Prijsverschil hout of kunststof kozijnen

Waar voorheen het kwaliteitsverschil tussen houten of kunststof kozijnen van groot belang was, is dat tegenwoordig het prijsverschil tussen hout en kunststof kozijnen.

Het afgelopen decennium hebben kunststof kozijnen een verandering doorgemaakt waardoor het onderscheid in aanzicht en kwaliteit met houten varianten niet of nauwelijks nog te zien is. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook steeds populairder geworden door het geringe onderhoud en de uitstekende isolatiewaardes.

Voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen

Bij Benitech snappen we dat het aanschaffen van kozijnen geen gemakkelijke keuze is. Daarom beschrijven wij hieronder graag voor u de voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen.

Het prijsverschil tussen hout of kunststof kozijnen is aanzienlijk. Houten kozijnen zijn tot wel 30% duurder dan kunststof kozijnen. Terwijl dit in de kwaliteit tussen de twee grondstoffen niet zichtbaar is. Ook op het gebied van onderhoud winnen kunststof kozijnen het van de houten kozijnen. Halfjaarlijks schoonmaken is voldoende bij kunststof kozijnen terwijl dit bij houten kozijnen een stuk vaker is. Daarnaast is de isolatiewaarde bij kunststof kozijnen een stuk hoger dan bij houten kozijnen. Kunststof kozijnen isoleren tot wel 2 keer zo goed als houten kozijnen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen op te noemen van kunststof kozijnen:

  • Kunststof kozijnen zijn inbraakveiliger.
  • Kunststof kozijnen zijn geluiddempend.
  • Verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren én bijna niet te onderscheiden van houten kozijnen.
  • Subsidie mogelijkheden.

Maak gerust een afspraak voor exacte prijzen

Naast het prijsverschil tussen hout of kunststof kozijnen zijn er dus nog veel meer redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen. Voor exacte prijzen voor uw woningrenovatie plannen we graag een vrijblijvende afspraak met u in. Na afloop wordt op basis van het gesprek een vrijblijvende offerte op maat gemaakt.

Waarom kiezen voor Benitech?

Bij Benitech werken wij uitsluitend met de A-merken Veka en Schüco. Deze kozijnprofielen worden gemonteerd door onze eigen VCA-gecertificeerde vakmensen. Door deze aspecten kunnen wij u gerust 20 jaar service en garantie bieden. Ook is het bij ons mogelijk om uw kunststof kozijnen te betalen in termijnen. Dit kan door middel van het Benitech betaalplan. Ook loopt u geen financieel risico, omdat u bij Benitech pas na montage betaalt.

Ontdek de kunststof kozijnen prijzen

Tijdens een adviesgesprek op maat kan onze adviseur u alles vertellen over de prijzen van kunststof kozijnen. Na afloop van het gesprek ontvangt u een aanbieding op maat.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico