5 veelgemaakte fouten bij het kopen van kozijnen

Het kopen van nieuwe kunststof kozijnen is niet iets wat u dagelijks doet en daarom gaat er ook nog wel eens wat mis. Wij zetten de veelgemaakte fouten voor u op een rij.
Moderne woonkamer met kunststof kozijnen met tekst: 5 veelgemaakte fouten bij het kopen van kozijnen

Het is allemaal nieuw en u vindt zoveel informatie tijdens uw vooronderzoek dat het niet gek is dat er wel eens iets vergeten wordt. Voor u is het natuurlijk wel belangrijk dat u zeker weet dat u een goede aankoop doet en niet een van onderstaande fouten maakt. Ontdek de veelgemaakte fouten bij het kopen van kunststof kozijnen zodat u deze fouten niet maakt en u tot een goede keuze kunt komen voor uw aankoop.

Fout 1: geen gebruik maken van specialisten

Het meest belangrijke in het proces van het kopen van kozijnen is dat u gebruik maakt van specialisten. Dit geldt niet alleen voor de aankoop, maar ook ná de aankoop. Een veel gemaakte fout is dat er geen gebruik wordt gemaakt van de kennis en kunde van specialisten waardoor u achteraf problemen ondervindt of spijt hebt van gemaakte keuzes.

Bespreek uw wensen met een adviseur

Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om voor de aankoop van kunststof kozijnen met een adviseur te spreken. Deze adviseur kan u voorlichten over alle (technische) aspecten van de kozijnen en kan u uiteindelijk helpen met het maken van de beste keuzes specifiek gericht op uw persoonlijke situatie. Door met een adviseur in gesprek te gaan, weet u zeker dat u voorzien wordt van alle belangrijke informatie. Daarnaast weet u ook zeker dat u geen mogelijke keuzes over het hoofd heeft gezien én kunt u antwoord krijgen op al uw vragen omtrent kunststof kozijnen.

Laat het inmeten aan een technisch inmeter over

Het inmeten wordt nog wel eens onderschat en wordt daarom zelfstandig gedaan. Dit is zeker niet verstandig. Het inmeten van kozijnen is een precisiewerk en de kleinste millimeters doen er toe. Als u zelf gaat inmeten, heeft u een grote kans dat u de verkeerde afmetingen doorgeeft waardoor de kozijnen niet de goede afmeting hebben en dus niet geplaatst kunnen worden. Als u een goed kunststof kozijnen bedrijf kiest, zal dit bedrijf een technisch inmeter bij u laten langskomen voordat de kozijnen besteld worden. Deze technisch inmeter zorgt ervoor dat de goede maten worden doorgegeven zodat uw kozijn goed geplaatst kan worden.

Laat het kozijn plaatsen door een kunststof kozijnen monteur

Als de kozijnen eenmaal zijn aangeschaft, moeten ze gemonteerd worden. Een grote fout die u hierbij kunt maken is om de kunststof kozijnen zelf te gaan plaatsen. Veel mensen willen dit bijvoorbeeld doen om geld te besparen, maar kunststof kozijnen plaatsen is geen gemakkelijke opgave. Als u de kozijnen zelf gaat plaatsen, heeft u daarom ook een grote kans dat de kunststof kozijnen niet helemaal goed geplaatst worden. Dit is zonde van het geld, want zo kan de isolatiewaarde van de kozijnen bijvoorbeeld niet meer gegarandeerd worden.

Daarnaast loopt u simpelweg meer risico als u de kozijnen zelf gaat monteren. Wanneer monteurs de kozijnen komen plaatsen en er gaat onverhoopt toch iets mis (bijvoorbeeld beschadigingen of foutieve montage), dan ligt dat probleem en de bijbehorende kosten bij het bedrijf en niet bij u.

Fout 2: niet goed nagedacht over uw wensen

Het is belangrijk dat u eerst goed nadenkt over uw wensen voordat u verdere stappen gaat ondernemen. Adviseurs kunnen goed advies geven, maar dit werkt het beste als dit advies is op basis van uw wensen. Zo voorkomt u dat u wellicht te veel keuzes aan de adviseur overlaat en achteraf spijt hebt van de gemaakte keuzes. Een simpel voorbeeld: als u bijvoorbeeld niet heeft nagedacht over de kleur van uw kozijnen, zal de adviseur hoogstwaarschijnlijk aangeven dat wit en crème de meeste neutrale, veilige en meest gemaakte kleurkeuze is. Waarschijnlijk gaat u hier dan in mee en kiest u voor crème kozijnen terwijl u achteraf misschien liever trendy kozijnen in antraciet kleur had gewild. Het is dus belangrijk om vooraf onder andere te bepalen welke uitstraling uw kozijnen moeten hebben en wat de indeling van uw raamkozijn moet zijn. Dit hoeft natuurlijk nog niet vast te staan, maar dit kan u wel helpen bij het gesprek met de adviseur.

Fout 3: te veel op de prijs focussen

Kunststof kozijnen zijn duur en hierdoor zijn mensen snel geneigd om uiteindelijk voor een bedrijf te kiezen met de goedkoopste offerte. Er wordt te veel gefocust op de prijs en op basis daarvan wordt uiteindelijk ook de keuze gemaakt. Dit is echter niet altijd de meest verstandige keuze. U kunt de offertes het beste op kwaliteit van de kozijnen en het bedrijf vergelijken. Wellicht betaalt u dan wat meer, maar u krijgt ook meer kwaliteit. Hierdoor hoeft u zich in de toekomst ook geen zorgen te maken over uw kunststof kozijnen.

Fout 4: niet kijken naar de aanbetaling, garantie en service

Niet onbelangrijk zijn de aanbetaling, garantie en service. Deze worden echter wel veelvuldig vergeten mee te nemen bij het vergelijken van bedrijven. In veel gevallen moet u een (forse) aanbetaling doen, maar dit is nergens voor nodig. De kozijnen zijn op dat moment namelijk nog helemaal niet geplaatst. In dat geval betaalt u dus voor iets waarvan u het resultaat nog niet weet en u loopt ook nog eens onnodig risico. U kunt dus beter kiezen voor een bedrijf dat een kleine aanbetaling vraagt, maar in het beste geval kiest u natuurlijk voor een bedrijf dat zonder aanbetalingen werkt.

Daarnaast zijn ook de garantie en service van belang. Mocht u na verloop van tijd toch problemen ondervinden met uw nieuwe kunststof kozijnen, wilt u natuurlijk dat u bij het bedrijf terechtkunt en dat u daar goed geholpen wordt. Kijk dus ook goed wat er wordt aangeboden op het gebied van service en garantie.

Fout 5: kozijnen bestellen zonder iets of iemand gezien te hebben

Tegenwoordig worden steeds meer producten online besteld en dit is ook het geval bij kunststof kozijnen. Bij een aantal aanbieders is het mogelijk om de aankoop van kunststof kozijnen volledig online te doen. U kunt online al uw wensen doorgeven en vervolgens de bestelling plaatsen. Het klinkt heel aantrekkelijk om uw kunststof kozijnen online te bestellen, omdat het eenvoudig en snel is, maar het is meestal niet verstandig. Zoals gezegd is het kopen van kunststof kozijnen vaak iets wat u maar één of twee keer in uw leven doet. U doet er daarom goed aan om in ieder geval een specialist te spreken (zie ook fout 1) en/of het product te bekijken. Bij een aankoop online heeft u namelijk in principe geen idee wat u bestelt, terwijl u wel een grote uitgave doet. Beschikken de kozijnen wel over de goede technische eigenschappen? Ziet het kozijn er wel mooi uit? Is de kleur wel goed? Door een specialist van het bedrijf te spreken waar u het product koopt en/of door het product te bekijken kunt u een betere keuze maken. U heeft dan namelijk een beter beeld van wat u koopt.

Kunststof kozijnen van Benitech

Voor nieuwe kunststof kozijnen bent u bij Benitech aan het juiste adres. Wij verkopen kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka. Als u geïnteresseerd bent in onze kozijnen kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs. De adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Zodra u heeft besloten om uw kozijnen bij Benitech aan te schaffen, wordt er een afspraak gepland met de technisch inmeter en vervolgens wordt er een montagedatum gepland en komen onze eigen VCA-gecertificeerde monteurs bij u om de kozijnen te monteren. Bij ons koopt u dus kunststof kozijnen inclusief montage en afwerking. Daarnaast profiteert u ook nog eens van 20 jaar garantie én een uitstekende service.

Geïnteresseerd? U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of u kunt bellen naar 088 600 1357. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en plannen samen met u een afspraak in met een van onze adviseurs.

Voorkom fouten: ontvang advies bij het kopen van kozijnen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ontvang deskundig advies en vermijd valkuilen door een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Maak een weloverwogen keuze voor duurzame en kwalitatieve kozijnen.

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico