HR++ glas beslagen, mag dat?

Ja, dat mag! Vaak wordt gedacht dat het een slecht teken is als HR++ glas beslaat. Het tegendeel is echter waar. Condensvorming aan de buitenkant van het raam betekent juist dat uw glas goed isoleert!
Kunststof kozijnen met condensvorming op HR glas

Wanneer treedt condensvorming op?

Condens op glas komt veelal voor in de ochtend of in de avond. Het condens ontstaat door een bepaalde combinatie van luchtvochtigheid (binnen en buiten) en de buitentemperatuur. Afhankelijk van deze twee factoren kan er condens aan de binnen- of buitenzijde van het glas ontstaan.

Betaalbaar, flexibel én gemakkelijk

Al vanaf 49 euro per maand.

Condens aan de buitenkant van het raam

Als er buiten sprake is van een lage temperatuur en een hoge luchtvochtigheid kan er condensvorming aan de buitenkant van goed geïsoleerde ramen ontstaan. Dit komt voornamelijk voor in het voor- en najaar in de ochtenden en is niet te voorkomen. In de loop van de dag zal buiten de temperatuur toenemen en de luchtvochtigheid dalen en daarmee zal ook de condens afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Vaak is het zo dat er bij slechts een deel van de ramen condensvorming optreedt; ook als uw woning overal voorzien is van dezelfde kozijnen en hetzelfde glas met dezelfde isolatiewaarden. Dit komt doordat wind en beschutting van invloed zijn op de condensvorming. Wanneer een raam bijvoorbeeld beschut is, zal de kans minder groot zijn dat hier condensvorming plaats zal vinden.

Condens aan de binnenkant van het raam

Als gevolg van een lage buitentemperatuur en een hoge luchtvochtigheid in de woning kunnen ramen ook aan de binnenzijde beslaan. Er is bijvoorbeeld sprake van een hoge luchtvochtigheid in de woning als u aan het koken of douchen bent. Er komt dan namelijk veel vocht vrij. Condensvorming aan de binnenzijde van de woning staat dus totaal los van het HR++ glas. Wel is de kans op condensvorming aan de binnenkant van het raam kleiner als u goed geïsoleerde ramen heeft.

Condens aan de binnenkant van het raam kunt u voorkomen door uw woning goed te ventileren. Op deze wijze verlaagd u de luchtvochtigheid in de woning en wordt de kans kleiner dat de condensvorming nogmaals optreedt. U kunt ventileren door ramen open te zetten of door middel van ventilatieroosters. De ventilatierooster hebben als voordeel dat u 24 uur per dag kunt ventileren zonder dat er te veel kou uw woning binnenkomt.

Ga ook voor een goede isolatie met kunststof kozijnen en HR-glas

Condensvorming aan de buitenkant van het raam is dus een teken van goede isolatie. Wilt u ook een goede isolatie? HR++ glas in combinatie met de isolerende luchtkamers in de kunststof kozijnen verzorgen een optimale isolatie. Deze isolatie zorgt vervolgens weer voor een lage energierekening. Wilt u ook graag uw energierekening verlagen met kunststof kozijnen? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs voor een adviesgesprek op maat.

Investeer in comfort en bespaar met onze kunststof kozijnen met HR-glas

Ontdek de perfecte combinatie van onze kunststof kozijnen met HR++ glas. Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek voor een aanbieding op maat.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Wat vinden onze klanten van ons?

Klantreviews

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Ontdek hun reviews en laat u inspireren door echte verhalen!

Overzicht reviewscore Benitech Kozijnen en 2 reviews uit juni 2024
Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico