Besparing kunststof kozijnen

U zult het ongetwijfeld wel eens gehoord of gelezen hebben: met kunststof kozijnen kunt u veel geld besparen! Maar waar bespaart u eigenlijk op? En wat is precies de besparing met kunststof kozijnen?

Besparen op de energiekosten

Hoeveel u gaat besparen op de energiekosten is natuurlijk afhankelijk van uw huidige gasgebruik en de daarbij horende energiekosten. Heeft u bijvoorbeeld oude houten kozijnen met enkel of dubbel glas met een slechte isolatiewaarde? Dan zult u een aanzienlijk verschil merken. Heeft u oud dubbel glas? Ook dan is besparing zeker mogelijk. Helemaal met de huidige gasprijzen.

Het is erg lastig om een goede schatting te geven van de besparing met kunststof kozijnen, maar u kunt in ieder geval uitgaan van een besparing van honderden euro’s per jaar op de energiekosten.

Besparen op de onderhoudskosten

En natuurlijk niet te vergeten: de onderhoudskosten. Ook hier geldt dat de besparing afhankelijk is van uw huidige kozijnen. Heeft u nu houten kozijnen en wilt u deze laten vervangen door kunststof kozijnen? Dan is de besparing het grootst!

Het advies voor houten kozijnen is om deze een keer in de vijf jaar te schilderen. Hiermee wordt de kwaliteit van het kozijn behouden, wordt houtrot voorkomen en kunnen de kozijnen langer mee. Kunststof kozijnen hebben daarentegen vrijwel geen onderhoud nodig: een à twee keer per jaar een simpel sopje is al voldoende.

Voor het schilderen van de kozijnen aan de buitenzijde moet u al gauw rekening houden met een gemiddelde van €3.000,- voor de hele buitenzijde van uw woning. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort woning en het aantal kozijnen. De kosten voor het schilderen van de kozijnen van een rijtjeswoning zal logischerwijs goedkoper zijn dan van een 2-onder-1-kapwoning of hoekwoning.

Ervan uitgaande dat u houten kozijnen heeft die eens in de vijf jaar geschilderd worden tegen een gemiddelde prijs van €3.000,- kunt u jaarlijks €600,- besparen op het onderhoud!

Besparen op de aanschafkosten? Ook dat kan!

Wist u al dat u ook kunt besparen op de aanschaf van kunststof kozijnen? En nee, niet door te kiezen voor kunststof kozijnen die goedkoop zijn en daarmee in te leveren op kwaliteit, maar door subsidie aan te vragen.

Dankzij de isolerende werking is er subsidie voor kunststof kozijnen met HR-glas beschikbaar. Zo kunt u via de ISDE van de overheid €23,- subsidie per m² HR++ glas ontvangen.

Kunststof kozijnen terugverdienen

Kunststof kozijnen aanschaffen is een flinke investering, maar u krijgt er dan ook veel voor terug. Daarnaast kunt u door de besparing met kunststof kozijnen de investering in kunststof kozijnen ook weer terugverdienen. Dankzij de lange levensduur heeft u de kozijnen al terugverdiend tijdens de levensduur. Daarna gaan ze nog jarenlang mee!

De kosten voor kunststof kozijnen voor uw hele huis zijn natuurlijk hoger dan wanneer u slechts een paar kozijnen vervangt, maar ook de terugverdientijd zal anders zijn. Wilt u de terugverdientijd voor uw situatie berekenen? Hiervoor kunt u de aanschafkosten van de kunststof kozijnen delen door de jaarlijkse besparing die kunststof kozijnen opleveren.

Gaat u ook voor besparing met kunststof kozijnen? We helpen u graag verder!

Met onze kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka haalt u kwaliteit in huis. Dankzij de uitstekende isolatie en de goede kwaliteit zult u gaan besparen op de énergie- en onderhoudskosten. Daarnaast geniet u naast de besparing natuurlijk ook van onze andere voordelen:

  • Kunststof kozijnen inclusief montage door VCA gecertificeerde monteurs
  • Termijnbetaling mogelijk
  • 20 jaar garantie
  • Kunststof kozijnen met een lange levensduur

Start vandaag nog met besparen!

Zet de eerste stap naar besparing en vraag een aanbieding op maat aan voor kunststof kozijnen. Natuurlijk gratis en geheel vrijblijvend.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico