Kozijn ventilatie: dagelijks ventileren is van groot belang!

Veel woningen hebben een slechte luchtkwaliteit waardoor onder andere gezondheidsproblemen en schimmel kunnen ontstaan. Dagelijks ventileren is daarom van groot belang!

Dagelijks komt er ruim 10 liter vocht vrij in uw woning. Hierin kunnen zich stoffen bevinden die op den duur schadelijk zijn voor uw gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de luchtkwaliteit van een groot deel van de huizen zeer slecht is en dit zorgt voor een ongezond binnenklimaat. Dit kan alleen opgelost worden door ventilatie. Het dagelijks ventileren van uw woning is dan ook van groot belang, met name als u uw woning zeer goed geïsoleerd hebt. Door dagelijks elke ruimte goed te ventileren, voorkomt u namelijk gezondheidsproblemen, schimmel en vochtoverlast in huis.

Vocht in uw woning is schadelijk voor uw gezondheid

Kozijnen worden steeds beter en ook de isolatiewaardes worden steeds verbeterd. Dit is natuurlijk goed, maar het zorgt er wel voor dat uw woning niet meer goed geventileerd wordt terwijl dit wel noodzakelijk is. Door de bewoners, huisdieren en planten in woning komen er dagelijks vele liters vocht vrij in de woning. Dit kan alleen al komen door het uitademen, maar ook andere dagelijkse bezigheden zoals koken en douchen dragen bij aan de vochtigheid in uw woning. Het vocht bevat stoffen die op den duur gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid en met veel vocht is er ook snel sprake van schimmelvorming. Voor een gezonde leefomgeving is het dus belangrijk om uw huis goed te ventileren.

Hoe ventileer ik mijn woning?

Ventileren houdt niets anders in dan het vervangen van lucht in huis. De oude lucht wordt afgevoerd en frisse lucht wordt naar binnen gelaten. Ventileren gebeurt dus door het creëren van een luchtstroom in huis.

Er wordt vaak gedacht dat het tijdelijk openzetten van een raam zorgt voor voldoende ventilatie. Dit is echter niet waar. Wanneer u het raam openzet komt er natuurlijk wel frisse lucht binnen, maar deze frisse lucht is ook al snel weer verdwenen zodra u het raam dicht doet. Om uw woning goed te ventileren moet u daarom 24 uur per dag ventileren. Het 24 uur per dag ventileren van uw woning kan op een natuurlijk wijze, maar ook met behulp van een ventilatiesysteem.

Natuurlijk ventileren

Natuurlijke ventilatie kan heel gemakkelijk door de hele dag het raam open te zetten. Dit is echter verre van ideaal. U zit er natuurlijk niet op te wachten om uw raam de hele dag open te zetten wanneer het koud of juist heel warm is. In de winter gaat de warmte verloren en in de zomer haalt u dan juist de warmte én de insecten binnen.

Benitech Kozijnen biedt hiervoor de ideale oplossing met kunststof kozijnen voorzien van kiepramen met een ventilatiestand. Deze kiepramen hebben een extra ventilatiestand die speciaal is ontwikkeld om goed in huis te kunnen ventileren. Deze kiepstand is zo klein mogelijk zodat er wél voldoende geventileerd kan worden, maar inbrekers geen kans hebben. Zo kunt u uw ramen 24 uur per dag onbezorgd in de ventilatiekiepstand laten staan.

Ventilatierooster in kozijn

Ook met een ventilatierooster kunt u uw woning ventileren. Over het algemeen zijn de kiepramen met ventilatiestand de beste oplossing, maar in sommige situaties zijn ventilatieroosters in het kozijn de oplossing om uw woning te ventileren. Met een ventilatierooster is het wel van belang om regelmatig te controleren of de roosters in de kozijnen goed openstaan en of ze goed schoon zijn. U kunt het rooster afnemen met een stofzuiger om eventuele stofjes te verwijderen.

Kunststof kozijnen met ventilatiestand aanschaffen

Heeft u oude kozijnen die u wilt vervangen? En wilt u een goed geïsoleerde woning, maar tegelijkertijd wel voldoende ventilatie? Benitech heeft mooie en kwalitatieve kunststof kozijnen met een extra ventilatiestand voor de (draai)kiep ramen.

Ventileer uw woning!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, vul dan ons contactformulier in. Dan nemen onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico