Hoe worden kunststof kozijnen geplaatst?

U doet er verstandig aan om de plaatsing aan professionele monteurs over te laten en niet zelf aan de slag te gaan. Het is echter wel fijn om te weten hoe alles in zijn werk gaat rondom de plaatsing.

Voorafgaand aan de plaatsing

Zodra u kozijnen heeft gekocht, kan de montage ingepland worden. Bij Benitech wordt eerst een afspraak gemaakt met de technisch inmeter. Deze inmeter komt bij u langs om de kozijnen in te meten en om alle wensen nogmaals te bespreken en vast te leggen. Na afloop van dit gesprek kan een montagedatum afgesproken worden.

Vlak voor de montagedatum zal het glas al worden bezorgd. Daarnaast is het belangrijk dat u, voordat de monteurs komen, ruimte vrijmaakt zodat het kozijn geplaatst kan worden. Het is verstandig om minimaal één meter ruimte te maken rondom het kozijn en waardevolle spullen weg te halen. De monteurs werken zeer zorgvuldig en voorzichtig, maar u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

Stappenplan voor het plaatsen van kunststof kozijnen door Benitech monteurs

Als de monteurs langskomen, kan het plaatsen van de kunststof kozijnen beginnen. Hiervoor worden de volgende stappen doorlopen:

  1. kozijnen nameten;
  2. demontage;
  3. plaatsing;
  4. eindafwerking;
  5. opruimen;
  6. eindcontrole.

Stap 1 – De kozijnen worden nagemeten

De eerste stap is meteen van groot belang. De technisch inmeter heeft uw kozijnen opgemeten en deze maten doorgegeven voor de productie van uw nieuwe kunststof kozijnen. Het is echter zeer belangrijk dat de kozijnen precies passen en daarom worden de kozijnen voorafgaand aan de plaatsing nogmaals gemeten om zeker te weten dat de nieuwe kozijnen perfect zullen passen.

Stap 2 – De oude kozijnen worden verwijderd

Als blijkt dat de nieuwe kozijnen de goede maat hebben, kan het proces beginnen. Dit begint met demontage: de oude kozijnen worden verwijderd. Voordat het kozijn zelf verwijderd kan worden, zullen eerst de draaiende delen en het glas verwijderd moeten worden. Vervolgens is het tijd om het kozijn te verwijderen. Hiervoor wordt het frame door midden gezaagd, zodat het gehele kozijn vervolgens losgebroken kan worden. Zodra het kozijn eruit is, wordt de spouw vrij gemaakt. Dit betekent dat eventuele spijkers, afval en oude verfresten verwijderd worden. Vervolgens is het belangrijk dat alles, indien nodig, weer luchtdicht wordt gemaakt voordat de kozijnen geplaatst worden.

Stap 3 – Plaatsen van de kozijnen

Daarna is het tijd om de kozijnen te plaatsen. Hierbij is er een verschil tussen plaatsing op (kunststof) stelkozijnen of plaatsing met compriband. De beste methode is om de kozijnen te laten plaatsen op stelkozijnen. Deze montagewijze zorgt er onder andere voor dat de levensduur, inbraakveiligheid en isolatiewaarde van het kozijnen worden verbeterd. Stelkozijnen zijn beschikbaar in zowel hout als kunststof, waarbij kunststof stelkozijnen de voorkeur krijgen.

Montage op kunststof stelkozijnen behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Houtskelet bouw woningen, kapot tegelwerk rondom het kozijn en ingemetselde kozijnen zijn een aantal voorbeelden van situaties waarbij montage op kunststof stelkozijnen niet mogelijk is. In dergelijke situaties is het nodig om (deels) de bestaande dorpel(s) te gebruiken als stelkozijn. Een bouwtechnisch inmeter zal vooraf altijd een grondige inspectie doen, zodat de beste montagewijze bepaald kan worden.

Bij montage op stelkozijnen zal allereerst het stelkozijn in de spouw worden geplaatst. Deze wordt met behulp van slagpluggen vastgemaakt. Voordat het kozijn erin wordt gezet, worden de ontstane kieren tussen het stelkozijn en de muur dichtgemaakt. Hiermee wordt de laatste tochtweg afgesloten. Als alles gekit is, kan het kunststof kozijn geplaatst worden. Het kozijn wordt nog niet meteen helemaal vastgezet, zodat het kozijn nog afgesteld en waterpas geplaatst kan worden.

Vervolgens wordt ook tussen de binnenzijde van kunststof kozijn en het spouwblad alles gedicht. Als het is uitgehard kan er een kantlat worden geplaatst. Deze zorgt ervoor dat er geen opening meer is en dus geen lucht tussen kan komen.

Indien er ook een ventilatierooster wordt geplaatst, zal dit eerst worden geplaatst. Vervolgens is het tijd om het glas te plaatsen. Daarna kan ook het beslag geplaatst worden en daarmee is uw nieuwe kunststof kozijn compleet. Als alles klaar is met betrekking tot de plaatsing kan de beschermfolie verwijderd worden.

Stap 4 – De eindafwerking

Vervolgens zullen de monteurs ook de eindafwerking van uw kozijnen verzorgen. Dit betekent niet alleen dat uw kozijnen er aan zowel de binnen- als buitenzijde netjes uitzien door de goede afwerking van bijvoorbeeld de randen. Het betekent ook dat uw kozijnen van slotjes en horren worden voorzien. Daarnaast behoort ook het plaatsen van een vensterbank tot de eindafwerking.

Stap 5 – Opruimen

Natuurlijk zullen de monteurs na afloop ook alle gemaakte rommel weer opruimen.

Stap 6 – De eindcontrole

Als laatste wordt er samen met u een eindcontrole gedaan. Alle belangrijke onderdelen van het kozijn en raam worden aan u uitgelegd en u kunt controleren of alles naar wens is geplaatst.

Kunststof kozijnen laten plaatsen door Benitech

Bij Benitech koopt u uw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Onze VCA-gecertificeerde monteurs komen bij u langs om de volledige montage te verzorgen. Wilt u ook graag kunststof kozijnen van Benitech? U kunt een offerte aanvragen door ons contactformulier in te vullen.

Vraag nu uw speciale aanbieding aan!

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Direct contact? Bel ons op 088600157

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico