Doorsnede Veka Softline profiel

Wanneer u nieuwe kunststof kozijnen zoekt en vooronderzoek doet, zult u ongetwijfeld technische termen tegenkomen die u niet zo veel zeggen. Wij leggen het graag uit aan de hand van een Veka profiel.
Infographic doorsnede kozijn Veka Softline met technische benamingen

De technische termen hebben vaak betrekking op de eigenschappen van een soort kozijn en kunnen getoond worden in een doorsnede van een kozijnprofiel. Door naar deze doorsnede te kijken, komt u veel te weten over bijvoorbeeld de kwaliteit van het kozijn. Deze informatie is belangrijk wanneer u een keuze maakt voor een bepaald kozijnprofiel.

Het verdiepte Veka Softline profiel is het populairste profiel in het assortiment van Benitech. Door te kijken naar de doorsnede van dit profiel, blijkt ook waarom dit profiel zo populair is.

Een kozijn met zeer goede isolatiewaardes

Het kozijn profiel Veka Softline heeft een aantal verschillende details die ervoor zorgen dat het kozijn een zeer goede isolatiewaarde te bieden heeft.

Allereerst is het profiel voorzien van meerdere isolerende luchtkamers. Een luchtkamer in een kozijn zorgt ervoor dat de lucht stilstaat in plaats van dat de lucht circuleert. Dit is beter voor de isolatiewaarde, omdat de warmte dan ook stilstaat en dus niet verloren gaat. Hoe meer luchtkamers een kozijn bevat, hoe meer stilstaande warme lucht het kozijn bevat en hoe beter de isolatiewaarde is. Het Veka Softline profiel is voorzien van een slim meerkamersysteem voor een optimale isolatie.

Daarnaast draagt ook het verdiepte profiel bij aan de isolatiewaarde. Het meest bekende kenmerk van een verdiept profiel is dat het raam verder naar binnen zit en daarmee op de typische houten kozijnen lijkt. Dit profiel kent echter nog een ander belangrijk kenmerk. Het raam zit verder naar onderen, oftewel: het glas zit ook voor een deel in het profiel. Ook dit draagt bij aan een betere isolatiewaarde. Dit is wel afhankelijk van het glas dat wordt geplaatst. HR-glas (hoogrendementsglas) is tegenwoordig het meest gebruikte glas en dat is niet voor niets; de coating tussen het glas verbetert de isolatiewaarde. Standaard wordt het Veka Softline profiel bij Benitech Kozijnen geleverd inclusief isolerend HR++ glas met een dikte van 24 tot 29 mm.

Ook de dubbele rubberen afdichting van het profiel is van invloed op de isolatiewaarde. Deze afdichting zorgt ervoor dat het raam naadloos aansluit op het kozijn. Zodra u het raam sluit, zal er geen lucht van binnen naar buiten of andersom verplaatst worden.

Een stevig profiel die zorgt voor veiligheid

Het Veka Softline profiel heeft ook verschillende details die bijdragen aan een sterker en daarmee een veiliger geheel.

Het kozijnprofiel is voorzien van een stalen frame die ervoor zorgt dat het kozijn zeer stabiel en vormvast is. Daarmee draagt dit frame in belangrijke mate bij aan de veiligheid van het kozijn. Daarnaast zorgt ook de wanddikte (2,8 mm) voor een stevig en veilig kozijn. Het kozijn is hierdoor sterk, slagvast en inbraakwerend.

Een leven lang plezier door de lange levensduur

Veka kunststof kozijnen groenAlle eigenschappen van het kozijnprofiel zorgen er samen voor dat er een lange levensduur kan worden gegarandeerd. Zo zorgen de luchtkamers blijvend voor een goede isolatiewaarde en kunt u jarenlang genieten van een lagere energierekening. Daarnaast is het stalen frame gegalvaniseerd zodat het ook lang meegaat en u jarenlang kunt genieten van stabiliteit, veiligheid en vormvastheid. Als laatste zijn er ook nog andere factoren van invloed op de levensduur, zoals de montagewijze en het onderhoud van de kozijnen. U kunt er vanuit gaan dat een kunststof kozijn van goede kwaliteit gemiddeld 50 tot 70 jaar meegaat.

Onze adviseurs vertellen u graag meer!

Bent u geïnteresseerd in het Veka Softline profiel? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat! Op basis van een inspectie van uw woning, het gesprek en uw wensen komt onze adviseur met een aanbieding op maat.

Ik wil een aanbieding op maat!

Laat uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op. 

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Contact

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico