Raamkozijn

Wat is een kozijn? En wat is dan een raamkozijn? Dit zijn termen die u vaak tegen zult komen bij uw zoektocht naar kozijnen, maar het is niet altijd even duidelijk wat er nu precies bedoeld wordt.

Het verschil tussen een kozijn en een raam

Ramen en kozijnen worden vaak samen genoemd en vormen dan ook één geheel. Er is echter wel een verschil tussen deze twee termen. Een kozijn is het frame waarin het raam wordt geplaatst. Het bewegende deel in dit kozijn wordt een raam genoemd. Uiteindelijk wordt in dit bewegende deel het glas geplaatst. In de afbeelding worden deze termen nog eens verduidelijkt:

  1. Kozijn
  2. Raam
  3. Glas

Soorten kozijnen

Er kan een verdeling worden gemaakt in vlakke en verdiepte kozijnen. Bij verdiepte kozijnen wordt het raam een stuk naar binnen geplaatst, terwijl bij vlakke kozijnen het raam meer naar de buitenkant wordt geplaatst. Daarnaast zijn er nog verschillende merken te verkrijgen. Benitech levert kunststof kozijnen van de kwaliteitsmerken Schüco en Veka.

Soorten ramen

Ook hiervoor geldt dat er verschillende soorten ramen beschikbaar zijn. U kunt kiezen voor een vast raam, draai-kiep raam, kiep raam, val raam, uitzet raam of schuif raam. Elk van deze ramen brengt andere voordelen met zich mee, zodat er altijd een geschikt raam is die bij uw wensen past. De indeling van de ramen bepaalt u helemaal zelf. Het is dus ook mogelijk om verschillende ramen in een kozijn te laten plaatsen.

Raamkozijn laten vervangen door Benitech

Voor het vervangen van uw raamkozijnen kunt u bij Benitech terecht. Vrijblijvend komt een adviseur langs om alle wensen en mogelijkheden te bespreken. Vervolgens wordt een persoonlijke aanbieding gedaan. Bij akkoord komt een bouwtechnisch specialist langs voor een technische inmeting. Ook worden de verdere wensen wat betreft materiaal, kleur, indelingen en afwerkingen met u besproken. Op deze manier weet u zeker dat alles op maat en precies naar wens wordt gemaakt. Na de montage wordt alles samen nagelopen en wordt getekend voor akkoord. U betaal pas na de montage!

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico