8 tips voor een veilig huis!

In vakantieperiodes zijn inbrekers extra alert. In slechts dertig seconden kan iemand met kwade bedoelingen al bij u inbreken. Daarom is het van groot belang om uw huis zo veilig mogelijk te maken.

Een aantal tips die u kunnen helpen om uw huis veilig te maken, zijn:

  1. Plaats inbraakwerend hang-en sluitwerk. Let hierbij op dat deze voorzien is van het SKG-keurmerk.
  2. Het is belangrijk om de ramen en deuren goed af te sluiten, een draai-kiepraam dat op de kiepstand staat is inbraakgevoelig.
  3. Draai de ramen en deuren op het nachtslot en berg de sleutels op.
  4. Zet de inbreker in het licht door gebruik te maken van verlichting met tijdschakelaars. Op deze wijze komt u ’s avonds ook niet in een donker huis terug. U kunt natuurlijk ook een lampje aan laten als u vlak voor de avond weg gaat.
  5. Zorg niet alleen voor licht binnenshuis, maar ook bij de toegangspunten van uw woning en rondom uw woning waar inbraakgevoelige punten liggen.
  6. Vraag buren om op uw woning te letten in de tijd dat u weg bent.
  7. Zorg ervoor dat uw woning in het vrije zicht staat, zodat de inbreker zich niet verdekt op kan stellen bij het inbreken in uw woning.
  8. Als laatst is het raadzaam om alles wat beklimbaar is rondom uw huis weg te nemen, zoals ladders of vuilniscontainers die tegen de gevel staan.

Inbraakwerend hang-en sluitwerk vertraagd de inbreker dusdanig dat de kans groter wordt dat deze de inbraakpoging zal staken. Het is van belang hierbij te letten of dit hang-en sluitwerk voorzien is van het SKG-keurmerk. Kunststof kozijnen waarvan het beslag voorzien is van het SKG-keurmerk geeft u een grote kans op het in aanmerking komen voor een korting op de verzekeringspremie. Dit keurmerk geeft aan dat het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en dat deze inbraakwerend is. Ook kunt u eens denken aan een kunststof deur, van de zwaarste kwaliteit met stalen binnenframe, voorzien van een vijfpuntssluiting.

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico