Kozijnen subsidie 2023 - alles wat u moet weten!

We hebben goed nieuws voor 2023! Net zoals voorgaande jaren valt de subsidie voor isolatie weer onder de ISDE, maar er is één grote wijziging waar velen erg blij van zullen worden.
Energielabel met euromunten en papier - subsidie kunststof kozijnen 2023

Update subsidie in 2024: ook in 2024 is er weer subsidie beschikbaar via de ISDE. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze blog over de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024.

Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

Het is in 2023 namelijk ook mogelijk om al voor één isolatiemaatregel subsidie aan te vragen. U ontvangt dus ook al subsidie als u alleen isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas aanschaft! En om het nieuws nog mooier te maken. Dit geldt ook voor woningeigenaren die ná 2 april 2022 een isolatiemaatregel hebben genomen!

Ook in 2023 subsidie beschikbaar voor kunststof kozijnen

Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u subsidie aanvragen voor het nemen van diverse isolatiemaatregelen, het installeren van een warmtepomp of zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Voor de subsidie in 2023 zijn er twee opties:

  • U ontvangt subsidie voor het nemen van één isolatiemaatregel, bijvoorbeeld het laten plaatsen van isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas.
  • U ontvangt subsidie voor het nemen van twee maatregelen, bijvoorbeeld het laten plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas én het installeren van een warmtepomp.

Neemt u één of twee isolatiemaatregelen voor subsidie?

U hoeft niet meteen te kiezen! Als u ervoor kiest om nu één maatregel te nemen, kunt u daar meteen subsidie voor aanvragen. U zult dan tot 15% van de kosten als subsidie ontvangen. Neemt u vervolgens binnen 24 maanden na de uitvoering van de eerste maatregel ook een tweede maatregel? Dan kunt u ook hiervoor subsidie aanvragen én verdubbeld u de subsidie van uw eerste aanvraag. Bij het nemen van twee of meer maatregelen heeft u namelijk recht op meer subsidie, tot wel 30% van de kosten.

De voorwaarden voor kunststof kozijnen subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er natuurlijk wel een aantal voorwaarden waaraan u dient te voldoen. Een groot gedeelte van de voorwaarden komt overeen met de voorwaarden van de ISDE subsidie in 2022, maar er zijn ook een aantal verschillen.

De belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de subsidie voor kunststof kozijnen met HR++ glas hebben we voor u op een rijtje gezet:

  • De maatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
    (De subsidie geldt dus niet voor bijvoorbeeld een aanbouw)
  • U bent eigenaar van de koopwoning waar de maatregelen worden uitgevoerd én het is uw hoofdverblijf.
  • Het bouwjaar van de betreffende woning is van vóór 1 januari 2019.
  • De u-waarde van het glas en de kunststof kozijnen is maximaal 1,2 en het glasoppervlak dat u vervangt is minimaal 8 m² (binnenwerkse maat).
  • U voert de maatregelen niet zelf uit, maar laat dit doen door een bedrijf.

Heeft u ná 2 april 2022 één isolatiemaatregel genomen?

Goed nieuws! Dan kunt u namelijk ook aanspraak maken op de subsidie. De regel om ook subsidie te geven voor het nemen van één isolatiemaatregel geldt namelijk voor alle isolatiemaatregelen die ná 2 april 2022 zijn uitgevoerd. De subsidie voor één isolatiemaatregel is wel pas vanaf 24 januari 2023 aan te vragen.

Houd er wel rekening mee dat u de aanvraag binnen 24 maanden na de uitvoering moet indienen om in aanmerking te komen.

Hoeveel subsidie voor kunststof kozijnen ontvang ik?

Het subsidiebedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de hoeveelheid maatregelen die u neemt en de datum waarop u deze maatregelen heeft genomen.

Zoals gezegd ontvangt u bij het nemen van één isolatiemaatregel tot 15% van de totale kosten als subsidie. Neemt u twee of meer maatregelen? Dan ontvangt u tot 30% van de totale kosten als subsidie. En heeft u de maatregelen in 2022 genomen? Dan ontvangt u een ander bedrag dan wanneer u de maatregelen in 2023 heeft genomen.

De subsidiebedragen voor 2023

Maatregelen
Subsidiebedrag per m² (uitgevoerd tussen 02-04-2022 & 01-01 2023)
Subsidiebedrag per m² (uitgevoerd in 2023)
HR++ glas
€26,50
€23,00
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij HR++ glas
€11,50
€10,00
Triple glas
€75,00
€65,50
Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij triple glas
€57,50
€45,00

Neemt u twee of meer maatregelen die onder de ISDE vallen? Dan verdubbelen de bedragen.

Vanaf wanneer kan ik de subsidie aanvragen en hoe doe ik dat?

Vanaf 24 januari 2023 kunt u de kunststof kozijnen subsidie voor 2023 aanvragen. Bent u benieuwd hoe de subsidie aanvraag in zijn werk gaat en wat u ervoor nodig heeft? U leest er alles over in onze blog over het aanvragen van de kunststof kozijnen subsidie van 2023.

U kunt de subsidie pas aanvragen als de maatregelen uitgevoerd zijn. Daarnaast dient u de subsidie aan te vragen binnen 24 maanden nadat u de maatregelen heeft laten uitvoeren. Bent u er klaar voor om de subsidie aan te vragen? Het aanvragen van de ISDE subsidie doet u via de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Krijg ik subsidie voor kunststof kozijnen van Benitech?

Onze topkwaliteit kunststof kozijnen met HR++ glas hebben een uitstekende isolatie en voldoen dan ook aan de voorwaarden van de ISDE. U kunt dus subsidie aanvragen voor de aanschaf van onze kunststof kozijnen!

Wij helpen u graag met uw zoektocht naar kunststof kozijnen voor de subsidie

Wilt u meer informatie over de subsidie, onze kozijnen of wilt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat ontvangen? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs om u te informeren. Maak snel een afspraak door ons contactformulier in te vullen of ons te bellen en profiteer ook nog van onze tijdelijke aanbieding!

Bespaar met onze kozijnen én ontvang subsidie

Klaar om te profiteren van de ISDE-subsidie met uw nieuwe kunststof kozijnen van Benitech? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek voor nieuwe kunststof kozijnen.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico