Type kunststof kozijnen

Tegenwoordig valt er online veel te vinden over verschillende kozijnen, vooral in het materiaal zit veel verschil. Wij werken uitsluitend met het type kunststof kozijnen.

Benitech is al ruim 20 jaar de kunststof gevelrenovatie specialist van Nederland. Wij werken enkel met de Duitse A-merken Veka en Schüco. Door middel van onze expertise en ervaring willen wij u graag meer vertellen over de verschillende type kozijnen.

Doorgaans zijn de meeste huizen voorzien van kunststof- of houten kozijnen. Hiernaast bieden ook enkele aanbieders aluminium kozijnen aan. Wij informeren u graag over de verschillen tussen deze materialen.

De verschillende type kunststof kozijnen

Houten kozijnen

Houten kozijnen is een veel gebruikt kozijn profiel in Nederland. Deze houten kozijnen werden vroeger uitsluitend gebruikt bij de bouw van de Nederlandse huizen. Dit type kozijnen beschikt in vergelijking met kunststof- en aluminium kozijnen over een korte levensduur. Houten kozijnen gaan ongeveer onder gemiddelde omstandigheden 20-40 jaar mee. De isolatiewaarde van houten kozijnen is in vergelijking met aluminium- en kunststof kozijnen aanzienlijk minder.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn vergelijkbaar aan het type kunststof kozijnen. Beide kozijnen vragen weinig van uw aandacht. Echter helemaal onderhoudsvrij bestaat niet. De aluminium kozijnen zijn gevoelig voor bepaalde weersinvloeden. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden wanneer u dichtbij zee woont om aluminium kozijnen aan te schaffen. Het type kunststof kozijnen ondervindt hier geen hinder aan. De levensduur van aluminium kozijnen is goed, alleen ligt de aanschafprijs in vergelijking met kunststof kozijnen een stuk hoger. Hier moet u rekenen op een verschil van ongeveer 30%.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen beschikken over de beste isolatiewaarden. De isolatiewaarde van kozijnen wordt gemeten aan de hand van U-waardes. De U-waarde is de hoeveelheid warmte die door het glas verloren gaat. De U-waarde wordt dan ook uitgedrukt in de hoeveelheid warmte die door een vierkante meter glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen binnen- en buitenkant van het glas (W/m2k). De werking van het glas is goed wanneer de U-waarde laag is. Bij Benitech worden de kunststof kozijnen standaard uitgerust met HR++glas. Profiteer nu van onze tijdelijke actie: Gratis HR++ glas en bijpassende horren.

Hiernaast beschikt het type kunststof kozijn over de beste levensduur. Gemiddeld gaan kunststof kozijnen 50 tot 70 jaar mee. Dit indien de kozijnen juist worden onderhouden. De duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid ligt overigens ook het hoogst bij kunststof kozijnen. Bij het productie en het onderhoud komen bij beide geen schadelijke stoffen vrij. Ook is het onderhoud van kunststof kozijnen zeer duurzaam. Het onderhoud bij kunststof kozijnen volstaat al bij een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt.

Kunststof kozijnen bij Benitech

Bij Benitech bieden wij u een ruim aanbod van kunststof kozijnen. Wij zijn een officiële dealer van Veka en Schüco en beschikken dan ook over onze eigen productie. Het type kunststof kozijn is bij ons in alle mogelijke manieren mogelijk. U kunt de carrousel op deze pagina bekijken voor inspiratie. Wanneer u kiest voor een kunststof kozijnen bij Benitech profiteert u van 20 jaar garantie op het kozijn en de constructie. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze eigen VCA-gecertificeerde vakmensen en de ervaring die hierbij komt kijken. Lees hier meer over het proces van een kunststof kozijnen offerte!

Alle voordelen op een rij!

  • Persoonlijke advies, we komen bij u thuis
  • Mogelijkheid tot maandelijkse betaling door middel van het Benitech betaalplan
  • 20 jaar garantie, nazorg en service
  • Eigen kunststof kozijn productie in Nederland
  • Kunststof kozijn inclusief inbraak werend hang- en sluitwerk
  • Complete afwerking inclusief vensterbanken, slotjes en bijpassende horren
  • Uitsluitend de beste A-kwaliteit kunststof kozijnen

Kiest u ook voor het type kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn een uitstekende keuze! Onze adviseurs vertellen u hier graag alles over en maken graag een aanbieding op maat voor u. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico