Haal de lente in huis met deze deuren!

Met dit mooie weer gaan we naar buiten, maar we kunnen buiten ook naar binnen halen. Openslaande deuren of een schuifpui betrekken uw tuin bij uw huis waardoor u meer lichtinval en zon in huis heeft!

Ook binnen genieten van de lente

Zoals gezegd, profiteert u met openslaande deuren of een schuifpui van de extra lichtinval die dit met zich meebrengt. Dit is dan ook één van de veelgenoemde redenen om openslaande deuren of schuifpuien aan te schaffen. Doordat openslaande deuren en schuifpuien veel glas bevatten heeft u veel lichtinval en door deze vele lichtinval kunt u ook binnen optimaal genieten van de lentezon en haalt u de lente in huis.

Daarnaast is deze lichtinval is ook erg goed voor u én uw huis. Niet alleen bijvoorbeeld omdat het huis meteen een andere uitstraling heeft door het vele licht, maar ook omdat de woonruimte optisch vergroot wordt door de lichtinval. Daarnaast is een huis met voldoende lucht en licht goed voor uw gezondheid én u wordt er gelukkiger van.

Ook huis en tuin bij elkaar betrekken is vaak een belangrijke reden om een schuifpui of openslaande deuren aan te schaffen. Zodra de zon begint te schijnen en het warm genoeg is, kunnen de deuren opengezet of opengeschoven worden. Hierdoor ontstaat er een grote doorgang waarmee u van huis en tuin één geheel creëert. Ook vanuit huis heeft u direct contact met de tuin waardoor u dus ook in huis van de lente kunt genieten.

Openslaande kunststof deuren of een kunststof schuifpui?

Met zowel openslaande deuren als met een schuifpui haalt u de lente in huis, maar wat is de beste keuze? Simpel gezegd, er is geen beste keuze. De keuze is namelijk volledig afhankelijk van uw eigen wensen en voorkeuren.

U kunt natuurlijk openslaande deuren of schuifpuien mooier vinden, waardoor de keuze gemakkelijk is gemaakt. Als u geen voorkeur heeft, wordt de keuze echter moeilijker. Benitech maakt uw openslaande kunststof deuren en kunststof schuifpuien altijd op maat, waardoor deze altijd volledig aan uw wensen kan voldoen. Modern of klassiek design, wit of antraciet: u bepaalt. Ook op basis van kleur- en stijlmogelijkheden zult u dus niet gemakkelijk een keuze kunnen maken.

Als u vooraf geen voorkeur heeft, kunt u het beste de voor- en nadelen van beide producten tegen elkaar afwegen om tot een goede keuze te komen.

Openslaande kunststof deuren
Kunststof schuifpui
Voordelen
+ Kunnen volledig open: grote doorgang.
+ Neemt buiten geen ruimte in beslag.
+ Te gebruiken als achterdeur.
+ Zorgt voor veel lichtinval.
+ Zorgt voor veel lichtinval.
+ Betrekt huis en tuin bij elkaar.
+ Betrekt huis en tuin bij elkaar.
Nadelen
– Vrije draaicirkel buiten benodigd.
– Kan maar voor een deel open.

Het grootste verschil is te vinden in de ruimte die wordt ingenomen. Bij openslaande kunststof deuren kunt u buiten namelijk niks voor de deuren zetten, terwijl dit bij een schuifpui wel kan. Wanneer een huis over een kleine tuin beschikt, valt de keuze dan ook vaak op een schuifpui.

Een ander groot en vaak doorslaggevend verschil is in hoeverre je de deuren open wilt kunnen zetten. Bij openslaande deuren kan alles openstaan waardoor u geniet van een brede doorgang naar de tuin. Een schuifpui daarentegen kan maar voor een deel, vaak de helft, open.

Ook de lente schoonmaak wordt weer leuk!

Daarnaast is het in de lente natuurlijk ook weer tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. De lenteschoonmaak is het moment om alles weer eens grondig te reinigen. Hoe fijn is het als dit ook het enige moment is dat u uw kozijnen, schuifpui en/of openslaande deuren moet schoonmaken?

Kunststof heeft als voordeel dat het zeer onderhoudsvriendelijk materiaal is. Dit betekent dat kunststof kozijnen, schuifpuien en openslaande deuren slechts een keer per jaar een simpel sopje nodig hebben.

Benitech verzorgt advies op maat

Wij helpen u graag om te kijken of openslaande deuren of schuifpuien het beste bij uw wensen en uw woning passen. Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen, openslaande kunststof tuindeuren of een kunststof schuifpui? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of door te bellen naar 088 600 1300. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

Haal het voorjaar in huis!

Vul ons formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico