Subsidie op kunststof kozijnen

Via de overheid is er vaak subsidie op kunststof kozijnen beschikbaar. Om het voor u gemakkelijker te maken, zetten we hier een aantal veel gestelde vragen over de subsidie op een rijtje.

De subsidie op kunststof kozijnen van de overheid verloopt meestal via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor 2024 loopt dit via de Investering Subsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). We horen van steeds meer van onze klanten dat ze gebruik willen maken van deze subsidie op kunststof kozijnen, maar dat ze nog veel vragen hebben.

Antwoord op de meest gestelde vragen over de subsidie op kunststof kozijnen

Subsidie voorwaarden

Is de subsidie beschikbaar voor heel Nederland?
Ja, de RVO subsidie op kunststof kozijnen met isolerend glas is een landelijke subsidie. Of u nu subsidie kunststof kozijnen Den Haag zoekt of subsidie kunststof kozijnen Lelystad; u kunt terecht bij de ISDE subsidie van de RVO.

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan de subsidie op kunststof kozijnen?
Om de ISDE-subsidie aan te kunnen vragen, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. De twee belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De woning is uw eigendom én hoofdverblijf.
  • Het betreft isolatiemaatregelen in de thermische schil.

Voor alle voorwaarden kunt u de ISDE pagina op de RVO website raadplegen.

Kunststof kozijnen van Benitech en subsidie

Kan ik subsidie aanvragen als ik kunststof kozijnen aanschaf bij Benitech Kozijnen?
Ja, dat kan zeker! Onze kunststof kozijnen van de merken Veka en Schüco hebben uitstekende isolatiewaardes en worden standaard voorzien van isolerend HR++ glas. Met deze combinatie heeft u een sterk isolerend geheel en voldoen de isolatiewaardes aan de voorwaarden die de ISDE subsidie stelt aan het uitvoeren van isolatiemaatregelen.

Subsidiebedrag

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?
In totaal kan er in 2024 voor €600 miljoen aan subsidie worden aangevraagd via de ISDE. Dit betreft echter niet alleen de subsidie op kunststof kozijnen en andere isolatiemaatregelen. Het geld is ook beschikbaar voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen en aansluiting op het warmtenet (zowel zakelijk als particulier).

Hoeveel subsidie op kunststof kozijnen kan ik verwachten?*
Hoeveel subsidie op kozijnen met glas u kunt verwachten is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de kozijnen, de grootte van het glas en het aantal kozijnen dat u gaat vervangen. Voor HR++ glas met een isolatiewaarde (U-waarde) lager dan 1,2 ontvangt u €23,- per m². Daarnaast ontvangt u €65,50,- per m² voor triple glas met een isolatiewaarde (U-waarde) lager dan 0,7.

Dit zijn de bedragen wanneer u alleen deze isolatiemaatregel neemt. Neemt u minimaal twee isolatiemaatregelen of neemt u een isolatiemaatregel in combinatie met de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet? Dan worden de genoemde bedragen verdubbeld. Het loont dus om meerdere maatregelen te nemen die onder de ISDE-regeling vallen.

* Voor actuele subsidiebedragen kunt u het beste de website van de RVO in de gaten houden en de rekentool gebruiken.

Subsidie aanvragen

Als ik gebruik wil maken van de ISDE subsidie 2023, ben ik dan nog op tijd?
Om gebruik te maken van de ISDE subsidie 2023 dienen de maatregelen in 2023 genomen te zijn. Tot 12 maanden na de uitvoering kunt u de subsidie aanvragen. Moeten de maatregelen nog uitgevoerd worden? Dan kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie in 2024.

Benieuwd wanneer Benitech Kozijnen uw nieuwe kunststof kozijnen kan plaatsen? Neem gerust contact met ons op!

Hoe moet ik de subsidie aanvragen?
De subsidie aanvraag loopt online via de website van de RVO. Via de RVO-website logt u in met uw DigiD en levert u de gevraagde informatie en benodigde documenten aan.

Wanneer krijg ik de benodigde gegevens vanuit het bedrijf waarmee ik zaken doe?
Dit verschilt natuurlijk per bedrijf. Vooraf kan het bedrijf u in ieder geval vertellen of de door uw gewenste isolatiemaatregelen voldoen aan de subsidievoorwaarden. De specifieke gegevens van uw isolatiemaatregelen ontvangt u vaak nadat alles is geplaatst (denk aan U-waardes en aantal m²). Bij Benitech Kozijnen kunt u na montage bijvoorbeeld om een gespecificeerde factuur vragen met alle benodigde gegevens voor de subsidie aanvraag.

Meer informatie over subsidie op kunststof kozijnen?

Staat uw vraag er niet tussen? We helpen u natuurlijk graag verder! Daarnaast kunt u ook altijd de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Hier vindt u uitgebreide informatie over de subsidie op kunststof kozijnen.

Kunnen we u helpen met nieuwe kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen adviesgesprek

Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact op voor een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen met HR++ glas!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico