De woontrends voor 2024

Wat staat ons te wachten in 2024 op het gebied van woontrends? Hieronder worden een aantal ontwikkelingen toegelicht.
Woontrends 2024 kozijnen ramen en deuren: kleuren, duurzaamheid, huis en tuin samen

Graag zetten we de woontrends van 2024 voor u op een rijtje. Hierbij ligt de focus natuurlijk op kozijnen, ramen en deuren. Welke woontrend spreekt u het meeste aan?

Trend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. De afgelopen jaren speelde het al een belangrijke rol in ons leven en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Hierdoor speelt duurzaamheid ook een rol in de woontrends van 2024.

Maar hoe merken we nou dat duurzaamheid een rol speelt in de maatschappij? Als we kijken naar het consumentengedrag, zien we dat consumenten het onderwerp duurzaamheid steeds vaker meenemen voordat zij tot aankoop overgaan. Consumenten vinden het steeds belangrijker dat hun producten op een duurzame manier geproduceerd zijn, het een lange levensduur heeft en of het recyclebaar is. Dit geldt eigenlijk voor alle producten en dus ook voor de aanschaf van kozijnen.

Dit is dan ook de reden dat kunststof kozijnen de laatste jaren steeds populairder worden. Kunststof kozijnen zijn namelijk een duurzame keus. Dit komt onder andere door hun lange levensduur, goede isolatie en omdat ze onderhoudsarm zijn. Dit zijn dan ook vaak de redenen dat mensen die hun huis duurzamer willen maken, kiezen voor kunststof kozijnen, ramen of deuren.

Trend 2: Maak huis en tuin één geheel

Tegenwoordig streven mensen ernaar om binnen net zo van het buitenleven te kunnen genieten als buiten. Deze verbinding is een opkomende trend die op verschillende manieren tot uiting komt. Zo zien we dat er gebruik wordt gemaakt van kleuren en materialen die de natuurlijke elementen van binnen naar buiten halen. Maar we zien ook dat mensen ernaar streven om van hun huis en tuin één te maken, wat betekent dat er een soepele verbinding is tussen huis en tuin.

Het gebruik van kleuren en materialen

Door het gebruik van groen in het interieur, worden de verbindingen tussen buiten en binnen versterkt. Daarnaast kan er gekozen worden om planten en bloemen neer te zetten. Daarmee wordt buiten letterlijk naar binnen gehaald. Verder kan er gekozen worden voor groene elementen in uw kozijnen, muren of deuren. Dit zijn eenvoudige aanpassingen waarmee buiten een stukje naar binnen kan worden gehaald.

Bij het kiezen van materialen speelt hout ook vaak een rol. Hoewel houten kozijnen een mogelijkheid zijn, bieden ze niet dezelfde voordelen als kunststof kozijnen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: kunststof kozijnen met houtlook. Op deze manier behoudt u de look van houten kozijnen, terwijl u profiteert van de vele voordelen van kunststof kozijnen.

Een soepele verbinding tussen binnen en buiten

Om voor een verbinding tussen uw huis en tuin te zorgen, zou u kunnen kiezen voor het installeren van openslaande deuren of een schuifpui. Deze oplossingen zorgen voor grote raampartijen die veel natuurlijk licht naar binnen laten en de scheiding tussen binnen en buiten minimaliseren. In de zomer kunnen de deuren open worden gezet, zodat u van het lekkere weer kan genieten. Maar ook in de koude maanden zijn openslaande deuren of een schuifpui mooie oplossingen. Vanaf de bank kunt u genieten van uw tuin bedekt met sneeuw of gevuld met herfstkleuren.

Trend 3: Populaire kozijnkleuren en uitstralingen

Jaren geleden werd er eigenlijk alleen gekozen voor de kozijnkleuren wit en beige. Maar dit is allang niet meer zo. Ondertussen is er keuze uit heel veel verschillende RAL-kleuren voor de buitenkant van uw kozijnen. Ook zijn er ondertussen al een paar verschillende opties qua kleuren voor de binnenkant van kozijnen. Het is dan ook niet gek dat mensen hier steeds vaker voor kiezen.

In 2024 wordt er verwacht dat de keuze voor antraciet kozijnen steeds vaker gemaakt zal worden. Het is namelijk een mooie optie als u donkere kozijnen wil, maar niet direct voor zwart wil gaan. Daarnaast zullen de "standaard" kleuren ook populair blijven. Wit, beige en zwart zijn nou eenmaal gangbare kleuren, die aansluiten bij de stijl van vele huizen.

Tegenwoordig kunt u niet alleen kiezen uit verschillende kleuren, maar heeft u ook keuze in verschillende uitstralingen. Denk hierbij aan een gladde uitstraling of een houtlook. Voor de kunststof kozijnen met houtlook is de verwachting dat deze in 2024 steeds populairder gaan worden. Het afgelopen jaar zagen we al dat steeds meer mensen hiervoor kozen, maar de verwachting is dat dit in 2024 alleen maar door zal zetten. Dit komt omdat mensen graag de looks willen van houten kozijnen, maar willen profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen.

Welke woontrend kiest u?

Heeft u inspiratie opgedaan door de woontrends van 2024? Zet het om in actie! Breng wat planten in huis, geef die ene muur een likje verf of ontdek de diversiteit aan mogelijkheden die kunststof kozijnen bieden.

Heeft u interesse in nieuwe kunststof kozijnen, ramen of deuren?

Bent u in overweging om uw huis en tuin te laten integreren met kunststof openslaande deuren of een schuifpui? Of bent u geïnteresseerd in een volledige woningrenovatie met kunststof voor meer gemak, comfort en duurzaamheid? Dan staan wij voor u klaar! Twijfel niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder en plannen gratis en vrijblijvend een adviesgesprek met u in.

Pas de woontrends van 2024 toe op uw woning!

Vul ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico