Aluminium vs kunststof kozijnen

Tussen aluminium en kunststof kozijnen zitten een groot aantal verschillen. Waar gaat uw voorkeur naar uit op basis van de voordelen en nadelen?

Tegenwoordig zien mensen dat er meer soorten kozijnen zijn dan houten kozijnen. Daarom kijken ze graag verder naar andere materialen die hun meer voordeel biedt. Het alternatief voor houten kozijnen zijn aluminium- of kunststof kozijnen.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn kozijnen die net zoals kunststof kozijnen weinig aandacht van u vragen. Echter onderhoudsvrij bestaat niet. Aluminium is een materiaal wat gevoelig is voor bepaalde weersinvloeden. Wanneer u bijvoorbeeld dicht aan zee woont is het u niet aan te raden om uw woning te voorzien van aluminium kozijnen. Ook zullen aluminium kozijnen moeten worden voorzien van een coating. Aluminium is namelijk gevoelig voor kalk, staal, cement en lood. Wanneer het hiermee in aanraking komt kan het de levensduur aanzienlijk verkorten. De levensduur van aluminium kozijnen ligt gemiddeld op 40 jaar. Ook zijn aluminium kozijnen duurder in aanschaf in vergelijking met kunststof kozijnen. Dit heeft te maken met dat de grondstof aluminium van origine duurder is. De duurzaamheid ontbreekt nog bij aluminium kozijnen. Dit aangezien er bij het productieproces een aantal schadelijke stoffen vrijkomen en het recyclen is niet gemakkelijk.

Kunststof kozijnen

Bij Benitech werken wij uitsluitend met kunststof kozijnen van de A-merken Veka en Schüco. Zoals eerder is vermeld is kunststof een materiaal wat weinig aandacht van u vraagt. Ook kunststof is niet onderhoudsvrij. Hierbij volstaat de schoonmaak met een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt. De levensduur van kunststof ligt hoger in vergelijking met dat van aluminium, kunststof kozijnen kunnen tot wel 70 jaar meegaan. Omdat kunststof een zeer goedkoop materiaal is de aanschaf hiervan natuurlijk ook goedkoper. Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de maatschappij vinden wij het daarom als Benitech zijnde belangrijk om hieraan te voldoen. Kunststof kozijnen zijn de meeste duurzame optie voor de renovatie van uw kozijnen. Bij het productieproces komen geen schadelijke stoffen vrij en het kan goed hergebruikt worden.

Aluminium vs kunststof kozijnen

Om het voor u gemakkelijk te maken zetten wij hieronder alles voor u op een rijtje!

  • Kunststof kozijnen zijn goedkoper
  • Kunststof kozijnen hebben een langere levensduur
  • Kunststof kozijnen bieden de beste isolatiewaarde
  • Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar met houtnerf
  • Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam

Waarom kiezen voor Benitech?

Kiest u ook voor de voordelen van kunststof?

Vraag vandaag nog uw aanbieding op maat aan voor kunststof kozijnen. Direct contact? Bel ons op 088 600 1357. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico