Stelkozijn

Een kunststof stelkozijn is een raamwerk dat in de raamopening/spouw wordt gemonteerd. In dit raamwerk wordt het montagekozijn, dat is het eigenlijke kunststof kozijn, gemonteerd.
Doorsnede kunststof kozijn op kunststof stelkozijn

Het grote voordeel van het gebruiken van een stelkozijn is dat de afdichting zo voor altijd gegarandeerd is en wij vol vertrouwen 20 jaar garantie op de constructie kunnen geven. Dankzij deze montagewijze wordt er ook voldaan aan inbraakveiligheid klasse 2 van het SKG keurmerk en is de constructie zwaar inbraakwerend. Zo voelt u zich warm én veilig in uw eigen huis met onze kunststof kozijnen.

Waarom een stelkozijn van kunststof?

Een kunststof montagekozijn zet meer uit dan een muur. Met het stelkozijn wordt dit opgevangen. Een bijkomend en niet onbelangrijk voordeel is dat er een gaaf vlak is voor het montagekozijn waar de rubbers goed op afdichten zodat de isolatiewaarde voor altijd gewaarborgd blijft. Ook is het risico op beschadiging bij het plaatsen op deze manier veel kleiner.

Montage op stelkozijnen

Montage op stelkozijnen in beeld gebracht: kunststof kozijn profiel in gemetselde muur gemonteerd op kunststof stelkozijn
Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

Montage op kunststof stelkozijnen waar mogelijk

Wij hanteren de bouwvoorschriften en waar mogelijk conformeren wij ons aan de VKG normen. Uitzonderingen hierop zijn onder andere:

 1. Houtskelet bouw woningen
 2. Kapot tegelwerk om het kozijn heen
 3. Oude woningen waar de kozijnen ingemetseld zijn
 4. En dergelijke situaties

In deze gevallen zijn we genoodzaakt om (deels) de bestaande dorpel(s) te gebruiken als stelkozijn en daarmee komen de kunststof stelkozijnen te vervallen.

De beste montagewijze voor uw kozijnen wordt tijdens het bouwtechnisch inmeten bepaald na een grondige inspectie.

Wat is het alternatief?

Het kozijn kan ook zonder stelkozijn worden geplaatst, dat heet koud in de spouw plaatsen. Dit kan schelen in de montage- en materiaalkosten. Dan wordt het montagekozijn in de oude raamopening vastgeschroefd. De afdichting wordt dan gedaan met pur (na montage niet meer zichtbaar) en compriband. In de praktijk zijn er soms situaties die zich niet lenen voor montage op een stelkozijn, bijvoorbeeld een houtskeletbouw woning. De beste montagewijze voor uw kozijnen wordt tijdens het inmeten door de technisch inmeter beoordeeld.

Een aantal voordelen van een kunststof stelkozijn:

 • Een betere vormvastheid van het kozijn door een stevigere constructie waarin het kozijn geplaatst wordt
 • Een stukken hogere isolatiewaarde in verhouding tot montage op compriband
 • Een langere levensduur
 • Vangt de werking van het kunststof kozijn in warme of koude periodes beter op
 • Een nettere afwerking
 • Een beter aanzicht na montage
 • Een langere garantie- en serviceperiode dan bij andere montagewijzes.

20 jaar garantie op de constructie

Mede dankzij onze manier van monteren geven wij al lange tijd 20 jaar garantie op de constructie. Zo heeft u de zekerheid dat u lange tijd kunt genieten van uw investering. Deze garantie kunt u ook verlengen en op toebehoren zoals glas, hang- en sluitwerk en afwerking is er de mogelijkheid om garantie bij te kopen.

Wilt u meer informatie over onze kozijnen of een gratis advies gesprek? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Ontdek de perfecte combinatie van kunststof kozijnen gemonteerd op stelkozijnen

Vul het formulier in voor een afspraak en ontvang persoonlijk advies over hoe we uw woning kunnen verbeteren met onze hoogwaardige kunststof kozijnen gemonteerd op (kunststof) stelkozijnen.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico