Prijsverschil kunststof kozijnen

Waarom zijn sommige kunststof kozijnen nou zoveel goedkoper? Dit ligt meestal aan een combinatie van verschillende factoren.

Als u voor uw woning nieuwe kunststof kozijnen wilt aanschaffen dan zal de situatie zich voordoen dat er prijsverschil zit tussen de kunststof kozijnen van verschillende aanbieders. De kwaliteit van het glas, de manier van monteren, het merk en de kwaliteit van de kozijnen, de garantietermijn e.d. dit zijn allemaal zaken die meespelen voor de uiteindelijke prijsbepaling.

Prijsverschillen tussen kunststof kozijnen door prijsvechters

Een oorzaak van de prijsverschillen is dat prijsvechters kunststof kozijnen voor extreem lage prijzen aanbieden. Dit heeft te maken met de handelswijze van het bedrijf waar u zaken mee doet en de kwaliteit die geleverd wordt. In de praktijk komt het veel voor dat deze bedrijven enkel de kozijnen leveren en u deze zelf moet plaatsen. Dat is natuurlijk prima als u ervaring heeft met de montage van kunststof kozijnen. Voor de meesten onder ons is dit niet de slimste optie om de montage zelf te verzorgen o.a. in verband met de garanties.

Montagewijze: doorslaggevend voor prijs en kwaliteit

Worden de kunststof kozijnen wel voor u geplaatst dan zal de prijs al een stuk hoger liggen door de bijkomende montagekosten. Vrijwel nooit zullen de goedkopere aanbieders op kunststof stelkozijnen plaatsen. Wat ook begrijpelijk is omdat het plaatsen op kunststof stelkozijnen meer materiaal-, en montagekosten met zich meebrengt. Daarnaast wordt vaak de keuze gemaakt om met minder isolerend glas en kwalitatief lichter hang- en sluitwerk te werken. Het voordeel is dat de prijs hierdoor zachter is. Het nadeel is dat u dit als consument de eerste jaren niet altijd in de kwaliteit terugziet. Op wat langere termijn levert dit vaak technische problemen op met alle gevolgen van dien.

Zoekt u een langdurige en optimaal isolerende oplossing voor uw woning?

Dan is werken met een klasse A kozijn(profiel) en de kozijnen laten monteren op kunststof stelkozijnen vaak de best passende oplossing. In sommige gevallen is montage op stelkozijnen niet mogelijk daar kijken onze bouwtechnische inmeters graag met u naar. In de regel is het advies om te plaatsen op stelkozijnen. De twee klasse A merken in Nederland zijn Veka en Schuco. We leveren enkel de nieuwste profielen van deze topmerken. Natuurlijk werken we uw kozijnen volledig af en voeren we het bouwafval voor u af.

Bekijk reviews van de aanbieder

Wat voor u de beste aanbieder is dat is afhankelijk van uw wensen en de eisen die u stelt aan de kunststof kozijnen. Of u er nou voor kiest om de kozijnen zelf te plaatsen of het geheel wil laten verzorgen voor elke wens is de juiste aanbieder te vinden. De prijsverschillen van de kunststof kozijnen zullen samen hangen met de keuzes die u maakt. Een tip die we u willen meegeven, is altijd het bedrijf even te Googlen en de reviews te lezen. Zo verkleint u de kans op teleurstellingen. Waar u ook voor kiest wij kiezen er bewust voor om enkel met klasse A materialen te werken. Zo wel voor de kozijnen maar ook de bijproducten zoals het glas en de verdere afwerking van de kozijnen. Op die manier kunnen we met een gerust hart 20 jaar garantie op de constructie van onze kozijnen geven.

Benitech Kozijnen: u doet zaken met één bedrijf

Benitech Kozijnen maakt geen gebruik van onderaannemers. Het gehele proces vanaf de productie tot de montage en de nazorg verzorgen we graag voor u. Het grote voordeel hiervan is dat u als klant met één partij zaken doet, zo zit u nooit met de vraag waar u terecht kunt bij vragen of problemen. Natuurlijk worden de kozijnen geplaatst door onze eigen, Nederlands sprekende en gecertificeerde vakmensen. Onze specialisten leggen u graag meer uit over de prijsverschillen van kunststof kozijnen.

Garantietermijn en service

Om na een paar jaar aanspraak te maken op de service en garantie van prijsvechters blijkt in de praktijk vaak moeilijk. Het komt vaak voor dat de bedrijven binnen 5 jaar niet meer bestaan. Nadien wordt het voor u als consument erg moeilijk om nog aanspraak op de garantie te maken. Zo wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop, een andere partij zal de klachten tegen betaling moeten verhelpen of in het ergste geval zullen de kozijnen compleet vervangen moeten worden met alle kosten van dien. Helaas worden we wekelijks door een tiental gedupeerden gebeld die tegen deze problemen aanlopen. Overweeg daarom goed wat voor u de juiste keuze is en beoordeel waar de prijsverschillen tussen de kozijnen nu echt in zitten. Benitech heeft de garantietermijn van 20 jaar ruimschoots gehaald en kunnen mede daarom van veel ervaring in de markt en van de producten spreken. Die ervaring delen we graag met u.

Wat biedt Benitech kozijnen?

Wij bieden niet de goedkoopste kunststof kozijnen, maar wel de beste kwaliteit. Om deze reden zijn wij duurder dan sommige andere kunststof kozijnen bedrijven. Kunststof kozijnen van Benitech leveren wij conform de richtlijnen van de strengste Nederlandse kwaliteitsnormen. De kwaliteit van onze kunststof kozijnen is onbetwist, er wordt enkel met gerenommeerde merken gewerkt zoals Veka en Schüco. Op alle kunststof profielen krijgt u 10 + 10 = 20 jaar garantie. Deze kozijnen bestaan uit meerdere luchtdichte kamers voor een optimale isolatie van lucht en geluid. Hiernaast is het skelet van het kozijn verzwaard met staal dat zorgt voor een solide en vormvast geheel. We gebruiken extra veel staal voor een extra lange levensduur van de kozijnen.

We helpen u graag!

Ons team staat voor u klaar. Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico