Raamkozijn

Wat is een raamkozijn? En wat is dan een kozijn? De termen raam en kozijn zult u vaak tegenkomen bij uw zoektocht naar kozijnen, maar het is niet altijd even duidelijk wat er nu precies bedoeld wordt.
Raamkozijn binnen met vast raam en draaikiepraam
Wat is een raamkozijn? Infographic met pijlen naar kozijn, raam en glas

Wat is een raamkozijn? 

Een raamkozijn bestaat uit twee onderdelen: een kozijn en een raam.

Een kozijn is het frame waarin het raam wordt geplaatst. Het bewegende deel in dit kozijn wordt een raam genoemd. Uiteindelijk wordt in dit bewegende deel het glas geplaatst. In de afbeelding worden deze termen nog eens verduidelijkt:

  1. Kozijn
  2. Raam
  3. Glas

Soorten kozijnen

Er kan een verdeling worden gemaakt in twee verschillende soorten vlakke en verdiepte kozijnen. Bij verdiepte kozijnen wordt het raam een stuk naar binnen geplaatst, terwijl bij vlakke kozijnen het raam meer naar de buitenkant wordt geplaatst. Benitech Kozijnen biedt uitsluitend verdiepte raamkozijn profielen aan en werkt met hoogwaardige kunststof kozijnen van de kwaliteitsmerken Schüco en Veka.

Soorten ramen

Ook hiervoor geldt dat er verschillende soorten ramen beschikbaar zijn. U kunt kiezen voor een vast raam, draai-kiep raam, kiep raam, val raam, uitzet raam of schuif raam. Elk van deze ramen brengt andere voordelen met zich mee, zodat er altijd een geschikt raam is die bij uw wensen past. De indeling van de ramen is volledig aanpasbaar, dus u kunt verschillende soorten ramen in één kozijn plaatsen. Zo stelt u zelf uw ideale raamkozijn samen!

Raamkozijn op maat, infographic met mogelijkheden soorten ramen

Soorten glas

Voor een compleet product kiest u voor een raamkozijn met glas. Net zoals bij het raam en kozijn zijn er verschillende opties beschikbaar voor het glas. De populairste keuzes van de soorten glas zijn HR++ en HR+++ glas, die uitstekende isolerende eigenschappen bieden. Alle glassoorten kunnen afgewerkt worden met verschillende coatings, zoals een zonwerende of warmtewerende coating.

Raamkozijn op maat

Bij Benitech zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige kunststof kozijnen op maat. Of u nu op zoek bent naar strakke moderne kozijnen of een meer traditionele uitstraling verkiest, wij hebben de expertise en ervaring om aan uw verwachtingen te voldoen. Laat ons uw huis transformeren en een blijvende indruk maken met onze op maat gemaakte kunststof raamkozijnen.

De voordelen van kunststof raamkozijnen

Een kunststof raamkozijn biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals houten kozijnen en aluminium kozijnen. Kunststof kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm, isolerend en verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Bovendien zijn kunststof kozijnen bestand tegen diverse weersomstandigheden en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor uw woning.

Raamkozijn vervangen door Benitech

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen van uw raamkozijnen? Bij Benitech bieden we een transparante aanpak. Onze adviseur komt vrijblijvend langs om uw wensen te bespreken en alle mogelijkheden door te nemen. Daarna ontvangt u een persoonlijke aanbieding op maat.

Na uw akkoord komen we langs voor een technische inmeting en bespreken we verder alle details, zoals materiaal, kleur, indelingen en afwerkingen. Op deze manier weet u zeker dat alles op maat en precies naar wens wordt gemaakt.

Na de montage wordt alles samen nagelopen en wordt getekend voor akkoord. U betaalt pas na de montage!

Zijn uw raamkozijnen aan vervanging toe?

Vul dan ons contactformulier in en ontvang een aanbieding op maat tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek! 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over

Veelgestelde vragen over raamkozijnen

1. Wat is het verschil tussen een raam en kozijn?
Een kozijn is het frame waarin het raam wordt geplaatst. Het bewegende deel in dit kozijn wordt een raam genoemd.

2. Hoe duur is een raamkozijn?
De kosten van een raamkozijn variëren afhankelijk van factoren zoals materiaal, afmetingen, type glas en eventuele extra opties. Bij Benitech Kozijnen bieden we een persoonlijke aanbieding op maat aan, gebaseerd op uw specifieke wensen en behoeften.

3. Hoe groot is een raamkozijn?
Bij Benitech Kozijnen bepaalt u zelf de grootte van uw raamkozijn, aangezien wij onze kunststof kozijnen op maat maken.

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico