Wat zijn goede kunststof kozijnen?

Er zijn een aantal specificaties waar u naar kunt kijken om te bepalen of kunststof kozijnen van goede kwaliteit zijn. Voldoet een kozijn aan deze specificaties? Dan is het een geschikt kozijn.

Isolatiewaarde

Allereerst bepaalt de isolatiewaarde in grote mate hoe goed kunststof kozijnen zijn. De isolatiewaarde houdt onder andere verband met het aantal kamers in een kozijnprofiel en wordt uitgedrukt in de U-waarde. Tegenwoordig hebben kunststof kozijnen van de topmerken Veka en Schüco minimaal vijf luchtkamers waardoor de kozijnen over een zeer goede isolatiewaarde beschikken. Voor de isolatiewaarde geldt dat hoe lager deze is, hoe beter het kozijn geïsoleerd is. Voor een goed kozijn is het verstandig om kozijnen met een isolatiewaarde van 1,2 of lager te nemen. Een goede isolatie zorgt er niet alleen voor dat de warmte binnen en de kou buiten blijft. Het zorgt er ook voor dat er minder geluid wordt doorgelaten.

Ook het glas heeft invloed op de isolatiewaarde. Let er dus wel op dat u in ieder geval dubbelglas laat plaatsen in het kozijn.

Veiligheid

Een kunststof kozijn is pas goed als deze ook veilig is. Ramen zijn natuurlijk de makkelijkste weg voor inbrekers, dus allereerst is inbraakveiligheid van belang. Een aantal kunststof kozijnen zijn voorzien van een stalen frame aan de binnenkant waardoor het moeilijker is om binnen te komen. Daarnaast is het ook van belang dat het hang- en sluitwerk van goede kwaliteit is, zodat de inbraakveiligheid toeneemt. Als laatste heeft ook het gebruikte profiel, de montagewijze en het gebruikte glas invloed op de inbraakveiligheid. Om de inbraakveiligheid te bepalen kan worden gekeken of de kozijnen conform de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het SKG zijn.

Montagewijze

Daarnaast bepaalt de montagewijze ook deels hoe goed de kunststof kozijnen zijn. De kozijnen kunnen namelijk nog zo goed zijn, maar als de montagewijze niet deugd zal dit de kwaliteit van het kozijn aantasten. Over het algemeen zorgt montage op kunststof stelkozijnen voor de beste kwaliteit van uw kozijnen. In een aantal situaties is montage op kunststof stelkozijnen echter niet mogelijk. Een technisch inmeter zal daarom per situatie bekijken wat de beste montagewijze is. Wanneer u het kozijn ‘koud’ (zonder stelkozijn) laat plaatsen, heeft dit in de meeste gevallen een negatieve invloed op de kwaliteit van het kozijn.

Bekende merken leveren goede kwaliteit

Zoals wel vaker geldt: bekende merken leveren vaak goede producten, de merken zijn namelijk niet voor niets bekend. In de kunststof kozijnenmarkt zijn een aantal merken van kozijnprofielen te benoemen die goede kwaliteit leveren. Hierin is nog een onderscheid te maken in de echte klasse A merken, namelijk Schüco en Veka. Met deze merken zit u over het algemeen goed. Besteed echter ook voldoende aandacht aan de bedrijven die deze merken aanbieden.

Samengevat

Als we alles op een rijtje zetten, beschikken goede kunststof kozijnen over de volgende specificaties:

Benitech informeert u graag over goede kunststof kozijnen

Als u besluit om kunststof kozijnen van Benitech aan te schaffen, bent u verzekerd van goede kunststof kozijnen. Daarnaast biedt Benitech ook nog eens 20 jaar garantie én u betaalt pas ná montage.

Wij bieden u graag een aanbieding op maat aan en komen bij u langs om uw persoonlijke situatie te bespreken en uw vragen te beantwoorden. Vul deze week nog ons contactformulier in en u kunt nog gebruik maken van onze speciale actie.

Kies voor kwaliteit!

Plan deze week nog een afspraak in. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico