Onderhoud van kunststof kozijnen en kunststof deuren

Kunststof profielen zijn bijzonder duurzaam en eenvoudig te reinigen. In de regel is lauwwarm water met mild schoonmaak- of afwasmiddel voldoende.

Mochten hardnekkige verontreinigingen niet op die manier verwijderd kunnen worden, neemt u dan contact met ons op. Schuurmiddelen, allesreinigers of glasreinigers met agressieve bestanddelen zoals alcohol of salmiak kunnen ruiten, kozijnen en afdichtingen aantasten en beschadigen. Gebruik alleen zachte reinigingsdoeken of een spons.

Afdichtingen controleren

Om tocht en water tegen te houden , zijn uw ramen voorzien van moderne afdichtingen met een zeer lange levensduur. Controleer desondanks af en toe of de dichtingen nog goed zitten en in goede staat verkeren, en reinig ze met water en een mild schoonmaakmiddel.

Onderhoud hang- en sluitwerk

Indien goed onderhouden zal het technisch geperfectioneerde hang- en sluitwerk geen problemen opleveren. Smeer alle bewegende delen tenminste 1x per jaar met zuur- en harsvrij vet of olie en draai indien nodig de bevestigingsschroeven aan.

Advies / Oplossingen

De kunststof kozijnen kunt u na het reinigen beter niet droog wrijven. Wrijving veroorzaakt namelijk bij PVC een elektrostatische oplading. Daardoor worden stofdeeltjes extra aangetrokken. Door de kozijnen vochtig af te nemen met zeepsop neemt de lading daarentegen af en wordt een nieuwe elektrostatische oplading voorkomen.

Het kan gebeuren dat het raam door een verkeerde stand van de greep ook in kiepstand nog kan worden gedraaid. Dit is geen probleem , want de beveiliging houdt het raam boven goed vast! Zet de greep gewoon naar boven en druk het raam tegen het kozijn. Zet daarna de greep in horizontale positie, druk nogmaals goed tegen het raam en vergrendel het raam vervolgens door de greep naar beneden te draaien. Daarna kunt U uw raam weer normaal bedienen

Elk raam heeft afwateringsopeningen op het water te kunnen afvoeren dat bijvoorbeeld door slagregen of bij een raam in kantelstand in de kozijnsponning is geraakt. Controleer deze afwateringsopeningen in de kozijnsponning regelmatig, bijv. tijdens het ramen zemen, en verwijder eventuele verstoppingen.

Hang- en sluitwerk stellen

Uw ramen zijn vakkundig gemonteerd en afgesteld. Stellen van het beslag zou daarom in de regel niet nodig moeten zijn. Door extreme belasting of het zetten van muren kan het echter na verloop van jaren noodzakelijk zijn dat bepaalde delen worden gesteld. U kunt dit het best laten doen door uw ramenspecialist.

Zinvol ventileren

Regelmatig ventileren reguleert de luchtvochtigheid en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Om te voorkomen dat tijdens het luchten waardevolle energie verloren gaat, adviseren wij u kort maar intensief te luchten. Draai hiervoor de radiatoren dicht. Zet de ramen 2 tot 3 keer per dag wijd open voor een goed doorstroming Zo wordt de lucht in de kamer vrijwel volledig ververst, zonder dat wanden, radiatoren en meubels afkoelen. Met name bij een hoge luchtvochtigheid, bijv. in de badkamer, bijkeuken of na pleister-, behang- of schilder werkzaamheden, is regelmatig luchten noodzakelijk om eventuele schimmelvorming te voorkomen.

Veiligheidsinstructies

Druk het raam niet tegen de muur, omdat anders de scharnieren overbelast kunnen raken. Steun niet op een open raam. Bij een te hoge belasting kunnen scharnieren afbreken Beveilig het geopende raam tegen dichtslaan. Tussen kozijn en raam kunnen lichaamsdelen bekneld en gekneusd raken. Gevaar voor verwonding! Klem geen voorwerpen tussen kozijn en raam, behalve de daarvoor gemaakte voorwerpen zoals een hor of kierstand houder.

Service kunststof kozijnen: vrouw zit op bed en geniet van kunststof kozijnen van kwaliteit

Doorgeven service

Heeft u problemen met het onderhoud van uw kunststof kozijnen en kunststof deuren? Vul dan ons serviceformulier in.

Montage, service en garanties

Ontdek hier welke garanties u heeft op de (montage van) kunststof kozijnen.

Heeft u nog geen kunststof kozijnen?

Wij helpen u graag verder! Neem vandaag nog contact op en geniet binnenkort ook van onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico