Kunststof kozijnen met dubbel glas kosten

Kunststof kozijnen met dubbel glas hebben vele voordelen. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen hiervoor kiezen. U wilt natuurlijk wel weten wat kunststof kozijnen met dubbel glas kosten.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; doordat de prijs afhankelijk is van vele factoren is het lastig om een reële schatting te geven die voor iedereen geldt. Wilt u precies weten wat kunststof kozijnen met dubbel glas kosten in uw situatie? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een adviesgesprek. Na afloop ontvangt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat.

Dubbel glas of HR++ glas?

Allereerst is het verstandig om duidelijk te maken waar we over praten: dubbel glas of HR++ glas? Deze termen worden namelijk nogal eens door elkaar gebruikt en dat kan dan ook voor verwarring zorgen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat HR++ glas ook wel dubbel glas genoemd, maar ook andersom gebeurt het wel eens. Er is echter wel degelijk een verschil tussen de twee soorten glas.

Zowel dubbel glas als HR++ glas hebben logischerwijs een dubbele beglazing. Het grote verschil zit hem echter in de ruimte tussen deze beglazing. Bij normaal dubbel glas is deze ruimte gevuld met droge lucht. Bij HR-glas is de ruimte gevuld met (edel)gas. Daarnaast is de beglazing voorzien van een coating. Deze twee onderdelen zorgen er samen voor dat de isolatiewaarde van HR++ glas aanzienlijk beter is dan die van dubbel glas.

Ondanks dat de kosten voor kunststof kozijnen met dubbel glas lager zullen zijn dan de kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas, kiezen veel mensen toch voor HR++ glas. Ook als ze in eerste instantie op zoek waren naar dubbel glas. De uitstekende isolatiewaarde geeft hierbij de doorslag.

Andere soorten glas

Naast dubbel glas en HR++ glas zijn er natuurlijk ook nog andere soorten glas waar u voor kunt kiezen. En een andere glaskeuze heeft natuurlijk ook weer invloed op de prijs.

Zo zijn de kosten voor nieuwe kunststof kozijnen met triple glas aanzienlijk hoger dan die voor dubbel glas en kunststof kozijnen met enkel glas zijn dan weer goedkoper. Hetzelfde geldt voor het prijsverschil tussen HR, HR++ en HR+++ glas. HR-glas is het goedkoopst, gevolgd door HR++ glas en het duurst is HR+++ glas.

Let er wel altijd goed op dat het kwaliteitsverschil het prijsverschil waard is. Over het algemeen wegen de extra kosten van HR+++ glas namelijk niet op tegen de extra isolatie. Vaak wordt er dan ook voor HR++ glas gekozen.

Vraag nu subsidie aan om de kunststof kozijnen met dubbel glas kosten te beperken

Goed nieuws! Voor isolerende kunststof kozijnen met isolerend glas (HR ++ of HR+++ glas) kunt u subsidie aanvragen. De kunststof kozijnen subsidie 2024 loopt via de RVO en betreft de Isolatie Subsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE).

Kunststof kozijnen inclusief HR++ glas: levering en montage inbegrepen

Als u alleen op zoek bent naar glas bent u bij ons niet aan het juiste adres. Benitech Kozijnen is namelijk specialist op het gebied van kunststof kozijnen. Als u kunststof kozijnen bij ons koopt, leveren en monteren we de kozijnen altijd standaard inclusief HR++ glas.

  • Gratis en vrijblijvende aanbieding op maat
  • Kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka
  • Op maat gemaakt: u kiest o.a. zelf de indeling en kleur
  • Betalen ná montage
  • Maandelijks betalen mogelijk.

Gratis en vrijblijvende aanbieding op maat!

Benieuwd naar wat kunststof kozijnen met dubbel glas kosten voor uw renovatie? Vul ons contactformulier in en ontvang een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat van een van onze adviseurs.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico