Soorten glas

Welke soorten glas kunt u kiezen voor uw kunststof kozijnen? Benitech biedt een brede keuze in verschillende typen.
Een kozijn met glas

Er zijn veel soorten glas en afwerkingen beschikbaar. Hoewel we bij Benitech Kozijnen het liefst met HR++ glas werken, vertellen we u graag over de verschillende glas soorten die wij hebben. U heeft keuze uit:

  • Enkel glas/float glas
  • HR++ glas
  • HR+++ glas

Deze opties zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen en u kunt kiezen uit verschillende coatings. Indien u andere wensen heeft dan kunt u dit overleggen met onze technische vakmensen. Houd er wel rekening mee dat deze extra mogelijkheden extra kosten met zich mee kunnen brengen.

Welke soorten glas bieden wij?

Enkel – of floatglas

Dit type gebruiken wij bijna nooit bij kunststof kozijnen. Dit komt omdat dit type glas een lage isolatiewaarde heeft. Het wordt bijna alleen maar gebruikt voor binnendeuren. Daarnaast dient het als basisproduct voor dubbel en triple glas.

HR++ glas

Onder onze klanten is dit het meest populaire glas. HR++ glas (dubbel glas) biedt namelijk een hoge warmte isolatiewaarde van 1.1 W.m2 K. Hierdoor kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen op verwarmingskosten. Zo verdient u uw investering in nieuwe kozijnen terug. Daarnaast biedt het ook nog eens optimale veiligheid en geluidsisolatie.

Glas met hor

HR+++ glas

Dit type glas biedt de beste isolatie. Echter, dit type glas is ook erg duur. Daarnaast heeft kiezen voor HR+++ glas (triple) weinig zin als de rest van uw woning niet voldoende is geïsoleerd. Daarnaast ontstaat er vaak condens op het glas. Daarom leveren wij geen HR+++ glas voor particulier gebruik.

Goed om hierbij te vermelden dat HR+++ glas wel beter geluid tegen houdt, wat een voordeel kan zijn als u bijvoorbeeld aan een drukke straat woont.

Soorten glas coatings:

Voor uw nieuwe glas kunt u ook een coating kiezen. Een glascoating is een speciale laag die op glas wordt aangebracht om de eigenschappen van het glas te verbeteren of om bepaalde functies toe te voegen. Er zijn verschillende soorten coatings waaruit u kunt kiezen, zoals zonwerend, warmte werend en anti-condens.

Zonwerende coating

Voor deze coating wordt vaak gekozen door mensen waarbij de gevel uit een groot deel van glas bestaat. Door deze coating blijft de woning in de zomer koel doordat een deel van de warmte naar buiten wordt gereflecteerd.

Warmte werende coating

Deze coating reflecteert een groot deel van de warmte naar binnen, wat zorgt voor een uitstekende isolatie.

Zelfreinigende coating

Onder invloed van uv-licht en regenwater reinigt deze coating het glas zelf. We horen af en toe wel van mensen dat zij met deze coating “paarse strepen” op het glas zien, maar dit is lang niet bij iedereen het geval.

Anti-condens coating

Deze harde, isolerende coating aan de buitenzijde van het glas vermindert condensvorming en verbetert het zicht, vooral 's ochtends. Vanwege de relatief hoge kosten wordt deze coating in de praktijk weinig toegepast.

Verschillende glasornamenten

Alle kunststof kozijnen van Benitech zijn standaard geleverd met HR++ glas. De basisuitvoering is transparant glas. Hiernaast heeft u de mogelijkheid te kiezen tussen de volgende glasornamenten, alle met HR++ glas.

  • Chinchilla glas
  • Crepi glas
  • Masterline glas
  • Mastercare glas
  • Satinato glas

Soorten glas voor uw voordeur

Er wordt vaak gekozen voor transparant vlak glas, maar bij voordeuren zijn er meer variaties mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor figuurglas of voor glas met een textuur om meer privacy te krijgen. Ook kruisroedes kunnen in dubbelglas verwerkt worden, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn.

Onze adviseurs vertellen u graag meer over alle mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Zij helpen u graag verder!

Adviesgesprek op maat

Op zoek naar kunststof kozijnen met het juiste soort glas? Onze adviseur komt graag bij u langs voor een adviesgesprek en aanbieding op maat.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

Veel gestelde vragen over soorten glas

1. Wat zijn de kosten van HR++ glas?

De kosten van HR++ glas hangen af van verschillende dingen, zoals de afmetingen ervan. Tijdens een adviesgesprek bij u thuis vertellen onze adviseurs u hier graag meer over. Wel hebben we tijdelijke actie; Gratis HR++ glas met bijbehorende horren.

2. Hoeveel garantie krijg ik op mijn glas?

Op de luchtdichtheid van uw glas krijgt u voor een periode van 10 jaar garantie.

3. Kan ik een subsidie krijgen voor het installeren van isolerend glas?

Ja, in veel gevallen zijn er subsidies of financiële steun beschikbaar voor de installatie van isolerend glas. Dit kan variëren per regio en type glas. We raden aan om de actuele subsidies bij uw gemeente te checken of ons te raadplegen voor meer informatie.

Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juni 2024
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico