Kunststof kozijnen met triple glas

Wanneer u nieuwe kunststof kozijnen gaat aanschaffen, moet u een overweging maken voor welk soort glas u gaat. Bij Benitech kozijnen heeft u de keus tussen HR++- en HR+++ (triple glas).

Bij de overweging om nieuwe kozijnen aan te schaffen is de isolatie van groot belang. Daarom informeren wij u als Benitech graag over alle specificaties van kunststof kozijnen met triple glas.

Wat houdt triple glas in?

Triple glas en HR+++ glas betekenen in beide gevallen eigenlijk hetzelfde. Ook hoor je wel eens driedubbelglas voorbijkomen. Zoals de naam al zegt zijn alle drie de benamingen glazen platen met drie lagen.

Zoals u misschien al had verwacht isoleert dubbel glas beter dan enkel glas. Logischerwijs isoleert triple glas weer beter dan dubbel glas. De hoge kwaliteit van isolatie bij triple glas is te danken aan de meerdere ruimtes in het glas. Triple glas bevat twee ruimtes met stilstaande lucht in het glas waardoor het de beste isolatie biedt. Bij HR++ (dubbel glas) is er enkel een ruimte met stilstaande lucht wat voor isolatie zorgt.

Het hoog rendementsglas, oftewel HR-glas is altijd voorzien van een coating. Het verschil bij HR-glas is dat de tussenlagen niet gevuld zijn met gewone droge lucht, maar met edelgas (meestal argon). De coating werkt optimaal om uw huis goed warm te houden. Het laat zonnestralen van buiten binnen en de warmte blijft in uw woning omdat de warmte van binnen weer deels terug weerkaatst in uw woning.

Voor- en nadelen kunststof kozijnen met triple glas

De voordelen van triple glas zijn natuurlijk de uitstekende isolatiewaarden voor uw woning. Triple glas biedt een isolatiewaarde van +/- 1,1. Hiernaast is koudeval bij uw ramen en kozijnen verleden tijd. Koudeval houdt in dat de warme lucht in de buurt van een raam flink afkoelt waardoor u een constante tochtstroom bij het raam kunt voelen. Dankzij triple glas in uw woning zult u minder geluidshinder van buitenaf ervaren en zult u een beter energielabel voor uw woning krijgen.

Natuurlijk bevat triple glas een aantal nadelen. Wat natuurlijk heel belangrijk is, is het Wifi signaal rondom het huis. Omdat triple glas veel tegenhoudt lijdt ook het Wifi signaal hieronder. Zo ervaart u een minder goede verbinding wanneer u in uw achtertuin zit. Ook is er kans op meer condensvorming. Dit komt omdat er grote temperatuur verschillen op de binnen- en buitenkant van uw raam ontstaat. In het ergste geval bij een hoog temperatuurverschil kan dit resulteren in een thermische breuk.

Verschillen tussen HR++ glas en HR+++ glas

Natuurlijk is de isolatie van triple glas beter in vergelijking met dubbel glas. Maar in de praktijk zult u anders ervaren. De kunststof kozijnen die wij u bij Benitech aanbieden zijn kozijnen met de beste isolatie, deze beschikken over een U-waarde van 1,2. Wanneer u hier ramen inzet die een betere isolatiewaarde hebben zullen deze minder goed tot zijn recht komen. Dit houdt in dat de isolatie minstens net zo goed is met HR++ als met triple glas. Voor het prijsverschil tussenbeide is dit het overwegen waard. HR++ glasplaten zullen ongeveer 15% goedkoper zijn in vergelijking tot de HR+++ glasplaten.

Benitech kunststof kozijnen met HR++ glas

Wanneer u wilt gaan voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding kunt u het best voor onze kunststof kozijnen gaan met HR++ glas. Wij werken uitsluitend met de A-merken Veka en Schüco, de isolatiewaarden van deze kunststof kozijnen sluiten het best aan bij dubbel glas. Door het vernieuwen van uw ramen en kozijnen profiteert u direct van de vele bijkomende voordelen zoals:

  • De lange levensduur tot wel 70 jaar
  • Duurzame oplossing voor uw woning
  • Beter energielabel voor uw woning
  • Minder geluidshinder van buitenaf

Aanbieding op maat kunststof kozijnen met triple glas

Geïnteresseerd in onze jarenlange ervaring en onze top merken? Bij ons ontvangt u altijd een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat. Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico