Kunststof kozijnen subsidie 2020

Update: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is beschikbaar tot en met 31 december 2020.
Kunststof kozijnen subsidie 2020 - Illustratie van geld in en om een spaarpot

Update: Na 31 december 2020 kunt u via de SEEH geen subsidie meer aanvragen voor de aanschaf van kunststof kozijnen.

Ook in 2020 is het nog mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen, maar wees er snel bij want er is slechts een beperkt budget beschikbaar. Vele mensen gingen u al voor. Er zijn in de periode september 2019 tot en met 14 december 2020 al 37.614 aanvragen ingediend en er is al voor een bedrag van ruim €49 miljoen aan subsidie aangevraagd.

In totaal is er voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) €84 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan er inmiddels daadwerkelijk €49.461.265 aan subsidie is verstrekt. De subsidie regeling loopt al sinds 2 september 2019, maar is ook nog in 2020 beschikbaar.

Als u twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert, heeft u tot en met 31 december 2020 de tijd om uw subsidie aan te vragen. Hierbij geldt dat de subsidie wordt verstrekt op basis van binnenkomst van de aanvragen. Oftewel, hoe eerder u de subsidie aanvraag indient, hoe meer kans u heeft om ook daadwerkelijk subsidie te ontvangen.

Hoogte van de subsidie

Door gebruik te maken van deze subsidie kunt u tot wel 20% van de gemaakte kosten terug krijgen. Hierbij geldt een maximaal subsidiebedrag van €10.000,- per woning. Het bedrag dat u aan subsidie ontvangt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het woningtype, de uitgevoerde energiebesparende maatregelen en de oppervlakte van de uitgevoerde maatregelen.

De subsidiebedragen zijn nu tijdelijk verhoogd!

Het verduurzamen van uw woning is tijdelijk extra interessant. Doordat we momenteel in onzekere tijden zitten en verduurzaming wel zeer belangrijk is, zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogd. Dit zal een verhoging van ongeveer 10 tot 30% van de investeringskosten zijn.

Voorbeeld subsidie bedragen

Om u een beeld te geven van de soorten energiebesparende maatregelen en de te ontvangen subsidiebedragen, geven we u enkele voorbeelden:

  • U kunt bijvoorbeeld uw huidige kozijnen laten vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas. De maximale U-waarde mag hierbij 1,5 W/m²K zijn. De subsidie die u per vierkante meter zult ontvangen bedraagt €35,-.
  • U kunt uw voor- en achterdeur laten vervangen door kunststof deuren met een maximale U-waarde van 1,5 W/m²K. Hiervoor kunt u een subsidie ontvangen van €80 per vierkante meter. Deze maatregel valt onder de aanvullende maatregelen van de subsidie.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

De subsidie is aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U kunt de subsidie voor kunststof kozijnen 2020 aanvragen tot en met 31 december 2020.

Kozijnen laten vervangen door Benitech

De kunststof kozijnen en de kunststof voor- en achterdeuren van Benitech voldoen aan de eisen van de SEEH die gelden voor de energie besparende maatregelen. U kunt uw kozijnen en/of deuren dus laten vervangen door Benitech en gebruik maken van de subsidie. U kunt nu tijdelijk ook nog gebruik maken van onze actie waarbij het HR++ glas en de horren gratis zijn!

Geïnteresseerd? Wij helpen u graag verder. Een van onze adviseurs komt graag vrijblijvend bij u langs en bespreekt uw wensen, geeft een advies op maat en kan u meer informatie geven over de subsidie. Na afloop van het gesprek ontvangt u een vrijblijvende aanbieding op maat.

Persoonlijk advies kunststof kozijnen met subsidie

Klaar om te investeren in duurzame kunststof kozijnen? Vul het formulier in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe u met onze hoogwaardige kunststof kozijnen in aanmerking kunt komen voor subsidie en hoe ze uw huis kunnen transformeren. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico