De woontrends voor 2023

Met het einde van 2022 in zicht, is het hoog tijd voor lijstjes met de trends voor 2023. Een lijstje met de woontrends voor volgend jaar mag hierin natuurlijk niet ontbreken.

Wij zetten deze woontrends graag voor u op een rijtje. Natuurlijk met de focus op ramen, deuren en kozijnen. Voor welke woontrend kiest u?

Trend 1: Haal buiten naar binnen en andersom

Gelukkig lijkt de coronapandemie met alle coronaregels nu toch echt achter ons te liggen, maar de hele situatie heeft wel invloed gehad op de woontrends voor 2023. Waar we tijdens de pandemie veelal thuis moesten blijven en veel binnen zaten, zijn we daar nu helemaal klaar mee. We willen graag genieten van onze vrijheid en buiten zijn. En als we dan toch binnen zijn? Dan willen we eigenlijk alsnog genieten van het buitenleven. Dus waarom halen we buiten dan niet naar binnen en andersom?

Deze trend uit zich op meerdere vlakken. Enerzijds in het gebruik van kleuren, materialen en planten. Anderzijds in het creëren van één geheel van huis en tuin.

Het gebruik van kleuren, materialen en planten

Groen in uw interieur gebruiken is een van de eenvoudigste manieren om buiten naar binnen te halen en andersom. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u kiest voor een groene muur, een groen kozijn of een groene deur. Het kan echter ook betekenen dat u de kleur groen terug laat komen door het gebruik van bloemen en planten. Hiermee haalt u buiten letterlijk naar binnen.

Ook materiaalkeuze kan een rol spelen bij deze trend, denk bijvoorbeeld aan hout. Dit is ook door te voeren naar kozijnen, maar dan geniet u natuurlijk niet van de vele voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben ten opzichte van houten kozijnen. Gelukkig is dit heel eenvoudig op te lossen: kunststof kozijnen in houtlook! Zo lijken de kozijnen toch op houten kozijnen, maar geniet u ondertussen wel van de voordelen van kunststof.

Huis en tuin één geheel maken

Huis en tuin bij elkaar betrekken doe je ook door er één geheel van te maken. Op deze manier haal je buiten naar binnen en andersom. Maar hoe doe je dat, huis en tuin één geheel maken? Openslaande deuren of een schuifpui in uw achtergevel zijn hier een mooi voorbeeld van. Dankzij de grote raampartijen heeft u veel lichtinval en is de onderbreking tussen huis en tuin veel minder dan bij een gewoon raam. In de zomer en lente gooit u de deuren of schuifpui lekker open en is het écht één geheel. En in de winter en herfst? Dan zit u lekker warm binnen terwijl u kunt genieten van een geweldig uitzicht op uw besneeuwde tuin of tuin vol met herfstkleuren.

Trend 2: Gemak, comfort en functionaliteit

En ook deze trend hebben we voor een deel te danken aan de coronapandemie. Het vele thuiszitten heeft ons doen beseffen hoe belangrijk het is om thuis alles goed voor elkaar te hebben. Gemak, comfort en functionaliteit: dat vinden we belangrijk.

Denk eens aan de thuiswerkplekken die overal in huis worden ingericht. Dit zijn niet meer de snel gecreëerde plekken aan de eettafel of in de slaapkamer. Nee, er is een aparte kamer of afgesloten ruimte voor vrijgemaakt welke is voorzien van alle voorzieningen die de thuiswerker nodig heeft. Ook een beetje luxe in ons interieur vinden we niet meer overbodig. Naast het werken, willen we thuis namelijk ook ontspannen en rust ervaren.

Als laatste zijn we ons dankzij deze trend ook steeds meer gaan richten op een goede isolatie. Niets vervelender dan tocht en kou in huis dus ook dat moet opgelost worden als we gemak en comfort willen ervaren. De meeste warmte verlaat de woning via de ramen en deuren en via daar komt ook de meeste kou binnen. Het vervangen van de oude ramen, deuren en kozijnen door kunststof kozijnen en deuren met een uitstekende isolatiewaarde is dan ook een goed voorbeeld van deze trend. U zult echter niet alleen meer gemak en comfort ervaren door de verbeterde isolatie, maar ook doordat de kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn.

Trend 3: Duurzaam, duurzaam en nog eens duurzaam

Er is echt geen ontkomen meer aan, duurzaamheid speelt al een belangrijke rol in ons leven en het gaat alleen nog maar belangrijker worden. Het zal u dan ook niet verbazen dat het ook een van de belangrijkste woontrends voor 2023 is.

Mensen denken bij een aankoop van een product steeds vaker en beter na over het duurzame aspect ervan. Is het product duurzaam ontwikkeld? Gaat het lang mee? Kan het gerecycled worden? Deze vragen worden steeds belangrijker bij de aankoop van producten. Dus ook als het gaat om nieuwe producten voor uw huis en uw interieur zoals een nieuw bankstel of nieuwe kozijnen. En met deze vragen in het achterhoofd kopen mensen steeds vaker duurdere kwaliteitsproductie die lang meegaan óf ze gaan naar de kringloop om een meubelstuk weer een nieuw leven te geven. En dat is vaak niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Met deze trend is het dus ook niet gek dat er steeds vaker wordt gekozen voor kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn namelijk een duurzame keuze. Veel mensen die hun huis willen verduurzamen doen dit door de isolatie van uw woning te verbeteren met kunststof kozijnen, ramen en deuren.

Voor welke woontrend kiest u?

Geïnspireerd geraakt door de woontrends voor 2023? Ga aan de slag! Haal die planten in huis, schilder die ene muur of verdiep u eens in kunststof kozijnen.

Kunnen we u helpen met nieuwe kunststof kozijnen, ramen of deuren?

Bent u van plan om huis en tuin bij elkaar te betrekken met kunststof openslaande deuren of een kunststof schuifpui? Of wilt u uw hele woning laten renoveren met kunststof zodat u gemak en comfort ervaart én duurzamer kunt leven? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder en plannen graag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met u in.

Geef uw huis een upgrade!

Vul ons formulier in en hoor snel van ons. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico