit wordt gemeten aan de hand van de U-waarde. Hiervoor is de regel hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. Bij kunststof kozijnen ligt de isolatie waarde gemiddeld op 1,2. Bij houten kozijnen is dit aanzienlijk hoger. Hierbij ligt de U-waarde gemiddeld op 2,4. Hieruit kun je concluderen dat kunststof kozijnen dubbel zo goed isoleren. Lees hier meer over de isolatiewaarden van kozijnen

Mocht u na het lezen van dit artikel twijfels hebben, of dat u nog een aantal vragen heeft. Dan kunt u via onderstaand contactformulier uw gegevens invullen en zullen wij zo snel mogelijk met u contact opnemen!

Voordelen Benitech:

  • Gratis en vrijblijvende aanbieding op maat
  • Benitech is officieel dealer van de A-merken Veka en Schüco
  • Tijdelijke actie: Gratis HR++ glas en bijpassende horren
  • Betaling in termijnen mogelijk door middel van het Benitech betaalplan
  • Bij ons betaalt u pas na montage
  • Wij verzorgen het gehele traject van A tot Z

Kunststof kozijnen prijzen ontvangen?

Maak een afsprak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. Na afloop ontvangt u een aanbieding op maat met de prijs voor uw nieuwe kunststof kozijnen. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico