Verschil aluminium en kunststof kozijnen

Wanneer u toe bent aan nieuwe kozijnen komen de opties kunststof en aluminium kozijnen al vaak naar voren. Wat is voor u de beste optie en van welke factoren is dit afhankelijk?

Bij Benitech werken wij uitsluitend met kunststof kozijnen van de merken Veka en Schüco. Echter merken wij dat er niet meer alleen getwijfeld wordt tussen houten kozijnen of kunststof kozijnen, maar tegenwoordig twijfelen veel mensen ook tussen aluminium en kunststof kozijnen. Daarom zetten wij hieronder alles op een rijtje over aluminium en kunststof kozijnen, zodat u een weloverwogen keus maakt.

Verschil tussen aluminium en kunststof kozijnen

De prijs is natuurlijk een belangrijke wegingsfactor van uw beslissing. Hier kunnen we het heel kort en simpel over hebben, de kunststof kozijnen prijs is het meest aantrekkelijk. Kunststof is namelijk verreweg het goedkoopste materiaal. De grondstof aluminium is bij aanschaf al gemiddeld 30% duurder. Als u prijsbewust bezig bent kunt u het beste voor kunststof kozijnen gaan.

Het onderhoud kan een belangrijke factor zijn voor de keuze van het materiaal. De meeste mensen willen liever geen houten kozijnen aangezien het materiaal veel onderhoud vereist. Bij kunststof- en aluminium kozijnen is dit niet het geval. Voor beide materialen geldt dat ze niet na verloop van tijd geschilderd hoeven te worden. En de weersbestendigheid ligt van beide materialen zeer hoog zodat het niet nodig is om de kozijnen vaak schoon te maken. De levensduur van beide materialen verschilt nogal. Waar kunststof kozijnen ongeveer 50 tot 70 jaar meegaan, gaan aluminium kozijnen gemiddeld 40 jaar mee.

Let wel op! Dat aluminium kozijnen bij een gebied aan de kust minder lang meegaan. De invloeden van de zee heeft een negatieve werking op het onderhoud en de levensduur van aluminium kozijnen.

Wanneer u kozijnen wilt aanschaffen is de isolatiewaarde hierbij een belangrijke meting. Zowel kunststof als aluminium kozijnen beschikken over een goede isolatiewaarde. Echter is de isolatiewaarde van kunststof aanzienlijk beter. Benitech vertelt u hier graag meer over de isolatiewaarden van onze kunststof kozijnen. Hiernaast is de veiligheid ook zeer belangrijk voor uw woning. Aluminium kozijnen beschikken over een goede stabiliteit, ook zijn aluminium kozijnen inbraak werend. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen met staal versterkt waardoor de stabiliteit en inbraakveiligheid beide toenemen. Kunststof kozijnen doen niet onder aan aluminium kozijnen kijkend naar veiligheid.

Tot slot zijn beide materialen te beoordelen op duurzaamheid. Het verschil in aluminium en kunststof kozijnen qua duurzaamheid is klein. Beide materialen hebben een duurzaam productieproces en bij het onderhoud komen geen schadelijke producten van pas. Dat is bij houten kozijnen wel van toepassing. Ook is het recyclen van aluminium en kunststof zeer gemakkelijk, echter is het recyclen van aluminium wel prijzig.

Waarom kiezen voor Benitech?

  • Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte
  • 20 jaar garantie, service en nazorg
  • Wij werken met onze eigen VCA-gecertificeerde vakmensen
  • U betaalt pas na montage
  • Uitsluitend de beste A-kwaliteit kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen advies ontvangen?

Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat. Maak een afspraak. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico