Do’s en don'ts bij de aanschaf van kunststof kozijnen

Wat zijn de dingen die u juist wél moet doen bij de aanschaf van kunststof kozijnen en wat zijn dingen die absoluut niet handig zijn bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen is niet iets wat u dagelijks doet. Er komen veel dingen bij kijken en we kunnen ons dan ook voorstellen dat u hierdoor niet meer weet hoe u zich goed moet voorbereiden bij de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen. Wij helpen u graag en zetten een aantal do’s en don’ts voor u op een rijtje.

Do’s

Wat kunt u het beste wél doen voordat u kunststof kozijnen gaat aanschaffen?

1. Kijk naar de kwaliteit

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar in de praktijk blijkt dat hier niet altijd goed naar wordt gekeken. Zodra er wordt gezocht naar informatie zegt de kwaliteit u minder dan de prijs en vaak wordt er daarom alsnog te veel gefocust op de prijs. Dit is echter niet het belangrijkste. De prijs kan namelijk nog zo gunstig zijn, als de kwaliteit niet goed is heeft u er niks aan. Kijk dus naar de kwaliteit die door verschillende merken en bedrijven wordt aangeboden en ga op basis daarvan vergelijken.

2. Zoek uit hoe lang de garantietermijn is

Niet alleen de kwaliteit is van belang, maar ook de garantie en daarbij de service na uw aankoop. Stel dat er na verloop van tijd toch iets mis blijkt te zijn, dan zou het natuurlijk fijn zijn als er nog garantie op de kunststof kozijnen zit en u dat u goed wordt geholpen. U doet er in ieder geval goed aan om voor een bedrijf te kiezen die minimaal 10 jaar garantie biedt. Let er hierbij wel op hoelang een bedrijf al bestaat. Als een bedrijf een lange garantietermijn biedt maar slechts één jaar actief is, heeft u natuurlijk alsnog geen zekerheid. Tegenwoordig bieden een beperkt aantal bedrijven meer dan 10 jaar garantie en bij Benitech bieden we zelfs 20 jaar garantie. Dan weet u natuurlijk zeker dat u er langer plezier van heeft.

3. Lees ervaringen/reviews

Daarnaast kunt u vaak ook veel wijzer worden van ervaringen en reviews van andere klanten. Deze ervaringen en reviews zijn tegenwoordig overal online te vinden. Denk aan recensies op social media en Google, maar ook recensies op externe websites zoals The Feedback Company. Met behulp van de ervaringen van anderen kunt u zich een goed beeld vormen van het bedrijf en weet u ook of het een betrouwbaar bedrijf is of niet.

4. Bekijk voorbeelden van referenties

Net zoals bij punt drie geldt ook hier dat het bekijken van kozijn voorbeelden en referenties u helpt om een beeld te vormen van het kunststof kozijnen bedrijf. Ook laten de voorbeelden goed zien hoe de producten eruitzien als deze zijn geplaatst. Hierdoor kunt u zelf bekijken of u vindt dat het resultaat er goed uitziet en of de afwerking mooi wordt uitgevoerd. Soms is het zelfs mogelijk om langs te gaan bij referentie adressen.

5. Laat een adviseur langskomen

U kunt nog zo veel informatie opzoeken, u weet nooit helemaal zeker of u alles op een rijtje heeft en alles wel goed begrijpt. Bij een aantal bedrijven heeft u de mogelijkheid om een afspraak te maken met een adviseur. Dit is dan ook zeker aan te raden. Een adviseur kan bij u thuis langskomen en kan uw situatie bekijken, samen met u uw wensen bespreken en u helpen met het maken van de goede keuzes. Vervolgens kan de adviseur ook een offerte op maat opstellen. Zo weet u waar u aan toe bent en weet u zeker dat u goed bent geïnformeerd.

Bij Benitech vinden wij het ook belangrijk dat u een offerte op maat krijgt en geholpen kan worden bij uw keuzes. Wanneer u besluit om een offerte op te vragen, komt er dan ook geheel vrijblijvend een adviseur bij u langs.

Don’ts

Er zijn natuurlijk ook een aantal don’ts. Dit zijn de dingen die u eigenlijk beter niet kunt doen bij de aanschaf van kunststof kozijnen.

1. Kiezen voor de goedkoopste optie

Natuurlijk wilt u zeker weten dat u niet te veel geld kwijt bent aan nieuwe kunststof kozijnen, maar u kunt beter niet kiezen voor de goedkoopste kunststof kozijnen. Zoals al is aangegeven bij de do’s kunt u beter vergelijken op kwaliteit. Met het kiezen van de goedkoopste optie heeft u namelijk een grote kans dat u na verloop van tijd gebreken gaat opmerken, omdat de kwaliteit van het kunststof kozijn te wensen over laat en/of de montagewijze van het kozijn niet goed genoeg is. Kunststof kozijnen van slechte kwaliteit zullen dan gebreken vertonen zoals het doorlaten van tocht of er kunnen scheuren ontstaan in het kozijn. Het kiezen voor goedkoop zal dus in de meeste gevallen resulteren in duurkoop.

2. Te veel aanbieders met elkaar vergelijken

Door het vele vergelijken heeft u een grote kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Het is daarom belangrijk dat u, als u eenmaal weet wat u wilt, niet te veel aanbieders en offertes met elkaar gaat vergelijken. Als u eenmaal ergens een goed gevoel bij heeft en de kenmerken van het product u aanspreken, is het goed om de knoop door te hakken en niet te blijven vergelijken. Anders blijft u namelijk bezig.

3. Online kunststof kozijnen bestellen

Online aankopen doen is tegenwoordig niet meer weg te denken en ook kunststof kozijnen kunnen tegenwoordig online worden aangeschaft. Het is natuurlijk logisch dat u online informatie op gaat zoeken, maar online kunststof kozijnen bestellen is toch wat anders.

Kunststof kozijnen zijn geen goedkope uitgave en het is dan ook verstandiger om uw aankoop gewoon offline te doen. Bij een online aankoop is het vaak aan u om de kozijnen in te meten en de goede maat door te geven. Dit is echter geen eenvoudige klus en daarom wordt dit dan ook vaak aan professionals overgelaten. Daarnaast moet u vaak ook zelf de montage regelen als u de kozijnen online aankoopt.

Verder is er nog een ander groot nadeel aan online aankopen: u heeft het product niet gezien. Tijdens het bestelproces moet u een aantal belangrijke beslissingen maken zoals het profiel en de kleur. Het is moeilijk om deze keuze te maken als u niet weet hoe dit eruit komt te zien. Wanneer u langsgaat bij een bedrijf of een adviseur laat langskomen, kunnen zij u vaak een deel van een kozijnprofiel laten zien waardoor u ook echt weet wat u koopt.

4. Aanbetalingen doen

Een groot aantal kunststof kozijnen bedrijven vragen u nog steeds om een aanbetaling te doen. Dit is echter helemaal niet nodig. U betaalt dan namelijk al zonder dat er iets is gemonteerd. Oftewel, u weet helemaal niet waarvoor u betaalt en u loopt ook nog eens veel risico. Door pas na montage te betalen weet u zeker dat alles is geleverd en gemonteerd zoals afgesproken en kunt u met een gerust hart betalen.

Kunststof kozijnen aanschaffen bij Benitech

Wilt u nieuwe kunststof kozijnen aanschaffen? Dan bent u bij Benitech aan het juiste adres! Waarom?

  • officieel leverancier van de topmerken Schüco en Veka;
  • montage op kunststof stelkozijnen (indien mogelijk)* door VCA-gecertificeerde monteurs conform de bekende keurmerken en richtlijnen.
  • wij bieden 20 jaar garantie;
  • meer dan 20 jaar ervaring, we zijn actief sinds 1998;
  • op basis van het gesprek met een van onze adviseurs ontvangt u een offerte op maat;
  • u betaalt pas na montage;
  • landelijke dekking.

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van Benitech? Vul dan nu ons contactformulier in voor een gratis offerte en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons tijdens kantooruren natuurlijk ook altijd bellen op 088 600 1375.

Advies op maat kunststof kozijnen

Wilt u zeker weten dat u de juiste beslissingen neemt bij het kopen van kunststof kozijnen? Plan vandaag nog uw gratis adviesgesprek met onze experts. Vul het formulier in en ontvang professioneel advies op maat, zodat u met vertrouwen uw kozijnproject kunt starten

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico