Kunststof kozijnen kopen - blog

Overweegt u ook om kunststof kozijnen te kopen? Hier vindt u een beschrijving van alle stappen van voor tot na aankoop.

Bent u toe aan nieuwe kunststof kozijnen of twijfelt u nog of u toe bent aan nieuwe kozijnen? Zodra u er zeker van bent dat u nieuwe kozijnen nodig hebt, begint u natuurlijk met vooronderzoek en vergelijken, maar hoe gaat het kopen van kozijnen nu eigenlijk precies in zijn werk? Hier leest u precies welke stappen u doorloopt bij de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen.

Wanneer moet ik nieuwe kozijnen kopen?

Kozijnen gaan tegenwoordig steeds langer mee, maar uiteindelijk zijn alle kozijnen een keer aan vervanging toe. Dat is een goed moment om over te gaan op kunststof kozijnen en nieuwe kozijnen te kopen, maar hoe weet u nu wanneer de kozijnen echt aan vervanging toe zijn? Over het algemeen is het goed te merken dat uw kozijnen aan vervanging toe zijn:

  • het kozijn bevat beschadigingen;
  • de isolatiewaarde verslechterd waardoor het kouder is in huis;
  • de veiligheid verslechterd doordat de kozijnen niet meer zo stevig zijn.

Wanneer dit ook van toepassing is op uw kozijnen, is het verstandig om u eens te verdiepen in het kopen van nieuwe kozijnen.

Uit welke kozijnen kan ik kiezen?

Bij het kopen van nieuwe kozijnen zijn er meerdere opties waaruit u kunt kiezen en waar u tijdens het vooronderzoek naar zal moeten kijken:

  • Materiaal: kunststof, hout of aluminium.Elk van deze materialen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.
  • Verschillende vormen en formaten.In de meeste gevallen kunt u zelf kiezen hoe groot uw kozijn moet zijn en welke vorm het moet hebben. Wilt u bijvoorbeeld een klein vierkant raam of een groot rechthoekig raam?
  • Verschillende kleuren.Ook voor de kleuren heeft u, in het geval van kunststof kozijnen, tal van keuzes. Kunststof kozijnen zijn namelijk in vrijwel alle RAL-kleuren beschikbaar.
  • Verschillende merken.Er zijn vele verschillende kunststof kozijnen merken waaruit u kunt kiezen, hierbij levert elk merk andere kwaliteit. Kunststof kozijnen van de merken Schüco en Veka staan bekend als kunststof kozijnen van klasse-A materiaal.
  • Verschillende soorten ramen.Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een draaikiepraam of een valraam. U bepaalt zelf welke ramen en hoeveel ramen er in het kozijn moeten komen.
  • Verschillende soorten kozijnen.Het soort kozijn dat u kiest, bepaalt de uitstraling. U kunt kiezen uit vlakke of verdiepte kozijnen.

Waar u ook voor wilt kiezen, bij Benitech kunt u de kunststof kozijnen volledig naar wens samenstellen. U krijgt dus altijd kunststof kozijnen op maat!

Welke stappen doorloopt u voor de aankoop?

Voorafgaand aan de aankoop is het natuurlijk verstandig om vooronderzoek te doen. U kijkt naar de verschillende mogelijkheden, vergelijkt voor- en nadelen van verschillende (onderdelen van) kozijnen en vergelijkt verschillende bedrijven met elkaar. Vervolgens neemt u contact op met een of meerdere bedrijven waar u een goed gevoel bij heeft.

Bij Benitech maakt u een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs door te bellen of het contactformulier op de website in te vullen. Vervolgens wordt telefonisch een afspraak ingepland voor een adviesgesprek bij u thuis. Tijdens dit adviesgesprek krijgt u alle benodigde informatie, worden uw wensen besproken en kunt u vragen stellen. Aan het eind van dit gesprek krijgt u een aanbieding op maat. Vervolgens is de keuze aan u om deze aanbieding wel of niet te accepteren.

Welke stappen doorloopt u na de aankoop?

Nadat u de persoonlijke aanbieding van Benitech heeft geaccepteerd, doorloopt u nog een aantal stappen. Indien u heeft gekozen voor ons betaalplan en de kozijnen in termijnen wil betalen, wordt eerst de financiële haalbaarheid besproken en getoetst. Nadat het financiële gedeelte afgerond is, komt een bouwtechnische inmeter bij u langs. Deze inmeter bespreekt nogmaals met u de wensen en de kozijnen worden ingemeten. Vervolgens kunnen de kozijnen op maat worden gemaakt en komt een montageteam bij u langs voor een volledige en vakkundige montage. Na de montage wordt alles nagelopen en pas dan wordt getekend voor akkoord. Ook vindt de betaling pas na montage plaats!

Kunststof kozijnen kopen bij Benitech

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe en bent u geïnteresseerd? Als u deze week nog het contactformulier invult, kunt u profiteren van onze speciale actie!

Profiteer van onze actie!

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico