Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Kunststof kozijnen staan erom bekend dat ze een lange levensduur hebben. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof. Gemiddeld gaan de kozijnen 50 tot wel 70 jaar mee.
Kunststof kozijnen babykamer - Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Dit betekent dat de kans groot is dat u maar één keer in uw leven hoeft te investeren in nieuwe kozijnen. Maar een gemiddelde levensduur van 50 tot 70 jaar is natuurlijk geen garantie dat uw kunststof kozijnen ook daadwerkelijk minimaal 50 jaar meegaan. Er zijn namelijk een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de levensduur van kozijnen.

Kwaliteit van de kozijnen

Allereerst is de kwaliteit van belang, kwaliteitskozijnen hebben namelijk een langere levensduur. In de kunststof kozijnen markt zijn veel verschillende merken te vinden, waarbij het ene merk betere kwaliteit levert dan het andere merk. Het is dus van belang om te kijken of u een merk aanschaft dat in de markt bekend staat als kwalitatief. De kans is groter dat de kozijnen van mindere kwaliteit zijn als u een onbekend merk of een merk of bedrijf kiest die niet aan de richtlijnen van de keurmerken voldoen. Bij Benitech kozijnen worden alleen Stelkozijn geleverd, waardoor u gegarandeerd kwalitatieve kozijnen aanschaft.

Kozijnen plaatsen

Ook de manier van het plaatsen van kozijnen heeft invloed op de uiteindelijke levensduur van uw kozijnen. Hoe beter de kozijnen zijn geplaatst, hoe langer de levensduur zal zijn. Allereerst is het belangrijk om deze klus aan ervaren vakmensen over te laten. Kozijnen plaatsen is namelijk niet eenvoudig en deze vakmensen weten precies waar ze mee bezig zijn. Daarnaast kan de montagewijze invloed hebben op de levensduur van uw kozijnen. Monteren op kunststof stelkozijnen krijgt hierbij de voorkeur (indien dit bouwtechnisch mogelijk is*). Deze manier van monteren zorgt namelijk onder andere voor een betere afdichting, een betere isolatie, een nettere afwerking én een langere levensduur.

Onderhoud kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen staan ook bekend als onderhoudsarme kozijnen. Dit betekent echter niet dat de kozijnen helemaal geen onderhoud nodig hebben. In principe trekken de kozijnen geen stof en vuil aan, maar door weersinvloeden kan na verloop van tijd toch vuil op uw kozijnen terecht komen. Om een mooie en schone uitstraling van uw kozijnen te behouden, is het verstandig om deze in ieder geval één keer per jaar schoon te maken en eventueel in de wax te zetten. Het schoonmaken van uw kozijnen zal ervoor zorgen dat ze in optimale staat blijven.

Gevel met kunststof kozijn verdeeld in veel ramen - Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Vergelijking met andere materialen

U kunt kiezen uit verschillende soorten materialen voor uw nieuwe kozijnen: kunststof, hout of aluminium. In vergelijking met zachthouten en aluminium kozijnen heeft kunststof de langste levensduur. Zachthouten kozijnen gaan namelijk gemiddeld 20 jaar mee en aluminium gaat gemiddeld 40 jaar mee. Alleen hardhouten kozijnen hebben een langere levensduur dan kunststof kozijnen, namelijk gemiddeld 75 jaar. Nadeel van deze hardhouten kozijnen is dat ze om veel onderhoud vragen.

Tegenwoordig lijkt voor veel mensen kunststof de juiste keus te zijn. Naast de lange levensduur hebben kunststof kozijnen nog een aantal aantrekkelijke voorden in vergelijking met de andere materialen. Kunststof kozijnen hebben een betere isolatiewaarde, hebben minder onderhoud nodig, zijn lager in aanschafprijs, zijn zeer veilig en ook nog eens milieuvriendelijk (vanwege de lange levensduur en het recyclebare materiaal).

Wees er snel bij: profiteer van onze EK-actie!

Scoor uw nieuwe kozijnen!

Zolang Nederland deelneemt aan het EK-voetbal, profiteert u nog van onze exclusieve EK-actie met korting én leuke giveaways.

Scoor nu uw nieuwe kozijnen - Benitech Kozijnen EK voetbal actie 2024

Kunststof kozijnen van Benitech

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van Benitech? Vul deze week nog ons contactformulier in en dan kunt u nog gebruik maken van onze speciale actie. Ons callcenter neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs in te plannen.


* Er zijn een aantal situaties waarbij montage op kunststof stelkozijnen niet mogelijk is. Voor meer informatie over deze uitzonderingen en informatie over de montagewijze kunt u terecht op onze stelkozijnen pagina.

Wij staan voor u klaar!

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.
Ik wil graag meer informatie over
Afspraak

Maak een afspraak

Ik wil graag meer informatie over

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico