Subsidie kunststof kozijnen 2021 (ISDE)

Ook voor 2021 heeft de overheid weer subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van kunststof kozijnen met isolatieglas. Ditmaal is de subsidie beschikbaar via de ISDE.

Update: Deze subsidie is op 31-12-2021 verlopen. Voor 2024 is de ISDE subsidie veranderd, maar u kunt nog wel subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen met HR++ glas. Lees hier meer over de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024.

Vanaf januari 2021 kunt u voor de uitvoering van 2 maatregelen subsidie aanvragen via de ISDE. Deze subsidieregeling bestaat al langer, maar de subsidie voor isolatiemaatregelen is pas in 2021 toegevoegd aan de ISDE. Omdat de ISDE dus niet alleen betrekking heeft op isolatiemaatregelen kunt u ook 1 isolatiematregel laten uitvoeren en 1 andere maatregel zoals een warmtepomp.

Wanneer komt u in aanmerking voor de subsidie?

Zoals gezegd kunt u alleen subsidie aanvragen als u 2 of meer maatregelen laat uitvoeren. Andere belangrijke voorwaarden zijn bijvoorbeeld:

  • U dient eigenaar te zijn van de woning waar de maatregelen worden uitgevoerd en het is uw hoofdverblijf.
  • De maatregelen dienen door een bedrijf uitgevoerd te worden en dus niet door uzelf.
  • De isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Voor veel van de maatregelen is er een minimum ingesteld voor het aantal vierkante meters. Voor HR++ glas dient u bijvoorbeeld minimaal 10m² glas te vervangen.

Hoe vraagt u de subsidie aan?

De ISDE subsidie loopt via de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) en de subsidie is via de website van de RVO aan te vragen. Voor de aanvraag dient u diverse informatie aan te leveren zoals een omschrijving van de genomen maatregelen, de datum van de uitvoering, het betaalde bedrag en foto’s. U kunt uw subsidieaanvraag dus pas indienen nádat de maatregelen zijn uitgevoerd. De subsidieaanvraag kan tot 12 maanden na uitvoering worden ingediend.

Subsidie voor kunststof kozijnen met HR++ glas van Benitech Kozijnen

Bij Benitech Kozijnen leveren we onze kunststof kozijnen altijd met het isolerende HR++ glas. Niet alleen het glas zal zorgen voor een goede isolatie, maar ook de kunststof kozijnen dragen in belangrijke mate bij aan een goede isolatie. De combinatie van kunststof kozijnen met HR++ glas zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de uitstekende isolatie én van nog meer voordelen.

Wanneer u Benitech uw kozijnen laat vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas hoeft u nog maar één andere maatregel van de ISDE te laten uitvoeren om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Voor meer informatie kunt u een gratis adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs. Na afloop van het gesprek ontvangt u een geheel vrijblijvende aanbieding op maat!

Ook kunststof kozijnen subsidie voor 2024 beschikbaar?

Jazeker! Ook in 2024 kunt u via de ISDE subsidie aanvragen voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen (bijvoorbeeld de plaatsing van isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas). De subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn zelfs verhoogd én u kunt al bij het nemen van één isolatiemaatregel subsidie aanvragen!

Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico